Czy Polska ma prawdziwych artystow wojennych?
Napisano Ponad rok temu
Kto robi takie aikido w Polsce? Chcialbym je zobaczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- Najlepiej wykonane Irimi Nage
- Najefektowniejszy potrójny pad z wyskokiem
- Najładniej zawiązany pas
- Najbardziej przejmujące przyjęcie shomen uchi na głowe
itp.
Tylko nie możemy doposcic do sytuacji jak w polskiej galii filmowej, ze jest wiecej kategorii niz nominowanych filmow :wink:
Napisano Ponad rok temu
Widziałem go w akcji płynoł na macie niczym poranna mgiełka a jego ruchy przepełnione były charmonią....jego uke współtworzyli ten obraz reagując na każdy gest niczym Wielka Orkiestra Symfoniczna pod batutą Pendereckiego. Poezja w ruchu mówię wam dotej pory jestem pod wrażeniem 8O
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
J. Wysocki
Widziałem go w akcji płynoł na macie niczym poranna mgiełka a jego ruchy przepełnione były charmonią....jego uke współtworzyli ten obraz reagując na każdy gest niczym Wielka Orkiestra Symfoniczna pod batutą Pendereckiego. Poezja w ruchu mówię wam dotej pory jestem pod wrażeniem 8O
Et Te Brute…?
Uprzejmie przypominam, że ta sama orkiestra symfoniczna, starała się, jak potrafiła najlepiej, grać też pod batutą Shihana Bernaschewice, uważnie słuchając przy tym również Twoich wskazówek. :-)
Osobiście ubolewam nad tym, że od pewnego czasu, z przyczyn mi nieznanych, nie odwiedza naszych skromnych progów Shihan Bernaschewice. Zapewniam Cię jednak, że nasi „młodzi”, na podstawie również moich opowieści, uważają go za jednego z artystów wojennych.
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Widziałem go w akcji płynoł na macie
płynoł - wszystko jasne...
mi sie wydaje ze najbardziej plynne aikido maja Krac Sensei i Borowski Sensei....
Napisano Ponad rok temu
Poezje układam bo artysty szukamy a ty ... jak możesz
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
nie miej mi za zle zlosliwosci...
mialem okazje ogladac Wysockiego Sensei na stazu w Poznaniu i sunal po macie...szkoda tylko ze nie cwiczyl... :roll:
Napisano Ponad rok temu
J. Wysocki
Pozdro
Buehehehehe.....
toz to lepsze niz o miszczu Marianie...
Chlopie... przestan .... mamy w kraju zalobe... i nie wolno czytaczom takich rozrywek dostarczac...
Napisano Ponad rok temu
Kto robi takie aikido w Polsce? Chcialbym je zobaczyc
Każdy ma własny gust. Są ludzie którym się "nic nie podoba". I ludzie których wyobrażeniom nikt nie jest w stanie sprostać.
Na świecie czyje Aikido jest pełne harmonii jak utwór muzyczny według Ciebie?
Napisano Ponad rok temu
J. Wysocki
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
bujin zasugerował, że od 4 dana to i ten warunek spełnia.
Dajcie następnych kandydatów tych bardzo serio :? i tych mniej też :wink: .
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
PS. a Jaśko Bernaszewicze z Belgii pochodzi, zatem nie można za bardzo uznać że to polski artysta wojenny. Choć tatara jadł, miód z nami pił
Napisano Ponad rok temu
Jhonny wjechał przez przypadek bo go hara-kiri wspomniał. Choć z pochodzenia jest Polakiem.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o Polske, slyszalem duzo dobrego o D. Bienkowskim, ale sie nie wypowiadam, bo go nie widzialem.
Napisano Ponad rok temu
Randall jesli masz 4 dana to jesteś kandydat
Pozdro
Daj mi chwilkę, jeszcze muszę zdziebko poćwiczyć. 8)
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o Polske, slyszalem duzo dobrego o D. Bienkowskim, ale sie nie wypowiadam, bo go nie widzialem.
Szczecin jest dość blisko dojczlandii nic nie stoi na przeszkodzie
Napisano Ponad rok temu
bo to podobno bylo tak ze do 4 powinien sie rzemieslnik skonczyc, a od 4 powinien byc artysta
a co jak jest artysta wczesniej?
a co jesli jest dobrym artysa, a rzemieslnik z niego slaby?
a co jesli i artysta i rzemieslnik a dna nie ma?
no bo nie wiem czy moge kandydatow podawac
Napisano Ponad rok temu
W Polsce prezentował je raz jeden na MP JJ 1995r. w Katowicach.
Kunszt wymaga lat treningu i doświadzcenia więc Mr dawaj swoich kandydatów bo na pewno masz kogoś ciekawego.
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacja ze stażu z shihanem Andre Cognardem
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Orban!!!!!
- Ponad rok temu
-
Co się stało z sensei Hosodą??