Fajna technika!
Napisano Ponad rok temu
Nie pokuszę się o wypowiedź na temat filmiku dlatego, że nie mogę sprawdzić tego co na wstępie 8) , a poza tym nie mnie oceniać shihana.
Napisano Ponad rok temu
Hehe, doszlismy do aikidockiej wersji tezy Duhema-Quine'a i problemu demarkacji. Pieknie.
Uke zostawia reke po tsuki. Uke sam podskakuje, zeby dalej upasc (widac na filmie). Uke czeka spokojnie az tori zrobi szachermacher z reka. W tym momencie traci dynamike ataku i proba rzucenia uke moze latwo zamienic sie w szarpanine. Przelazenie pod reka, jak szybkie by nie bylo, daje uke czas. Poza tym wytraca sie timing.
Napisano Ponad rok temu
Nie przesadzaj, jak zobaczysz w telewizji film z pieciolatkiem co wyrywa sztangę 200 kg to też sprawa wyda ci sie podejrzana Patrzę i oceniam - tu, tu i tu nie zgadza się to z wieloma rzeczami których nauczyło mnie doswiadczenie.Jednakże trudno jest mówić o działaniu opierając się na obrazkach, bez możliwości odczucia techniki.
Święte słowa. Dlatego poglądy na SW buduję na doświadczeniu i przekazie wielu "treserów". Taka układanka. Jedyna znana mi droga uodpoprnienia się na ciemnotę.Jak Szczepan napisał: każdy treser szkoli swoje małpy na swój sposób (oczywiście nie użył tych słów) i to od nas zależy czy chcemy występować w tym czy innym cyrku
I jak to nie możesz sprawdzic 8O , idź na matę i zrób 8) .
Napisano Ponad rok temu
Ja tu sie dwoje i troje zeby jakos sympatycznie zagadac, a temu nawet sie nie chce napisac paru zdan zeby mnie podniesc na duchuA najgorsze jest to, że mi się nie chce nawet o tym wszystkim pisać i to kolejny raz :wink: ale będe obserwował dyskusję.
Pancer (chyba szczęśliwy, że nigdy nie był w Hameryce :wink: )
s(nie lubiacy byc znudzonym obserwatorem)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swietnie!!!!!!!!, napisz z jakiego stazu, gdzie i kto prowadzil? Kanada to raczej spory kraj, ode mnie do Vancouvertu jest pewnie z 5-6 tys km a do Atlantyku jeszcze jakies 2 tys. :wink:I udało się, zdobyłem dwa filmy ze stażu w Kanadzie z roku 2003
s.(na tropie szpiegostwa przemyslowego)
Napisano Ponad rok temu
To w całej Kanadzie uprawiane jest Aikido na krawędzi :wink:Swietnie!!!!!!!!, napisz z jakiego stazu, gdzie i kto prowadzil? Kanada to raczej spory kraj, ode mnie do Vancouvertu jest pewnie z 5-6 tys km a do Atlantyku jeszcze jakies 2 tys. :wink:I udało się, zdobyłem dwa filmy ze stażu w Kanadzie z roku 2003
s.(na tropie szpiegostwa przemyslowego)
Napisano Ponad rok temu
Nic nie zrozumiales Vigo, wlasnie o to chodzi ze w tak duzym kraju sa roznorodne krawedzieTo w całej Kanadzie uprawiane jest Aikido na krawędzi :wink:
ps. A ty co jeszcze nie spisz? Czy juz nie spisz?
Napisano Ponad rok temu
niech krawędz bedzie z wami
Napisano Ponad rok temu
I nie chodzi mi oto co robi sensei, aikido jak aikido, człowiek-historia, nalezy mu sie szacunek, ale chodzi mi o te wszystkie głupoty wypisywane przez moda. Że tak polecę klimatem u nas to tak sie ćwiczy ze te weekendowe aikido z Kanady do przeżulibyśmy i wypluli, a my tak padamy że hoho a dźwignie to zakladamy najlepsiejsze na swiecie! Jak bedziesz miał jeszcze jakies pytania na przyklad czy miałem osobisty kontakt z krawędziowcami to wal chetnie to opisze:)
Cicho, wszyscy o tym więdzą, ale bez tego nie byłoby fanu na forum :wink: Bo cóż może być fajniejszego niż wypowiedzi moda "o wyższości świąt bożego narodzenia..." :twisted:
Napisano Ponad rok temu
BArdzo prosze, opisz i sie nie krepuj!Jak bedziesz miał jeszcze jakies pytania na przyklad czy miałem osobisty kontakt z krawędziowcami to wal chetnie to opisze:)
Ach wiec to o te staze z Toronto ci chodzi! Claude tez prowadzil treningi czy tylko sensei? Iaido tez masz nagrane?
W tym dojo w Toronto cwiczy moj doskonaly kolega Zbych, i chyba jeszcze 2 Polakow. Maja malo czarnych pasow, ale Zbych bedzie niedlugo zdawal na shodan.
s(niezmiernie rozweselony czarnokotowa bezlitosna krytyka)
Napisano Ponad rok temu
staż prowadzony przez Kanai sensei 19, 20 i 21 września 2003 Toronto i drugi staż 6 i 7 grudnia 2003 Toronto
jesli mozesz w wolnej chwili ucyfryzowac te filmiki i udostepnic bede wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
Też bym sie pisał.staż prowadzony przez Kanai sensei 19, 20 i 21 września 2003 Toronto i drugi staż 6 i 7 grudnia 2003 Toronto
jesli mozesz w wolnej chwili ucyfryzowac te filmiki i udostepnic bede wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
Muszę zobaczyć te pady nieznane u nas w Europie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich troszke bedzie to mnie kosztowało zachodu ale postaram sie to zrobic jak tylko bedzie gotowe rozesle wszystkim chętnym w postaci cyfrowej
To Ja się też zapisuję
Napisano Ponad rok temu
Mogę załatwic szybkiego ftpa co by sobie każdy zassał.Witam wszystkich troszke bedzie to mnie kosztowało zachodu ale postaram sie to zrobic jak tylko bedzie gotowe rozesle wszystkim chętnym w postaci cyfrowej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wypadki.... :)
- Ponad rok temu
-
Czy istnieją sekcje KAK w U.S.A. ??
- Ponad rok temu
-
Shoji Nishio Video
- Ponad rok temu