brzytwa
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem ją na giełdzie staroci, więc wymaga troszkę czyszczenia i podostrzenia… zastanawiam się czy odwarze się spróbować nią ogolić.. jeden zły ruch… aż się boje pomyśleć…
Mam takie pytanie… czy ktoś z was kiedyś próbował używać takiego sprzętu czy korzystacie (tak jak ja) z dobrodziejstw podwójnego ostrza, nawilżających pasków itp.?
Jeśli tak to może się podzielicie prażeniami i ewentualnymi zdjęciami blizn?
Moje „sukcesy” to na razie jeden balonik który był golony z pianki… poległ za sprawe…
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak juz chcesz potrenowac na "zywym organizmie" to poprobuj na przedramieniu. Moze wtedy uda Ci sie wyczuc brzytwe a i blizny nie beda tak sie rzucac w oczy :wink:
Brzytwa to wyzsza szkola jazdy i wymaga czasu, a tego z reguly zawsze mi brakuje.
Napisano Ponad rok temu
Ale stary po cholerę taki archaizm kiedy wszędzie dostatek jednorazówek i inszego sprzętu do golenia.
Napisano Ponad rok temu
Ale stary po cholerę taki archaizm kiedy wszędzie dostatek jednorazówek i inszego sprzętu do golenia.
tak z ciekawości... wiesz... wszystkiego w życiu trzeba sprubować ..mam tylko obawy że to może być jedna z oststnich żeczy w mom rzyciu :?
Napisano Ponad rok temu
Brat zaś kiedyś nieżle dziabnął się niedokręconą maszynką na żyletkę .
Jakieś zwłoki brzytwy posiadam ,ale nigdy nie chciało mi sie jej nawet ostrzyć .(trup kompletny) . Obawiam się ,że pierwsze golenie brzytwą zakończyłbym w szpitalu.
Sam nie mogę nic pomóc , jednak przytoczę trzy umiejętności potrzebne do dobrego golenia brzytwą :
1- pewny, acz elastyczny chwyt brzytwy
2- brzytwa się rusza ,twarz pozostaje nieruchoma ( podczas styku ostrza ze skórą)
3- w żadnym wypadku nie należy golić w różnych kierunkach ( nie bardzo rozumiem )
Wyczytałem to w jakimś starym czasopiśmie ,nie mam pojęcia na ile może to się przydać ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Musisz utrzymać kąt 30 st. 8O (będziesz miał ostrą twarz )
Napisano Ponad rok temu
- moja brzytwa nie była tak ostra jak powinna ( i dlatego jeszcze żyję :wink: )
- inaczej jak w reklamach, dawniej ogolony znaczyło pozbawiony zarostu ale wcale nie gładki
A dlaczego w ogóle tym się zajmować ? Żeby sztuka nie zaginęła.
Wszak noże też się kupuje w sklepie, zrobione w fabryce, więc po co je robić samemu ?
A jedzenie w domu przyrządzasz ? Po co ? Są przecież restauracje.
Napisano Ponad rok temu
Chłopaki jak by tak było jak piszecie , czyli pierwsze golenie brzytwą i śmierć to dzisiaj by mnie nie było a ludzkość nie dochodziła by do 8 miliardów osobników
to że moge nieprzeżyć to był żart.... :?
Napisano Ponad rok temu
Co do dokładnoći golenia wydaje mi sie że chyba sie nieda tak na gładziudko ogolić... chyba że może jeśłi ktoś Cie goli a Ty sobie leżysz na fotelu i gazete czytasz... wtedy dokładnie widzi gdzi i pod jakim kontem rożnie zarost. Może własnie dlatego kiedyś męszczyśći chodzili sie golić do zakładu?
Napisano Ponad rok temu
Zobaczymy czy żyjesz...
ps:golenie brzytwą to Klasyka :balisong:
może kiedyś i ja spróbuje :twisted:
Napisano Ponad rok temu
- inaczej jak w reklamach, dawniej ogolony znaczyło pozbawiony zarostu ale wcale nie gładki
bo kiedys to kobiety wolaly twardzieli, a nie wypicowanych pedalkow z wydepilowanymi nogami i z tylkiem przypieczonym na solarium :wink:
P.S.
przepraszam jesli urazilem odmienne wyznania sexualne
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas temu pare razy udało mi się ogolić brzytwą , najwiekrzy problem to szyja.
Policzki poszły niezle na 2 razy,szyja............ :? troche zabawy było ale obyło się bez krwi.Policzki gładziutkie jak tyłeczek noworodka,reszta ciut gorzej (bałem się)
Co mogę więcej powiedzieć ooostrożność, cierpliwość i chęci aby się nauczyć tej sztuki.
Pozdrawiam z zacięciem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widze że niejestem osamotniony w mojej Ciekawości 8)
Napisano Ponad rok temu
bo kiedys to kobiety wolaly twardzieli, a nie wypicowanych pedalkow z wydepilowanymi nogami i z tylkiem przypieczonym na solarium :wink:
P.S.
przepraszam jesli urazilem odmienne wyznania sexualne
Mądrze prawicie towarzyszu. A co do brzytwy to mam a owszem szczerbatą jak uśmiech (cenzura). A gole się żletką. A że jeszcze młody w miarę jestem to i tak ze 2 razy na tydzien 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fallkniven S1
- Ponad rok temu
-
Co do lasu ? Kabar ? SOG ? RAT7 ?
- Ponad rok temu
-
Busse Model T Street
- Ponad rok temu