Jak często, co, jak intensywnie trenujecie?
Napisano Ponad rok temu
2. Sztuka walki - jaka (jaki styl , szkoła dojo itp.)? Jak często: ile razy w tygodniu w sekcji, ile razy indywidualnie? Więcej niż jedna/jedna sztuka walki?
3. Siłownia? Jak często? Pod jakim kątem (masa, siła, wytrzymałość, inne)?
4. Inne sporty, jakie? Jak często?
5. Inne ćwiczenia? Jakie, gdzie, jak często?
Darujcie ciekawość. Doktorat piszę... :wink:
A oto przykładowa odpowiedź:
1. Pełne treningi 4-6 (raczej bliżej 4) razy / tydzień. Od 1 do 2 h (zazwyczaj ok. 1,5 h).
2. Ju-jitsu, karate okinawańskie, muay thai (aktualnie w sekcji głównie to pierwsze). Nazwa sekcji 'Top Sicret'. Opcjonalnie judo. Czyli 2 razy w tygodniu treningi sw w sekcji, pozostałe treningi idywidualnie (siłownia, worek, techniki itp.)
3. Siłka 1-3 razy na tydzień. Wytrzymałościówka, trochę siłówki i masy.
4. -
5. Pompki (40-100), brzuszki (300-400) codziennie, w domku. Grzbiet, przysiady itp., ogólnorozwojowe + rozciąganie - 1-2 razy w tygodniu. Trochę techniki, kata, walka z cieniem itp.
Pozdrawiam i czekam na Wasze zwierzenia i wynurzenia ;-)
Napisano Ponad rok temu
". Częstotliwość i czas Waszych treningów w przeciętnym tygodniu?
2. Sztuka walki - jaka (jaki styl , szkoła dojo itp.)? Jak często: ile razy w tygodniu w sekcji, ile razy indywidualnie? Więcej niż jedna/jedna sztuka walki?"
Z czego ten doktorat 8O
Napisano Ponad rok temu
A może byś odpowiedziała na pytanka, co?
A nie tak - pytaniem na pytanie... :?
Napisano Ponad rok temu
Cwiczę Okinawa Goju Ryu Karate. 5 razy w tygodniu po 2,5 godziny. Na siłownię nie chodzę gdyz korzystam z dobrodziejstw naszego stylu czyli z przyrzadów. Nie mylić z workami łapami itd. Używam Chishi, Ishisashi,Nigri Game i innych plus pompki, przysiady i brzuszki. Każde rozwija inna partię mięśni i słuzy do doskonalenia danej techniki. Ale nie bede tym zanudzał. Inne sporty to roleczki, basen, kiedys, wspinaczka no i troche biegam.
I to chyba tyle.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez spania nie ma efektywnego trenowania
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Raz w tygodniu knockdown sparing i tarcza przez 2 godzinki.
niedziela 1 godzinka biegu i rozciagania chlonac jon z powietrza nad morzem
+ ewentualne rozciaganko wieczorami w ciagu tygodnia .
+ trening bjj i vale tudo z zona jak nie daje spokoju, lub cos gada ze spedzam z nia za malo czasu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Suma sumarum , trening nad morzem jakos mnie budzi z ranca. swierze powietrze i te sprawy. Nawet zeby tylko pobiegac.
Napisano Ponad rok temu
Z botaniki. :wink: A co?
A może byś odpowiedziała na pytanka, co?
A nie tak - pytaniem na pytanie... :?
Nie nerwuj sie
1. Trzy razy w tygodniu po około 1,5 h z ekipą, a sama to codziennie po jakąś godzinkę.
2. Karate Kyokushin.
3. Siłownia 2 razy w tygodniu zazwyczaj ( wytzymałościowo).
4. Inne sporty - koszykówka latem na dworzu :wink:
5. Inne ćwiczenia - rozciąganie codziennie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sanjuro Yojimbo a kiedy śpisz
Bez spania nie ma efektywnego trenowania
Pozdro
No muszę przyznać, że mam z tym pewien problem. ;-)
Jestem śpichem. Staram się (kiedy trenuję) sypiać min. 8h/dobę. Ale jestem typowym 'nocnikiem' i jak na rano do roboty jadę, to sypiam np. po 6h. Jeśli mam treningi to staram się w miarę możliwości w dzień dosypiać ze 2h, ale wtedy mi znowu kobieta głowę truje, że albo trenuję, albo śpię...
Ech, ciężki jest los śpiocha. Nawet trenującego tak mało jak ja.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie masz pojęcia, jak ja - Mazowszanin, Ci tego zazdroszczę.masz moze i racje, troche glupio napisalem.
Suma sumarum , trening nad morzem jakos mnie budzi z ranca. swierze powietrze i te sprawy. Nawet zeby tylko pobiegac.
Tyle, że ja bym oczywiście wieczorami nad tym morzem trenował, bo rankiem śpi mi się najprzyjemniej.
Napisano Ponad rok temu
Ja pochodze z Bialegostoku, wiec dla mnie mieszkanie nad morzem to zupelnie cos innego. Tylko ze aby do tego moza dobiec to potrzeba mi godziny. Natomiast aby dobiec na klify to dwoch.
Generalnie nie jestem fanem tradycyjnych sposobow treningowych, ale milo jest po prostu porobic kata, lub kihon, a pozniej usiasc 20m nad morzem na klifie i popatrzec na spokojna wode.
Pozdrowienia z Dublina
Napisano Ponad rok temu
Sen czytaj odpoczynek jest nieodzwonym elementem treningu im intennsywniej ćwiczysz tym lepiej musisz o niego zadbać.
Ja przed każdym treningiem ucinam sobie 1 godz. potem zimny prysznic i agień na macie
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
2. Sztuka walki - Karate Shotokan, sekcja w Atenach lub w Warszawie (w zależności, gdzie aktualnie przebywam), w sekcji - 2xw tygodniu po 2 godziny, indywidualnie w inne dni, od 30 min do 2 godzin,
3. Siłownia - 2 lub 3 razy w tygodniu, masa, siła, wytrzymałość - w zależności od pory roku i potrzeb,
4. Inne sporty - bieganie, rower, koszykówka, tenis, pływanie itp. - nieregularnie,
5. Inne ćwiczenia - na worku bokserskim, gruszce, makiwarze - w domu, średnio 2x w tygodniu do godziny, rozciąganie (jako część codziennego treningu), izometryczne i sprawnościowe (nieregularnie, nieraz, jako część treningu), oddechowe (zazen).
Napisano Ponad rok temu
Podziwiam wytrwalosci i szczerze zazdrosze.
Nie moge sie doczekac az wroce do polski i se z tydzien codziennie potrenuje.
hehehe, zycie cygana ma swe zle strony , dzisiaj irlandia , za 10 miesiecy kanada . Ciagle praca , rodzina i znowu praca.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Serdecznie Ciebie pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy 30 lat to nie za późno, żeby zacząć trenować?
- Ponad rok temu
-
III World Cup - IKO 2
- Ponad rok temu
-
Majowe Mistrzostwa Świata KK
- Ponad rok temu
-
PIERWSZE ZAWODY
- Ponad rok temu
-
Kyokushin Kata
- Ponad rok temu
-
W czym moczyć poobijane dłonie?
- Ponad rok temu
-
Niskie pozycje w shotokan i nie tylko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
22 Miedzynarodowy Oboz Karate - Ravensburg
- Ponad rok temu
-
hahaha, tasiemka
- Ponad rok temu
-
Pytanie do ćwiczących Gosoku Ryu
- Ponad rok temu