Słów kilka o wyrobach Cold Steela. Dużych dośwadczeń może nie mam, ale coś niecoś wypowiedzieć się mogę :-) Posiadam 3 CS: Bird&Trout, Voyager XL, SRK.
Film CS "More Proof" - jak to było w kabarecie Ani Mru Mru: chłyt matetingowy.. co?? aaa, chwyt marketingowy... to chyba jakiś chiński chwyt marketingowy... ALE DZIAŁA!!
Wszyscy doskonale wiemy jak robi się reklamę i jak działa na ludzi, jednakowoż dlaczego CS zastrzega żeby nie powtarzać testów?? Moim zdaniem, żeby ktoś nie zrobił nic sobie. Wiadomo, część testów jest bezpiecznych (mięso, maty, skóra), część niekoniecznie, np. z wbijaniem w samochód... Ale ten mnie skusił najbardziej
Niestety nie mam najlepszysz zdjęć
miałem tylko jeden film na wyjeździe... Efekt testu poniżej:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]SRK przetestowałem podczas manewrów ratowniczych. Pasy ciął miodnie ale czegoś mi jeszcze brakowało... Przymierzyłem się zatem do wbicia w maskę malucha
Kiedy się przystawiłem strażacy wybuchli gromkim śmiechem, że połamię SRK... Kopary im opadły jak zobaczyli efekty... Nie zrobiłem najlepszego ujęcia kiedy był wbity bardziej
ale dziura z tyłu chyba jest dość wymowna.. Jak przeżył to SRK?? Parę rys na powłoce, do gołej stali... Pasy ciął dalej bez problemu, z ostrzeniem kijków na kiełbasę też nie miał problemu
Voyager i B&T tu chyba najlepsza będzie wypowiedź mojej matki, która szykując indyka czy oprawiając mięso z kości woła z kuchni: Przynieś mi jakiś nóż!!
A propos analizy Wysza środowiska harcerskiego poklon Nic dodać nic ująć!! Generalnie wśród harcerzy panuje zasada: Jaki nóż i dlaczego Kabar (militaryści) lub Muela (pacyfiści :wink: ) Sam zacząłem od Glocka, teraz SRK, a później... A harcerze i skauci są dobra grupą docelową i dziwię się, że żaden marketingowiec jeszcze na to nie wpadł. W samym ZHP jest około 150 tyś członków, a na świecie...
POZDRAWIAM!!