Szkarłatne serce...
Napisano Ponad rok temu
- zlamany palec u nogi
A ogolnie to :
- zlamana lewa ręka
- 2 razy skrecenie lewej nogi + nadwrezenie torebki stawowej ( sport to zdrowie )
Stluczen, wybic, siniakow i obolalej szczeki nie licze bo nie ma sensu.
Napisano Ponad rok temu
- po axe kicku stłuczona pięta (3 tyg. bolała) i tak jakby ciało odchodziło od kości
- wybite palce u stop ->paznokcie u dużych palców na stopie popękały w miejscu gdzie wyrastają dużo krwi się w sumie z tego lało nie wiem czemu
- sierp na luźną szczęke - > chrupło i czasami teraz przeskakuje
- lewy łokieć się blokuje i jak go odblokowywuje drugą ręką to musi mocno strzelić i przeskoczyć
- coś nei tak z biodrami, strzelają i czasami łapie mnie taki zdiwny skurcz w nich(bolesny)
- w klinczu wymiana kolan i dostałem dosyć mocno w krocze, wtedy to bolało bardziej niż cokolwiek
ulica:
-rozwalona głowa, cała twarz we krwi
-nadłamany nos (niew iem czy to możliwe, ale tak jakby pękł troche tylko)
Napisano Ponad rok temu
Trenujac MA: karate zaowocowalo kontuzja kolana, ostatnio wybilam kciuk
Pozatym: dwa skrecenia kostki (tej samej) potem jej pekniecie i kolejne dwa skrecenia w koncu zlamanie stopy (wciaz tej samej) z przemieszczenem w czasie moich 19stych urodzin (ale impreza byla ekstra), zdjelam za wczesnie gips i postanowilam jechac w gory, po drodze kumpel przypadkiem po niej przejechal pojazdem zaladowanym po brzegi ludzmi i bagazami. Dla zainteresowanych: wciaz moge chodzic
A w te wakacje wypadek rowerowy, ktory uniemozliwil mi chodzenie na dwa tygodnie i pozostawil ogromna blizne na kolanie (wydarlo wszystko do kosci blee).
Wszystkie te sytuacje mialy naprawde zabawny kontekst, tak wiec nie sa w zadnym razie traumatycznymi przezyciami (w przeciwienstwie do tego co "udalo" mi sie zrobic otoczeniu)
Napisano Ponad rok temu
od treningów to:
- rozwalone kolano i łokcie
- zapalenie stawów barkowych (rok leczenia)
- do dziś został mi ból pleców w okolcach krzyża
- strzela mi cos w karku
czy skrzywienie psychiki na punkcie MMA i ogólnie sportu też sie liczy ??
a tak w życiu codziennym to kilka razy w roku sręcam sobie noge w kostce, obijam sie dość bnoleśnie o framugi i inne rzeczy a ostatnio jadąc rowerem zrobiłem salto przez kierownice - o dziwo nic nigdy sobie nie połamałem - twardy jestem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zerwane wiezadla w kostce z przemieszczeniem i zabliznieniem sie w innym miejscu (Bylem debilem i nie wlozylem tego w gips), przez co prawa kostke mam wieksza od lewej o jakies 4 cm.
I najfajniejsze (Fragment z rezonansu kregoslupa ) :
"Asymetryczny ksztalt kanalu kregowego na przekrojach poprzecznych z asymetryczna gruboscia tylnych lukow trzonowow; zniesiona fizjologiczna lordoza odcinka szyjnego kregoslupa, zlozona wada kregow szyjnych"
Napisano Ponad rok temu
* 2 razy wstrząs mózgu
* złamany guz piętowy
* noga złamana w kostce
* pęknięta strzałka
* zwichnięta kostka jedna i druga razy dużo
* łapki pare razy na szynach
* coś tam z nerwem lewej nogi (2 miechy w gipsie i prawie tyle samo rechabilitacja)
* nie mówiąc nic o naciągniętych ścięgnach, mnóstwie siniaków, problemach z chodzeniem (mam reumatyzm , przebytych operacjach (trzeba było mnie jakoś ponaprawiać)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Street Fight:
- Złamany nos
- powybijane paluchy
- rozciety Łuk brwiowy
Capoeira:
- Siniaki
- Naderwanie ściegna w nodze
- ponadwyręzane stawy
Tricki:
- Setki Siniaków
- Uszkodzenie torebki Stawowej w Lewej stopie
- Złamany Palec u Stopy
- Pekniety mostek
- Masa nadwyręrzeń
Parkor:
- Obity tyłek i poscierane łapy
Bractwo:
- Obite Paluchy
- Rana Szarpana lewego polika
- Pare Blizn ba rękach
jesu ale ze mnie kaleka 8O
Napisano Ponad rok temu
ok ok spokój spokojem ,ale na coś trzeba umrzećDajcie spokuj... normalnie stowarzyszenie nieumarłych trupów
Napisano Ponad rok temu
A kto tak powiedział... 8)
ok ok spokój spokojem ,ale na coś trzeba umrzećDajcie spokuj... normalnie stowarzyszenie nieumarłych trupów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moja trenerka malo sie nie zabila,jak podczas jednaj z tras (pracowala w cyrku)- spadla z trapezu, uszkodzila sobie kregoslup na szczescie tylko.
A niektorzy uwazaja,ze to ma sa niebezpieczne
Napisano Ponad rok temu
- kregoslup (pierwszy rok treningow karate), do dzis wypada, strzela, nie wskazane jest zebym podnosil cos ciezkiego, czasem podczas snu przeskoczy i kluje w klatce czy tam przy zginaniu sie, tak juz chyba zostanie, przy jakimstam cwiczeniu krzywo spadlem i 'zlozylem sie' w harmonijke, tak sie zaczelo
- przeprost lokcia, prawy prosty moze spowodowac, ze zacznie bolec, nic specjalnego, czasem sobie przeskoczy i sie reka lekko blokuje, reka leczona iglami, biopradami i Bog wie czym jeszcze
- prawie zerwane sciegno, nie wiem, nie badalem tego, na drugi dzien po treningu nie moglem wejsc pod prysznic bo tam trzeba bylo podniesc noge wyzej niz na 10cm, 3 miesiace przerwy i problemy z rozciaganiem do dzis (cos strzela czasem)
Wybic, stluczen i tym podobnych cudow nie licze.
W sumie okaz zdrowia jestem.
Napisano Ponad rok temu
BO NAJLEPIEJ WPIZDE DOSTAJE SIĘ NA ULICY JAK CIE NAPIERDLA STADO DRECHÓW
JA MIAŁEM ROZERWANY NOS TAK ŻE MIAŁEM JEDNĄ DZIURKE
DOSTAŁEM PAŁĄ W GŁOWE KURWA TO NIE BYŁO FAJNE TERAZ MAM ZAJEBISTĄ BLIZE
I DOSTAŁEM TULIPANA W KOLANO
Napisano Ponad rok temu
to sie nazywa poszkodowany czlowiek :wink:JA TAM LIM I SINAKÓW NIE LICZE
BO NAJLEPIEJ WPIZDE DOSTAJE SIĘ NA ULICY JAK CIE NAPIERDLA STADO DRECHÓW
JA MIAŁEM ROZERWANY NOS TAK ŻE MIAŁEM JEDNĄ DZIURKE
DOSTAŁEM PAŁĄ W GŁOWE KURWA TO NIE BYŁO FAJNE TERAZ MAM ZAJEBISTĄ BLIZE
I DOSTAŁEM TULIPANA W KOLANO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Według mnie, najbardziej kontuzyjnym sportem są bractwa rycerskie.
owszem. między innymi ale dostać palcatą w głowe miło nie jest.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wybity bark! Co dalej?
- Ponad rok temu
-
Alkohol a trening itp.
- Ponad rok temu
-
Używki
- Ponad rok temu
-
Sztuka szybkiego pokonywania przeszkód...
- Ponad rok temu
-
Wasze maści.
- Ponad rok temu
-
Głównym źródłem węglowodanów w Waszym obiadku jest???
- Ponad rok temu
-
gerontologia... pomozecie? ;)
- Ponad rok temu
-
Regeneracja stawów
- Ponad rok temu
-
trzesaca sie reka
- Ponad rok temu
-
Wegetarianizm