Pytanie o sztukę walki.
Napisano Ponad rok temu
Do rzeczy: chciałbym zapisać się na zajęcia walki mieczem (japońskim) tylko nie wiem dokładnie, czego mam szukać. Nie chce czegoś takiego jak Kendo gdzie biega się w ochraniaczach. Szukałbym raczej czegoś bardziej ''luźnego'' gdzie nie koniecznie musze się bić z kimś, ale gdzie poznam sztukę miecza. W TV kiedyś widziałem program gdzie kilku kolesi w normalnych kimonach i hakamach ćwiczyli miedzy sobą z bokenami, i czegoś takiego bym szukał tylko jak się to nazywa? Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi na moje pytanie, mam nadzieje ze okażą się pomocne i niedługo rozpocznę trening.
Shi4
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cenzura
na drugi raz podaj sam text, podawanie adresu do innego forum jest wyraznie zabronione. :twisted: :twisted:
mod off
Zaraz mnie pewnie moderatorzy zabija znajac przychylnosc tego forum. Ale podaje ten link w dobrej wierze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mod on
Cenzura
na drugi raz podaj sam text, podawanie adresu do innego forum jest wyraznie zabronione.
mod off
Jak mam podawac tekst? Co mam kopiowac i wklejac 20 postow? Co ja zycia prywatnego nie mam, pracy nie mam, nauki? Czy ja siedze 24h przed monitorem? Ja naprawde nie czerpie materialnych kozysci z tego ze komus pomoge.
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam Szkołę Samurajów. Ćwiczymy battodo i ken-jutsu. Battodo jest bardzo konkretne i nastawione na używanie ostrego miecza i tameshigiri.
proponuję Budojo albo Tenshinkan dojo - tam mają własciwe podejście do cżłowieka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam Szkołę Samurajów. Ćwiczymy battodo i ken-jutsu. Battodo jest bardzo konkretne i nastawione na używanie ostrego miecza i tameshigiri.
Byłem na twojej stronie Kuma,bez urazy ale te style,które używacie na waszych treningach nie były używane przez samurajów więc nie możecie nazwać waszą szkołę dla samurajów,a poza tym samuraje uczyli się jak posługiwać się łukiem,kijem,halabardą,włócznią itd.Ryukyu Kobudo,które jest także trenowane u was nie jest oryginalne(naprawdę,bez urazy).Tonfa,nunchaku,kama,bo oraz sai to nie są wszystkie podstawowe bronie w oryginalnym Ryukyu Kobudo.Podstawowe bronie w każdym Kobudo było:
1.Bo
2.Sai
3.Tonfa
4.Nunchaku
5.Jo
6.Sansetsukon
7.Eku
8.Kama
9.Nunti
10.Kue
11.Timbei
12.Suruchin
13.Tetcho
14.Tekko
Napisano Ponad rok temu
polecam.
iaido: seitei iai, także muso shinden ryu i inne stare szkoły, jodo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie powinniscie tak nazywać waszą szkołę.
Koniec wojny.Zgoda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moga nazwać szkołę i Szkoła Ninji i Szkoła strażaków supermenów i jak im się podoba.
Dziwi mnei że gadacie takei głupoty o marketingu itd. To jest biznes i nazwa i plakaty i inne rzecyz mają przyciągać, normalne.
A marcin tutaj gada o marketingu a sobie Gazetke budojo wydaje i klub nazywa tak samo. To dopiero jest marketing.
ps. Nie ćwicze z mieczem, ale planuje zacząć i chyba to będzie szkoła samurajów bo nie bawi mnie tylko machanie kijkiem , pocioł bym cos chętnie, powalczył na miecze piankowe, i porobił wiele innych rzeczy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gwyn to czy nie Gwyn?
- Ponad rok temu
-
długa rękojeśc katany
- Ponad rok temu
-
Budostuff.com - dealer w Polsce
- Ponad rok temu
-
TSUBA - pomóżcie ją zaklasyfikować
- Ponad rok temu
-
Sukces polaków!
- Ponad rok temu
-
Ame agaru, 7 samurajow... i inne filmy..
- Ponad rok temu
-
Właśnie popłakałem się ze śmiechu.... :D
- Ponad rok temu
-
Dlaczego chcę się bić na miecze? ( zapytanie z freha.pl)
- Ponad rok temu
-
Szabla pojedynkowa???
- Ponad rok temu
-
Zaje...fajny bokken:)
- Ponad rok temu