Nowy 9 dan ITF
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli mu sie nalezalo to czemu nie a wy jakiego jestescie zdania nalezal mu sie ten 9 Dan czy nie czy dostal go tylko za nazwisko Choi?????
jesli ktos mi przyblizy jego sylwetke, to postaram sie odpowiedziec.
Napisano Ponad rok temu
Jesli mu sie nalezalo to czemu nie a wy jakiego jestescie zdania nalezal mu sie ten 9 Dan czy nie czy dostal go tylko za nazwisko Choi?????
1. Na tym poziomie to juz polityka
2. Należał mu się choćby za to, że stworzył organizację TKD (złośliwi mogą powiedzieć, że konkurencyjną, i że nieco napsuł szyki tacie, ale nie bądźmy drobiazgowi :twisted: )
3. Za "nazwisko" to mógł dostać wcześniej, nie słyszałem, aby ktoś poddawał w wątpliwość umiejętności Junga Hwa. Nawet dr Bryl, który jak wiadomo pokonał jedną ręką wszystkich mistrzów wszystkich SW, nader pochlebnie się o nim wyraził.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Mam na myśli:
" Nawet dr Bryl, który jak wiadomo pokonał jedną ręką wszystkich mistrzów wszystkich SW"
Napisano Ponad rok temu
Stern - czy mógłbyś skonkretyzować swą wypowiedź?
Mam na myśli:
" Nawet dr Bryl, który jak wiadomo pokonał jedną ręką wszystkich mistrzów wszystkich SW"
Hmmm, odsyłam chocby do wątków o wyżej wymienionym. Dr. Bryl - nie kwestionując jego umiejętności - czasem chyba nieco przesadza w opisach swoich dokonań.
Napisano Ponad rok temu
umiejętności? technika? wygrane walki? za to się dostaje 4 dan i na tym koniec. 5 za nadzwyczajne osiągniecia dla SW, np dostaje go honorowo zasłuzony trener po 20-30 latach wychowywania medalistów, i tyle.
powyżej to juz tylko walka o prestiż i wpływy.
Napisano Ponad rok temu
5 za nadzwyczajne osiągniecia dla SW, np dostaje go honorowo zasłuzony trener po 20-30 latach wychowywania medalistów, i tyle.
Dzięki,
przekaże trenerowi, żeby przestał sobie zawracać głowe tymi męczącymi ćwiczeniami, a zabrał się za pisanie książek.
Tylko lepiej, żebyś miał rację, bo jeśli nie dostanie tego stopnia za poczytne powiesci o tkd, hmmm, ja na jego miejscu bym się wkurzył :twisted:
Napisano Ponad rok temu
nie wiem o ktorej federacji mowisz, ale w itf egzaminy mozna skladac do 6 dana, za tzw osiagniecia jest 7-9 dan... w zawodach mozna startowac do 4 dana, ale nie znaczy to ze nie mozna dalej awansowac na drodze egzaminowumiejętności? technika? wygrane walki? za to się dostaje 4 dan i na tym koniec. 5 za nadzwyczajne osiągniecia dla SW, np dostaje go honorowo zasłuzony trener po 20-30 latach wychowywania medalistów, i tyle.
pozdro,
deejay
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jeszcze V dojda to juz w ogole.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w ktorym?Wczoraj sie dowiedziałem ze podobno cos zmieniono i w itf-ie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
On karierę zawodniczą to będzie raczej powoli kończył pewnie...Cos mi sie zdaje, ze w takiej sytuacji nawet J. Suska zdecyduje zdawać wyżej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacje z MŚ TKD WTF na Eurosporcie!
- Ponad rok temu
-
5 DAN
- Ponad rok temu
-
Od czego zacząć?? ...
- Ponad rok temu
-
ITF: dziś i w niedzielę międzypaństwowy mecz...
- Ponad rok temu
-
Turnieje TKD- a jakie narody?
- Ponad rok temu
-
Pan Lee...
- Ponad rok temu
-
Taekwondo HL(olimpiada itp.)
- Ponad rok temu
-
filmy z walk tdk