Proponuję najpierw obalić a potem dokonać penetracji Najlepiej żeby była miła i miała 90x60x90
Panowie widzę, że się robi gorąco.
smoku prawdopodobnie na tym forum nikt nie odpowie ci wyczerpująco na temat szkolenia policjantów w zakresie taktyki i techniki obezwładniania napastnika z nożem. Powód jest prosty byłoby to niezgodne z etyką zawodową szakoleniowców.
W październiku 2004 byłem uczestnikiem Seminarium w Szkole Policji w Katowicach gdzie uczestnikami byli wykładowcy taktyki i techniki ze Szkół i Komend Wojewódzkich Policji. Ekspert Modern JJ z 5 Danem prowadził zajęcia z tematu obrony przed atakiem nożem i zagrożeniem bronią. Komentaż był jeden "do bani". Nie wiem czy facet miał zły dzień czy źle podszedł do tematu. W każdym razie zebrał sporo krytycznych uwag do prezentowanych technik. Koledzy z Praskiej Szkoły Policji ( Czechy) pytali kto uczy takiego JJ w Polsce bo oni robią to tak i pokazywał swoje patenty. Jest to najlepszy dowód na to, że policjanci przez ostatnich kilkanaście lat zrobili niezłe postępy i nie łykają wszystkiego niczym blondynka co im pokazują sensei czy też sihanowie w kimonach.
Pozdro
dzięki za odpowiedź.
Wreszcie coś na temat...
tylko dlaczego - niezgodne z etyką szkoleniowca? na BUDO siedzi sporo instruktorów MA i nie boją się mówić o swoich metodach... Nie chodzi mi przecież o szczególowe techniki, ale taki ogólny zarys.
Przykro słyszeć, że poziom wyszkolenia w tym kontekście stoi jednak na niskim poziomie (trozumiem, że Czesi mają lepsze...? si? ). I jeszcze co innego odswiętny zjazd i instruktaż raz na rok, a co innego praktyczne umiejętności statystycznego policjanta w patrolu...
PZDR,
Smoku