Przedstawiam krótką recenzję białka WPC łowickie 80%
1. Informacje ogólne
Dostępne tylko na allegro, w smakach: ciastko kruche, tiramisu. Opakowanie zawiera 1.8kg proszku, i kosztuje około 50zł. Skład ma niepewny. Omawiam wersję ciastko kruche 1.8kg
2. Białko
W teorii 100g proszku zawiera 80g białka, tutaj zawartość aminokwasów na 100g podawana przez producenta:
# Alanina 5,41g
# Arginina 2,741g
# Kwas asparginowy 10,01g
# Cystyna 2,25g
# Kwas glutaminowy 20,60g
# Glicyna 2,68g
# Histydyna 1,46g
# Izoleucyna* 5,71g
# Leucyna* 10,03g
# Lizyna 7,53g
# Metionina 2,31g
# Fenyloalanina 3,75g
# Prolina 6,75g
# Seryna 4,88g
# Treonina 6,02g
# Tryptofan 1,26g
# Tyrozyna 2,78g
# Walina* 5,14g
*aminokwasy egzogenne
Jak to jest naprawde, nie do końca wiadomo. Ja spróbowałem, efektów specjalnych nie widzę, ale w końcu to tylko białko. Brałem na noc, i popijałem oliwą. Wg mnie jakoś mi to pomogło w masowaniu, więc skład powinien być prawdziwy. Jeżeli kogos interesuje kwestia składu białka, zapraszam do tego tematu białka Samo białko było bardzo dobre w smaku - piłem najpierw z mlekiem, potem z wodą. Z mlekiem smakowało jak jakiś deser:) Z wodą też nieźle. Rozpuszczalność w wodzie bardzo dobra, pienistość niska. W mleku ciężko to rozpuścić, więc nie polecam.
3. Opakowanie i inne
Opakowanie to jakiś żart... Wiaderko jak po emalii, krzywo przyklejona etykieta, tandetne wykonanie. A samo wiaderko w takim stanie, jakby je ciągneli po ulicy za samochodem. Żadnej miarki nie dołączono. Jedynym plusem tego wiaderka, jest w miarę szczelne zamknięcie
4. Podsumowanie
Nie wiadomo jak jest ze składem, ale ja polecam. Firma jest niestety dość niepewna, i bardzo słabo zorganizowana. Dobra cena i smaki.
Plusy:
+niska cena
+niska pienistość
+niezły smak
Minusy:
-Niepewny skład
-Okropne opakowanie
-Niepewna firma
Oceny cząstkowe:
Skuteczność: N/D (cięzko ocenic w przypadku białka)
Smak: 5/5
Opakowanie: 1.5/5
Komfort użytkowania: 5/5
Ocena całościowa: 3.5/5
5. Informacje o samej firmie:
Sama firma zorganizowana jest beznadziejnie. Np chciałem kupić białko za pobraniem: Kliknąłem kup teraz na allegro, wybrałem opcje płatkosci "za pobraniem". Nie dało się kliknąć "Dalej" - bo w opcjach transportu mają tylko kuriera, i ten kurier (teoretycznie) jest tylko przy płatności z góry. Więc musiałem dać płatność z góry, i w komentarzach napisać że chcę za pobraniem. Wam też radzę brać za pobraniem - zdarzały się przypadki, i to nie rzadko, że ktoś płacił z góry, a paczka przychodziła za pobraniem. Oprócz tego mają straszne problemy z wysyłka na czas. Spotkać się też mozna z wieloma informacjami typu "zamówiłem tiramisu, dostałem ciastko kruche" - to jest ciekawe! Otóż czytając różne fora, zauważyłem że większość osób kupuje smak tiramisu, więc kruche ciastko sprzedaje się gorzej. Możliwe, że czasami specjalnie wysyłają kruche ciastko zamiast tiramisu, żeby wyrównać sprzedaż obu smaków. Czemu tak myślę? Bo nie znalazłem przypadku "zamówiłem kruche ciastko, dostałem tiramisu" - tylko na odwrót
Źródło: Opakowanie, wiedza i doświadczenie własne
Firefly
Użytkownik MaC406 edytował ten post Ponad rok temu