Ostrzałka TRI...
Napisano Ponad rok temu
co o niej myślicie? A moze ktoś używa? Ostrzę tylko na kamieniach, problem w tym, że moje kamienie to czesto tanie "no nejm", o nieznanej bliżej ziarnistości. Czasem się sprawdzają, czasem nie. Kupuje bo czasem trafi się dobry, równoziarnisty ale czasem ładnie wyglądający szybko i nierównomiernie się ściera. Przy zakupie to zawsze loteria. Teraz chciałem kupić co zastąpi ten mój kamieniołom:). Chciałbym 3 kamyczki z jednej bajki o wystarczającym sprctrum uziarnienia od coarse do fine no i tak jak w linku przynajmniej 6 calowe no i tanie. Tak do 150 właśnie. A moze macie jakieś inne pomysły?
Z miejsca uprzedzam, ze Triangel mnie ie interesuje.
Napisano Ponad rok temu
Jeli to reczywiście jest Arkansas to moim zdaniem warto.
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie słyszałem też o tych od Gerbera. Też mie ciekawią ale ich nigdzie nie widziałem.
W "Świecie Noży" :wink:
Poszukaj 3-częściowych ostrzałek na New Graham, wprawdzie nie maja tam Gerbera, ale za to są zestawy z Arkansas. Ewentualnie możesz kupić też kilka gradacji kamieni do Gatco (sprzedawane oddzielnie)
Albo coś takiego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czy też propozycja Spyderco - "płaska" :wink: alternatywa dla Tri-Angla - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Eeee, nooo, o 100zl mniejsza...Jeśli chodzi o inne zestawy, to Gerber posiada w swojej ofercie podobne (płaskie) kamyki o różnej ziarnistości... Cena podobna
Napisano Ponad rok temu
ee..tam, szczegóły :wink:Eeee, nooo, o 100zl mniejsza...Jeśli chodzi o inne zestawy, to Gerber posiada w swojej ofercie podobne (płaskie) kamyki o różnej ziarnistości... Cena podobna
myslałem, że trochę więcej...hmmm...
I jeszcze sie tak przewrotnie spytam, Rene...Dlaczego nie TriAngle? Albo inna V-ka?
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponieważ od kamieni się u mnie zaczęło, no a teraz sądzę, że tą sztukę ostrzenia dość dobrze mam opanowaną. Triangel byłby w tej sztuce krokiem wstecz nieprawdaż :twisted:
dobrze gada :wink: , no i w teren latwiej kamyczek czy jakas mala oselke wziac niz caly zestaw, a jak ktos na V sie wychowa i nauczy to pozniej ostrzac w tereni na czyms innym tylko krawedz zepsuje
Napisano Ponad rok temu
Albo coś takiego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tak, to jest....
...bardzo fajna ostrzalka.
Dwa diamenty i kamien
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bagnet do AKM 6H4
- Ponad rok temu
-