Maxpedition PUG wallet - mini opis + fotki
Napisano Ponad rok temu
Ale na miasto zazwyczaj nie lubie miec wypchanej kieszeni, a jak wszyscy zgodnie twierdza portfel jest duzy.
Jest tez jezscze jedno ale: lubie miec portfel z kasa oddzielnie i dokumenty oddzielnie. Ot taka moja zasada, ktora oczywiscie odnosi sie do wypadow na miasto, bo w teren jak najbardziej taki wallet powinien byc ok.
Napisano Ponad rok temu
Sugerujecie, ze powinienem wymienic moj niezbednik z dokumentami na maxpedition?
cynik, nie rob tego.
Z takim niezbednikiem wygladasz jak prawdziwy men co to sobie radzi w kazdej sytuacji.
Sadze ze taki PUG nie bedzie do Ciebie pasowal :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie, ten z maxpa jest super! naprawde fajny. mi osobiscie jednak niepotzrebny.
hehehe, maxoholicy z was w ogóle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja jak kupuje to zawsze marudze i wszystkie są za małe
a neistety portfele zmieniam co pół roku max
akurat w pełni rozumiem portfel a maxxpedition - kurwica mnie bierze z ciągle rozmalanymi portfelami i wybieraniem odpowiednio dużego na moje potrzeby
szkoda że na ten nie mam kaski
Napisano Ponad rok temu
Chociaż z drugiej strony, jak se tak pomyślę że z takim namiotem w kieszeni łazić to chyba jeno do lasu. A tam ni mamony drobnej ni bankomata nie uwidzisz. Za to się plastrów, żyłki i haczyka trochę, a i tabletków wejdzie sporo. Fajowa sprawa dla kogoś, kto takie cudeńka lubi.
Napisano Ponad rok temu
Czy w tym portfelu zmieści się paszport ? (tzn. nie dla testów tylko do codziennego noszenia ?
bez problemu.
A co do wypadania monet, mam ten portfel od pazdziernika, praktycznie nie wychodze bez niego z domu, nawet 1 jednogroszowki nie zgubilem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
vince masz racje tez narazie nic nie zgubilem, ale na początku zaniepokoiło mnie to za nie domyka sie tak "szczelnie" i nasypałem drobnych dosyc mocno nim potrząsałem.....no i troche drobnych wypadło.
Mysle, ze to jest istotne jak nosimy portfel w kieszeni cargo w spodniach i np biegniemy do tramwaju - potem wyciagamy portfel kupujac sobie obwazanka i wylyskujemy drobne z kieszeni i tak
Napisano Ponad rok temu
Wtedy dopiero zobaczycie ile rzeczy trzeba mieć i w dodatku nie można się bez nich obejść.
KONSUPCJONIZM przede wszystkim, już ludzie nie kupują gazet żeby się dowiedzieć co słychać na świecie, tylko po to żeby zobaczyć co można jeszcze kupić.
Żeby nie był kompletnie OT - polecam portfele skórzane - kupuję taki raz na 4 -6 lat i wyrzucam tylko dlatego że pękają plastikowe okładki na dokumenty - skóra jest chyba jednak wytrzymalsza niż nylon, a portfel się pęknie układa i dopasowuje do kieszeni. Jak już złapie kształt to nic nie przeszkadza w chodzeniu lub siadaniu.
Napisano Ponad rok temu
wiem, że nie ma rzeczy idealnych, ale dla mnie noszenie portfela, z którego wypadają monety i który jest za duży do przeciętnej kieszeni jest jak noszenie po mieście nienaostrzonego 10" noża z S30V (wygląd,możliwości i materialy fajne, ale praktyczność bliska 0) Sam portfel mi się podoba, no ale diabeł tkwi w szczegółach. Wklejcie fote przy paczce fajek, zeby było widać jego realną wielkość :wink:sorry obol ale nie ma rzeczy idealnych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PUG - 6x4x1,5"
RAT - 5x3,5x2"
RAT ciut mniejszy, jednak nie ma przydatnych "kieszonek".
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
1. NewSun G3 lub jak ostatnio RAT Wallet, gdzie mam od diabła różnych pierdół, kwitków, różne karty bankowo/kredytowo/punktowo/paliwowe, dowodzik, zazwyczaj jakaś karta CF do aparatu, jakiś pendrive, guma do żucia itp. I wy wychodzi zaleta kilku DUŻYCH przegródek RAT'a (bynajmniej komórki w nim nie noszę, ale ta przednia kieszonka na wszelkie "większe" rzeczy się nadaje, włącznie ze Spyderco Navigatorem). Raczej gotówki tam się nie znajdzie. Tej jeździ w plecaku, torbie itp.
2. portfel podręczny w kieszeni, a w nim zestaw minimum: prawo jazdy, trochę gotówki, karty kredytowe (jedna jak łażę lokalnie, dwie jak jestem gdzieś dalej), czasem monety (choć te lubię nosić luzem w kieszeni szczerze mówiąc). I tyle, nic więcej. I tu sprawdza sie najlepszy kieszeniowy portfel świata wg mnie (płaski, prosty, mocny, lekki):
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój portfel? od ośmiu lat niezmiennie ten sam, skórzany, był ze mną wszędzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Paracord
- Ponad rok temu
-
Falcon i recka
- Ponad rok temu
-
Salomon Expert Mid
- Ponad rok temu