Zarzut molestowania wobec trenera karate
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Przypomniał mi się ten wywiad, kiedy przeczytałam artykuł na onecie i wiem jedno - przykro się robi, kiedy takie coś się czyta.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A moze w ogole nie bylo takiego zajscia !
Dajcie na luz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem, jak karateka i to jeszcze w dodatku instruktor mógł dopuścić się takiego czynu. Brak poprostu słów...
Tego typu "zachowania" moga byc wynikiem ułomnosci psychicznych i Karate nie ma tu za wiele z tym wspolnego.
Powinni mu odebrac stopien i status instruktora by nie mogl nauczac jesli okaze sie ze on dopuscil sie takiego czynu .....Napewno bedzie wyszydzany w srodowisku karate.
Odebranie stopnia i uprawnien instruktorskich niewiele tu da, bo takie " zachowania " nie sa własciwie tylko na treningach , ale w stosunku do dzieci. Powinni wobec niego zastosowac srodki zapobiegawcze a pozniej karne przewidziane w polskim kodeksie karnym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no z ilości źródeł, które są podane raczej nie wynika, żeby to była podrzucona świnia... tzn. tego tak czy owak nie wykluczam, bo ludzie rózne rzeczy, które wiedzą o swoich współpracownikach chowają żeby je potem wyciągnąc, jak dojdzie do jakiegoś konfliktu, ale ilość osób potwierdzająca, że "coś jest na rzeczy" sugeruje, że to jednak niestety jest coś więcej niż chamska plotka.
To czemu wychodzi na jaw tak pozno?
To czemu to wychodzi na jaw akurat przed zapowiadana zmiana na stanoiwsku prezesa Łódzkiego Okregu Karate???
To czemu nie ofiary zlozyly zawiadomienia do prokuratury, tylko zrobil to M.?
JA nie chce bronic poedofila jesli by okazalo sie to prawda. Ale wiecej faktow przemawia za tym ze byla to bardzo chamska walka o stolek... Szczegolnie ze trener z tyloma utytulowanymi zawodnikami i nagradzany parokrotnie byl kandydatem na to stanowisko. A pan M. (niedoszly przewodniczacy PZK na ktorego nawet ludzie z shotokanu nie chcieli glosowac, po przegranych jednych wyborach - nie chce stracic cieplej posadki).
Napisano Ponad rok temu
To czemu wychodzi na jaw tak pozno?
To czemu to wychodzi na jaw akurat przed zapowiadana zmiana na stanoiwsku prezesa Łódzkiego Okregu Karate???
To czemu nie ofiary zlozyly zawiadomienia do prokuratury, tylko zrobil to M.?
Zaraz zaraz, ja nie twierdzę, że to nie jest część jakichś personalnych rozgrywek. Ale nie zmienia to faktu, że dowody wyglądają bardzo wiarygodnie. Jak mówiłem, u nas niestety takie taktyki szantażu są bardzo popularne - "mam na ciebie haka, więc dopóki nie wyskakujesz jest OK, ale jak się tylko wychylisz to powiem słówko gdzie trzeba". Tylko, że to nie powoduje jeszcze, że zarzuty są fałszywe. Zwłaszcza, że sporo różnych osób je potwierdza, a jak wiadomo składanie fałszywych zeznań jest karalne, wątpię, żeby te osoby chciały się aż tak bardzo narażać na więzienie.
Oczywiście, może się też okazać że jest jak mówisz i przed sądem wszyscy nagle wycofają zeznania, powiedzą że "nie pamiętają dokładnie jak to było" albo coś w tym stylu a smród zostanie. Ale narazie nic na to nie wskazuje.
Napisano Ponad rok temu
bez komentarza
[hej napiszcie jakis URL stronki gdzie mozna znalezc ten artykul!]RL=http://info.onet.pl/1089926,11,item.html]tu[/URL]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"To czemu wychodzi na jaw tak pozno?
To czemu nie ofiary zlozyly zawiadomienia do prokuratury, tylko zrobil to M."
To wszystko nie jest takie proste. Postaw sie w sytuacji ofiary: poczucie wstydu, upodlenia, upokorzenia itp. Nie jest łatwo mówić o takich przeżyciach. Być może ofiary ze wstydu ukrywały swoje traumatyczne przeżycia i wyszły one na jaw później. Poza tym dzieci przesłuchiwane są w obecności psychologa, który jest w stanie określić czy ich zeznania są wiarygodne. W artykule z onetu jest napisane, że prokuratura chce tymczasowo aresztować tego trenera karate, a to oznacza, że zgromadzone dowody są bardzo poważne. I to że jest dobrym trenerem i ma sukcesy na tym polu nie ma żadnego znaczenia w tym przypadku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolana ?????
- Ponad rok temu
-
Seminarium KATA/KUMITE w Gdyni
- Ponad rok temu
-
Najciezszze nokalty
- Ponad rok temu
-
Wasze Karate
- Ponad rok temu
-
czy w kraku mozna
- Ponad rok temu
-
Zdięcia z seminarium z sensei K. Chinenem (9dan)
- Ponad rok temu
-
napięstniki
- Ponad rok temu
-
Puchar Świata Shidokan - Francja 2005
- Ponad rok temu
-
fuku-go
- Ponad rok temu
-
CO myslicie o Ryu Te??