Nie zgodzę się z Tobą... Według mnie nie ważne jak karate jest uduchowione (cała filozofia, itp.) pozostaje sportem. Możesz uważać innaczej, ja mam takie zdanie na ten temat. Pozdrawiam.Nie cierpie jak ktos Karate nazywa sportem...
Wasze Karate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zgodzę się z Tobą... Według mnie nie ważne jak karate jest uduchowione (cała filozofia, itp.) pozostaje sportem. Możesz uważać innaczej, ja mam takie zdanie na ten temat. Pozdrawiam.Nie cierpie jak ktos Karate nazywa sportem...
no coz jest tak ze jest karate sportowe i niesportowe...w Ryu Te np z tego co wiem to nie ma zadnych zawodow, zreszta jest wiele takich styli...a sport oznacza rywalizacje przeciez, a nie sam fakt ze sie cos cwiczy fizycznie...
Napisano Ponad rok temu
Zgadzając się z przedmówcą uważam, że należy zaznaczać czy chodzi o karate, czy też o karate sportowe. Jak jakiś medalista oberwie pod blokiem to przepisuje się na inny sport i mówi później, że karate jest nieskuteczne. Biedak nie uświadamia sobie nawet, że trenował sport, a sztuki walki karate tak naprawdę nigdy nie widział.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Karate jest jedno, tylko każdy je inaczej widzi.
Pozdrawiam.
MOJE KARATE, MOJĄ CHLUBĄ :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czasem na treningu, gdy dochodzą nowe techniki etc...patrze na to z takim wielkim zdziwieniem i od razu d głowy przychodzi mi myśl, że w życiu się tego nie nauczę. Wtedy mama wielkie chwile zwątpienia i jest mi z tym źle. Ale po pewnym czasie odzyskuje wiare w siebie , znowu myslę, że mogę wszystko i jest OK.
Pewna osoba dobrze napisała, bardzo łatwo jest u sienie na początku zobaczyć postępy. Choć pewnie niektórzy mi powiedza, ze nie powinnam się wypowiadać w tek kwestii , bo trenuje zaledwie 2 lata, ale wiem, ze z karate na pewno nie zrezygnuje, bo to moja droga życiowa, nie wyobrażam sobie życia bez treningów..Karate nie tylko naczuło mnie "machać rękami" ale także poprawiło moje wnętrze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy w kraku mozna
- Ponad rok temu
-
Zdięcia z seminarium z sensei K. Chinenem (9dan)
- Ponad rok temu
-
napięstniki
- Ponad rok temu
-
Puchar Świata Shidokan - Francja 2005
- Ponad rok temu
-
fuku-go
- Ponad rok temu
-
CO myslicie o Ryu Te??