ból bioder (przy rozciąganiu)
Napisano Ponad rok temu
potwornie długie delikatne i dokładne rozciąganie u balet mistrzów trwaiące nawet 2 godziny.
Robiąc to regularnie odpuszczając w soboty i niedziele(tylko w 2 pierwsze tygodnie)
napewno ból minie.
Jestem pewien że u Vonhaja jak i u Jurka
Napisano Ponad rok temu
No coz... Beda Ci juz strzelaly. Masz czesciowo uszkodzone torebki stawowe. Ale sa gorsze dolegliwosci.
K_P
Ja słyszałem od osoby studiującej fizykoterapię, że strzelanie w stawach to nic złego i że strzelają pękające pęcherzyki powietrza a samo zjawisko świadczy o dobrej ruchomości stawu. Oczywiście jest strzelanie i STRZELANIE jeśli wiecie o co mi chodzi A wracając do głównego wątku to radziłbym sobie zrobić prześwietlenie i pokazać zdjęcie ortopedzie (a najlepiej kilku bo z tymi lekarzami to różnie bywa) bo nie chcę straszyć ale przyczyną takich bóli mogą być zmiany zwyrodnieniowe w stawach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podczas rozciągania bocznego, wypychania biodra, kopania w głowę potwornie boli mnie lewe biodro. Chciałbym zaznaczyć, że turka robię na wysokości dwóch piastek, więc ścięgna i stawy mam już w miarę przyzwoicie rozciągnięte. Jednak nie do tego zmierzam. Dowiedziałem się, że jest to spowodowane tym że lewe biodro mam o ok. 1 cm niżej od prawego. Jest to bodajże asymetria bioder. I tutaj moje pytanie, jakie ćwiczenia korekcyjne byście polecili na ten staw?
Napisano Ponad rok temu
Heh...mi strzelaja chyba wszystkie mozliwe stawy...kolana,lokcie, kostki, lopatki, nadgarstki,palce,kregoslup szyjny,ledzwiowy i nie wiem co jeszcze,ale mi tez bardzo dobry kregarz i fizjoterapeuta powiedzial,ze to nic takiego, poki nic nie boli przy tym strzelaniu :-) tylko dziwnie czasami ludzie reaguja, jak cos tak ladnie i glosno strzeli w czasie rozmowyJa słyszałem od osoby studiującej fizykoterapię, że strzelanie w stawach to nic złego i że strzelają pękające pęcherzyki powietrza a samo zjawisko świadczy o dobrej ruchomości stawu. Oczywiście jest strzelanie i STRZELANIE jeśli wiecie o co mi chodzi .
Co do wypowiedzi Kumite, to polecilabym Ci wizyte u specjalisty,rehabilitanta,fizjoterapeuty, slowem kogos, kto sie zna na tym i pokaze Ci co i jak prawodlowo wykonywac.
pozdrawiam
black
Napisano Ponad rok temu
Robiąc to regularnie odpuszczając w soboty i niedziele(tylko w 2 pierwsze tygodnie)
napewno ból minie.
Jestem pewien że u Vonhaja jak i u Jurka
A u mnie?....
Napisano Ponad rok temu
Dla tych co ich boli lewe biodro itp... mam podobne problemy ( przez 15 lat treningów ) ale teraz na starość się dokładnie zbadałem i wyszło że tak jak już pisaliście budowa taka i nie inna i raczej nie da się tego przeskoczyć... ale dodatkowo mam jeszcze zespół mięśnia gruszkowatego co też może powodować bole stawow, ścięgien i mięśni ( w moim przypadku promieniujący bol zaczynający się w okolicy lewego biodra do kolana i punktowy bol w kostce - niezła jazda - rwa kulszowa wydaje się być przy tym igraszką )...
ale jak to mawiją: trzeba być twardym a nie miętkim :twisted:
Pozdrawiam wszystkich stękających ale ćwiczących
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak dobry lekarz w tym przypadku może okazać sie nieoceniony. Mój facet chodzi do RehaPro w Krakowie i bardzo sobie chwali więc mogę polecić. A jak do Krakowa masz daleko to popytaj wśród znajomych czy ktoś zna fizjoterapeutę bo zawsze lepiej iśc do takiego z polecenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cwiczenia na kregoslup
- Ponad rok temu
-
Dwie sprawy
- Ponad rok temu
-
Dieta śródziemnomorska wydłuża życie
- Ponad rok temu
-
Gran Derbi
- Ponad rok temu
-
koktajle -> zamienniki odżywek
- Ponad rok temu
-
Wizyta u kręgarza. Warto?
- Ponad rok temu
-
L-karnityna
- Ponad rok temu
-
Odżywki
- Ponad rok temu
-
Co jeść, aby budować masę mięsniową, niemogąc jeść bialka??
- Ponad rok temu
-
Aparat ortodontyczny
- Ponad rok temu