Maxpedition PUG wallet - mini opis + fotki
Napisano Ponad rok temu
Czytając ostatnie testy RaF’a uznałem, że portfel z firmy Maxpediton, będzie na pewno trafnym wyborem jeśli chodzi o wytrzymałość i funkcjonalność
Pierwsze wrażenie sprawia bardzo pozytywne, OD Green, jakość wykonania i materiałów powala z nóg. Jedyna rzecz jaka mi na początku nie pasowała to jego wielkość - na fotkach wyglądał trochę mniejszy.
PUG wallet składa się z dwóch części, podwójnej kieszeni zapinanej suwakiem YKK oraz dosyć sporego „przedziału bagażowego” zapinanego taśmą Velocro .
Podwójna kieszeń z suwakiem przeznaczona jest na drobne monety, drobne przedmioty, oraz wg. producenta na telefon komórkowy co dla mnie jest mało ciekawym pomysłem, zdecydowanie lepiej nadaje się do tego większy RAT wallet. Obok kiszeni zapinanej na suwak znajduje się jeszcze spora „otwarta” kieszonka powiedzmy na wizytówki
Przedział środkowy zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, dwie duże kieszenie (oddzielone siateczką) na banknoty, pięć kieszeni na karty kredytowe zabezpieczone taśmą Velocro, jedna kieszeń z przezroczystą folią na np. zdjęcie ukochanej żony przestraszony . Pod dwoma rzędami tych kieszeni są jeszcze dwie nie zamykane kieszenie na ............ jeszcze nie wiem na co.
PUG wallet’a można nosić na trzy sposoby, oczywiście tradycyjny w kieszeni, ale również przytroczony do paska od spodni, oraz zawieszony na karabińczyku np. do szlufki spodni czy do plecaka.
Po dwudniowym użytkowaniu PUG'a jestem jak na razie bardzo zadowolony zmieściłem w nim to co zawsze lubię mieć w portfelu, oczywiście pieniądze , dokumenty, wizytówki, jakieś zawsze niepotrzebne paragony, małe notatki, mały Victorinox, Irda do telefonu, aha telefon (Nokia6600) udało mi się upchnąć do kieszonki ale nic poza nim się już nie mieści. Jakość wykonania na najwyższym poziomie, tak jak i użyte materiały
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i na sam koniec jedyna wada jaką znalazłem w PUG'u, ale wada która, moim zdanie psuje :bad-words: :2gunfire: bardzo pozytywne wrażenia jakie sprawia ten portfel. Suwak jest kompletnie niespasowany z górną krawędzią kieszeni powoduje to, że przy mocniejszym potrząśnięciu portfelem wypadają z niego monety, uważam to za poważne uchybienie ze strony Maxpedition taka firma nie powinna puszczać takiej fuchy.
I jeszcze podziękowania poklon dla Pitera dzięki któremu mam PUG'a
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakie to ma wymiary ? (zlozone)
Napisano Ponad rok temu
Chyba jednak nie do konca... U mnie akurat portfele niszcza sie bardzo szybko. Szczegolnie na wypadach. A portfel Maxpedition nie jest raczej dedykowany do garnituruprzerost formy nad trescia..
Napisano Ponad rok temu
Ja też mimo pewnych zastrzeżeń używam PUGa, wymagało to jednak pewnej zmiany filozofii pakowania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to portfel jest raczej pakowny :wink:
mam jedno pytanie:
do czego służą te paski?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do tego, żeby karty kredytowe nie powypadały
Bez kitu 8O
czuję że mnie wkręcasz :wink:
Napisano Ponad rok temu
pięć kieszeni na karty kredytowe zabezpieczone taśmą Velocro,
Nie nie wkreca ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ta prowizorka z tasma klejaca juz sie trzyma 5 miesiecy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
upchnalem nokie6600 ale raczej nie widze mozliwosci nosznia jej w tym portfelu, zrobiłem to tylko ot tak zeby sprawdzic czy sie zmiesci>>john_y upchnąłeś ta telefon?
no to portfel jest raczej pakowny
a dla mnie jest to niestety kompletnie zrozumiałe, sorki ale jak cos kupowac to raz a dobrze, rozwaliłem juz kilka portfeli np. FjordNansen, jakies reklamówki z marlboro, jakis JackWolfskin i z dwa skórzne no i niestey NewSun G3 tez sie rozwalił.przerost formy nad trescia.. o ile w przypadku plecaka widze zastosowanie dla uzytych tutaj materialow - to o tyle w przypadku portfela jest to dla mnie kompletnie niezrozumiale..
Nie wiem co za rok bedzie z PUG ale robi wrazenie zdecydowanie lepiej wykonanego niz poprzednie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Paracord
- Ponad rok temu
-
Falcon i recka
- Ponad rok temu
-
Salomon Expert Mid