Komendy zagrzewające do walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"czego stoisz siostre Ci bija ! bron ja walcz , atakuj krzyc !! no daj okrzyk siostre ci bija!!"
"ale ja jestem jedynjnakiem"
"wez zejdz sobie na bok i zrób 4 dychy (pompki)"
Napisano Ponad rok temu
spokojnie, pomału, teraz go masz... kontroluj, spokojnie, I BALACHE TERAZ!!!
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie kiedy ktos krzyczy zebym atakowal albo w najgorszym wypadku sugeruje wykonanie jakiejs techniki to pierwsza rzecza ktrora robie to to ze nie robie tego co sugeruje krzyk.
Jak mi sie nie chce to wogule sie nie bije. A jak sie bije to sie nie obijam.
Napisano Ponad rok temu
Mnie się podobało jak instruktor podczas sparringów krzyczał "KILL HIM, KILL HIM!!!". Działało, w bardzo pozytywny sposób
hahahha
i co zabiles?
a co to za instruktor i czemu krzyczal w obcych jezykach? Moze nie chcial zeby przciwnik zrozumial co do ciebie krzyczy?
Napisano Ponad rok temu
Mnie się podobało jak instruktor podczas sparringów krzyczał "KILL HIM, KILL HIM!!!". Działało, w bardzo pozytywny sposób
hahahha
i co zabiles?
a co to za instruktor i czemu krzyczal w obcych jezykach? Moze nie chcial zeby przciwnik zrozumial co do ciebie krzyczy?
Ciekawe, jaki przeciwnik tego nie zrozumiałby :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe, jaki przeciwnik tego nie zrozumiałby :wink:
uzylem ironii
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie to według mnie nie ważne co się krzyczy ważne kto i jak krzyczy jeśli trener kumpel lub ktoś do kogo masz szacunek cię dopinguje to dodaje ci dodatkowej energi do walki.
Natomiast w boksie jest troche inaczej to trener krzyczy np. lewy, prawy zacznij od dołu. to ma charakter podpowiedzi ale też troche dopinguje bo wiesz że nie jesteś sam.
Napisano Ponad rok temu
" KUUUUUUUUUUUURWAAAAAAAAAAAA, wez go roZZZZZZZZZpierDDDDDDDDDDollllllllllllllllllllllll, KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAA"
żartowałem
Napisano Ponad rok temu
przyznam, ze na mnie najbardziej dzialaja komendy wydawane do przeciwników "nie baw sie z nią, to zawodnik, nie kobieta!!!" - no ta chyba dziala na mnie najbardziej....mile łechce po moim ego 8) ale i motywuje rzecz jasna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tego typu? "napierdalaj kurwa jeleniu!", "czego kurwa stoisz i czekasz? Sam ci sie nie polozy", "szybciej kurwa panienki!" Znam z autopsji, swietny klimat wtedy jest
Być może są osoby, do których tak trzeba się zwrócić. Inaczej nie zareagują.
"Granice mojego języka są granicami mojego świata".
Ja po takich słowach byłabym już w szatni.
mylisz sie:] Za tymi slowami czesto stoi bardzo skomplikowana psychologia.
Ale to nie ta dziedzina zycia i nie ci ludzie :roll:
No offence, ale znajomosc Sapira czy Locke'a nie upowaznia do mowienia, komus ze jst ograniczony, jak uzywa tych slow.
Jesli o mnie chodzi, to do walki nie potzrebuje slow.
wtedy jestem raczej cicho, a i zazwyczaj reszta ejst cicho. Tak lepiej mojem zdaniem.
NIkt takze nigdy mi nie mowil czegos w stylu, wlacz dalej, lejesz sie jak panienka, atakuj itp.
Natomiast, w innych sferach, bardzo dzialaja slowa:
Bang and clear
frag and clear
czysto!
go go go!
na ziemie scierwo, rece szeroko!
laduje!
oslaniaj mnie!
heheheeh
Napisano Ponad rok temu
dżizissss...takie komendy jak powyzej to raczej zagrzewają do walki....w klatce
Czemu akurat w klatce 8O co to za pieprzona roznica czy walczysz w klatce, ringu czy macie? No powiedz
Napisano Ponad rok temu
a taka, ze to co "uprawiają" panowie w klatce, raczej nie przypomina mi "normalnej" walki, takiej jak np. na ringu czy macie :-)
styknie :?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nie tylko dla Ninja
- Ponad rok temu
-
Talent
- Ponad rok temu
-
Łódź - miejsce na sparing
- Ponad rok temu
-
Rozgryzlem tych BJJowcow!!
- Ponad rok temu
-
Technika owijania dłoni ???
- Ponad rok temu
-
Co to za styl? zgadywanka ;)
- Ponad rok temu
-
Kto wie na jakiej stronie mozna kupić dobre pasy do Kung-Fu?
- Ponad rok temu
-
Filozofia SW
- Ponad rok temu
-
Co więcej???
- Ponad rok temu
-
bjj vs mt
- Ponad rok temu