masa mięśniowa
Napisano Ponad rok temu
2 kg beztluszczowej masy miesniowej to duzo?? I czy bardzo widoczny byłby ten przyrost masy u osoby z natury szczupłej??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no juz napisalem osoba szczupla 58 -62 kg, no w czasie ok 6 miesiecy. Bardzo bylby widoczny taki przyrost masy ??2 kg to dużo i mało. Zależy dla kogo i w jakim czasie. 2 kg np. na rok to niewiele.
Napisano Ponad rok temu
Teoretycznie: jak na całe ciało rozłożyć to pewnie nie. Jak na ręce to więcej - ale nikt tak nie trenuje przecież etc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W czasie 6 miesięcy taki przyrost nie jest widoczny ponieważ na bierząca przyzwyczajasz sie do swojego wyglądu, ja przez 8miesięcy przytyłem ok.11kg i efektów niewidze :wink:no juz napisalem osoba szczupla 58 -62 kg, no w czasie ok 6 miesiecy. Bardzo bylby widoczny taki przyrost masy ??
2kg to nic!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS 2kg ogolnej masy to sie robi spokojnie w miesiac, chyba nie jestes takim hardgainerem zeby potrzebowac na to az pol roku?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
K... ten latwy dostep do koksu pomieszal ludziom w glowach, kazdy uwierzyl, ze bedzie "ciezkim atletom".
K_P
Napisano Ponad rok temu
K... ten latwy dostep do koksu pomieszal ludziom w glowach, kazdy uwierzyl, ze bedzie "ciezkim atletom".
Niezupełnie się z Tobą zgodzę...
Otóż może i niektórym pomieszał ale są tez ludzie ( jak ja) co korzystają np z odzywek białkowych jak jest im to potrzebne - ja w wakacje, jak ćwiczę naprawdę dużo i nie mam szans zaspokoić swoich zapotrzebowań normalnym posiłkiem.( byłem głodny co 2h, strasznie irytujące)
Przy czym dzięki temu masy to mało mi przybywa, ale daje mi to głównie ochronę oprzed jej utratą!
Nie zamierzam być wielkim pakerem nie o to chodzi...
Po prostu sądzę że bardziej zaszkodzić mi mogło nie brać nic.
Właściwie to zamierzam problemem zywienia i uzywania odżywek zainteresować szerzej, pogrzebię w archiwum , kupie jakieś książki...
Jak coś znajdę ciekawego to dam znac na forum.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Nie zapaliłem się jakoś strasznie na dyskusję 8)
A z tym pędem do masy to fakt, wytłumaczyć ciężko. Co więcej, jeszcze rok temu sam tak myślałem i nikt mi tego z głowy wybić nie mógł
Ale zmądrzałem i innym również tego życzę.
Co do startowania w kategoriach wagowych to jeszcze dość często dochodzi sprawa wzrostu ( mówie np o kick-boxingu). Mój kolega który ma koło 170 cm nie może ważyć więcej niż te 75 czy 73 kg bo jest już trochę za niski do wyższej kategorii :wink: - i nie są to moje ani jego przemyślenia tylko jego trenera.
To tak jako ciekawostka.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
gawron jesli Ty robisz 2 kg suchej masy w miesiac, to swiat wkrotce pownien o Tobie uslyszec jako fenomenie.
K_P
takim tonem mozesz sobie mowic do znajomych. przez ostatnie poltora roku zrobilem 24kg wagi (53->77, patrz na moj 1 post na budo) cwiczac jednoczesnie aikido/bjj zawsze minimum 2-3 razy/ tydzien. na poczatku robilem spokojnie 3 kg masy na miesiac bez odzywek, na kretce zrobilem dwa razy 5 kg/miech (cos kolo 62->67 na mono i ostatnio 72-77 na jablczanie). slowo, jak bedziesz w kraku to ci to moge w oczy powiedziec zwlaszcza ze mam wspolcwiczacych na swiadkow. oczywiscie od tego poltora roku nalezy odliczyc ze 2 miechy na kontuzje i jeszcze troche na lenistwo . tluszcz mam w normie, jestem szczuply, mozesz sie kogos spytac z grapplingu krk jak nie wierzysz (np. charlie powinien znac moj nick z budo). dalej mi sie nie chce pisac bo mam ciekawsze zajecia niz udowadniac cokolwiek internetowym ekspertom. wiecej sie nie odzywam jak chcesz cos odpowiedziec to na prv zeby nie robic offtopica.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkarłatne serce...
- Ponad rok temu
-
Wybity bark! Co dalej?
- Ponad rok temu
-
Alkohol a trening itp.
- Ponad rok temu
-
Używki
- Ponad rok temu
-
Sztuka szybkiego pokonywania przeszkód...
- Ponad rok temu
-
Wasze maści.
- Ponad rok temu
-
Głównym źródłem węglowodanów w Waszym obiadku jest???
- Ponad rok temu
-
gerontologia... pomozecie? ;)
- Ponad rok temu
-
Regeneracja stawów
- Ponad rok temu
-
trzesaca sie reka
- Ponad rok temu