Majowe Mistrzostwa Świata KK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdzie można coś więcej poczytac na ten temat ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do turnieju to jest naprawde swietnie obstawiony i Polacy beda mieli ciezka przeprawe ze swoimi rywalami.
Moczydłowski vs Murakaevem
Sypien vs Amurino
Habraszka vs Titkov
Banasik vs Dedik ( tu bdzie bardzo ciezki pojedynek, Dedik jest baaaardzo doswiadczonym zawodnikiem, bierze udział w zawodach kickboxerskich itp)
Najduch vs Kozlov
Napisano Ponad rok temu
Ok, to ja stawiam, że będzie tak:
Moczydłowski vs Murakaevem
Sypien vs Amurino
Habraszka vs Titkov
Banasik vs Dedik
Najduch vs Kozlov
Napisano Ponad rok temu
Ja zaczerpnąłem rozpiskę z ruskiej [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Lightweight
Middleweight
Heavyweight
Super Heavyweight
Własciwie to tylko Sypien ma w miare lekka pierwsza walke. Jego koledzy trafili duzo gorzej, bo nawet gdyby wygrali swoje pierwsze walki to juz kolejne sa duzo cięzsze. Jezeli Banasik wygra z Dedikiem, to w kolejnej walce moze trafic na Tanake-b silny zawodnik. Natomiast jezeli Najduch pokona swojego rywala, to jest duza szansa ze bedzie walczył z Teixiera (Najduch juz chyba 2 czy 3 razy z nim przegrał) .
Nie ma sie co oszukiwac ,ze swiatowa czołowka IKO Matsui to nie Europa tylko ROSJA . Z reszta w pozostałych IKO Rosjanie tez dominują. Jednak zycze powodzenia polskiej reprezentacji.
Napisano Ponad rok temu
A co do losowania to chyba każdy wie jak to się odbywa w Japonii :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poniewaz startuja w mistrzostwach Azji dziwne ale tak jest
No co ty, w takich turniejach to startuja takie kraje jak Filipiny, Indie, Sri Lanka czy Nepal. Mistrzostwa Azji dla Rosjan maja zbyt niski poziom (mozesz sobie przesledzic poszeczgolne zawody i rezultaty - nie ma ich tam w ogole). Jezeli juz startuja w Azji to jezdza na All Japan
A na pytanie karateki1 odpowiedz jest prosta: gdyby Rosjanie zaczeli startowac w mistrzostwach Europy to by wszystko wygrywali a Polacy nie zajmowali by miejsc w czołowce - wizerunek silnego polskiego Koykushin by został nie tyle zdruzgotany co powaznie nadszarpniety :wink: , a co za tym idzie brak wysokichlotkat na zawodach miedzynarodowych = brak pomocy roznych instytucji.
Tak mi sie to widzi...
W inych organizacjach Kyokushin nie ma rasizmu narodowosciowego i kazdy kto chce moze startowac w zawodach dowolnej rangi, gdziekolwiek sie odbywaja.
Napisano Ponad rok temu
zapomnialem calkowicie o All Japan
Napisano Ponad rok temu
A na pytanie karateki1 odpowiedz jest prosta: gdyby Rosjanie zaczeli startowac w mistrzostwach Europy to by wszystko wygrywali a Polacy nie zajmowali by miejsc w czołowce - wizerunek silnego polskiego Koykushin by został nie tyle zdruzgotany co powaznie nadszarpniety :wink: , a co za tym idzie brak wysokichlotkat na zawodach miedzynarodowych = brak pomocy roznych instytucji.
czyli co? ze niby Drewniak im nie pozwala startowac w zawodach europejskich?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rosjani ejezdza na zawody do Japonii (zobacz kto sie znalazł na pierwszych miejscach osttanich Weight All Japan IKO 1) i od nich sie ucza, z nimi sparuja... i dzieki temu sa rownowaznymi przeciwnikami dla Japonczykow...a Polacy ... swięcą triumfy na arenach Europejskich , ale bardzo rzadko na swiatowych ( wyjątkiem P. Sawickiego i E. Pawlikowskiej). Moze trzeba by bardziej na wschod a nie na zachod :wink:
Poza tym nei wiem czy p. Drewnak moze zakazac komus brania udziału , on jest "tylko" sekretarzem :wink:
wolfman nikt nie pisał o nim presonalnie, dopiero TY i elwin to zrobiliscie. Tak bardzo on sie kojarzy z władza? Ja tylko przedstawiłem swojpunkt widzenia. Kazdy ma do tego prawo - jezeli jest inaczej to napisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie wiem dlaczego Rosjanie nie startuja w ME. Na ostatni ch ME w Wawie obsada byla dobra i nie wiem czy Rosjanie by cos wniesli. Nie szukajmy dziury w calym.
A przy okazji, wielki respekt za stronke klubu. Chyba bede potrzebowal z rok rzeby to wszystko przejzec.
OSU!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PIERWSZE ZAWODY
- Ponad rok temu
-
Kyokushin Kata
- Ponad rok temu
-
W czym moczyć poobijane dłonie?
- Ponad rok temu
-
Niskie pozycje w shotokan i nie tylko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
22 Miedzynarodowy Oboz Karate - Ravensburg
- Ponad rok temu
-
hahaha, tasiemka
- Ponad rok temu
-
Pytanie do ćwiczących Gosoku Ryu
- Ponad rok temu
-
makiwara
- Ponad rok temu
-
WYDARZENIE DZIESIĘCIOLECIA W POLSKIM KARATE !!!
- Ponad rok temu
-
KSIĄŻKA Z UKŁADAMI BLOKÓW/CIOSÓW/KOPNIĘĆ
- Ponad rok temu