Capoeirsta vs piesciarz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A gdybym chcial wygrac to pewnie strzelil bym mu z beretty w kolano i przekopal potem... 8)
Napisano Ponad rok temu
załóżcie , że to pięściarz (osoba trenująca boks) jest stroną atakującą i zasypuje was gradem celnych ciosów. Czy taktyka i technika walki wyniesiona z capo przygotowuje was do obrony przed takim atakiem?
Napisano Ponad rok temu
Czy taktyka i technika walki wyniesiona z capo przygotowuje was do obrony przed takim atakiem?
pewnie!! widze, ze nie orientujesz sie, co to jest capoeira !!
[size=71ja pierd**, znowu to samo [/size]
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Chodzi mi o sensowną i merytoryczną odpowiedź, nie podbarwiona dumą z uprawiania capo. Miałem przyjemnośc sparować zarówno z osobami trenującymi boks, jak i capo i duzo groźniejsi byli bokserzy. Ciosy rękoma zadaje się szybciej niz nogami i dużo trudniej jest ich uniknąć. Nikt nie broni capoeiristas walczyć rekoma, ale ten element bokserzy maja dopracowany o wiele lepiej. Walka capo-boks siłą rzeczy przypominałaby walkę KB, MT, czy w formule K1, a tam 70% ciosow to ciosy pięściami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
archon: gdybym był złośliwy to odpowiedziałbym, że nie wiesz co to jest dory boks, ale nie jestem więc tego nie piszę
![]()
dar75: gdybym byl zlosliwy to odpowiedzialbym, ze nie umiesz czytac "miedzy wierszami", ale nie jestem wiec tego nie pisze

z mojej strony koniec i uprasza sie innych juzerow o bierna postawe w tym temacie
Napisano Ponad rok temu

rekai: podobne tematy były wielokrotnie poruszane - "uzyj wyszukiwarki" będzie najczęściej udzielana odpowiedzią.
Każda merytoryczna dyskusja kończy sie obelgami i znudzeniem "weteranów" forum, którzy każdy temat juz 20 razy wałkowali i im sie nie chce.
choc poruszony problem jest ciekawy z punktu widzenia taktyki
pzdr
Napisano Ponad rok temu
To, co charakteryzuje capoeira w największym stopniu to jest sposób poruszania się, a nie tylko przewaga kopnięć nad uderzeniami ręką. Chyba nie widziałeś do czego jest zdolny naprawdę dobry capoeirista, a osoby z capo, z którymi sparowałeś chyba nie były najwższych lotów zawodnikami.
bokserzy także nie byli najwyższych lotów

obie SW przykładają dużą wage do poruszania sie , ale IMHO bokserzy robia to sensowniej, bardziej ergonomicznie i trudniej jest przewidzieć jaki bedzie zadawany cios
Napisano Ponad rok temu
W przykładają dużą wage do poruszania sie , ale IMHO bokserzy robia to sensowniej, bardziej ergonomicznie i trudniej jest przewidzieć jaki bedzie zadawany cios
8O

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sory chlopaki musialem
Napisano Ponad rok temu
obie SW przykładają dużą wage do poruszania sie , ale IMHO bokserzy robia to sensowniej, bardziej ergonomicznie i trudniej jest przewidzieć jaki bedzie zadawany cios
Mylisz się, i to bardzo. Powtórzę to, co napisałem wyżej: chyba nie widziałeś do czego jest zdolny naprawdę dobry capoeirista.
Napisano Ponad rok temu
kto wygra-batman czy superman
pozniej jak czlowiek troche rosnie to zmieniaja mu sie zainteresowania ale jak widac nie zmienia sie poziom pytan
kto wygra- zielony dinozaur bez lewej lapy czy koles cwiczacy capo??
po co zadawac takie pytania?
jak ktos jest bardzo ciekawy to niech pocwiczy capo albo boks i zmierzy sie z przedstawicielem 2 stylu
takie licytowanie sie co ma capo a co ma boks nie ma najmniejszego sensu
sztuki walki powinno sie najpierw sprawdzac w praktyce a pozniej omawiac techniki

Napisano Ponad rok temu
dążyłbym do zwarcia i obaleniaNo wlasnie jak w temacie... W jaki sposob-jako capoeiristas- walczyli byscie z bokserem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
dzwonki
- Ponad rok temu
-
Capoeira Fight
- Ponad rok temu
-
Capoeirowy Wroceq