Skocz do zawartości

Zdjęcie

łopata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

budo_zanshin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: łopata

wydaje mi sie że ktoś uzbrojony w takowy sprzęt bojowo-budowlany, zwłaszca jakiś podrzędny menel, nie jest w stanie zbyt szybko tym machać... powinien być raczej powolny... więc skracamy dystans i młucimy "wojownika-robotnika"

No co Ty!! :) Przecież przed przeciwnikiem uzbrojonym w łopatę nie można się obronić gołymi rękami! :) może przed amatorem tak, ale profesjonalista nie da Ci skrócić dystansu, będzie robił zmyłki, albo przerzuci łopatę do drugiej ręki... :rofl: Najlepsza obrona przed łopatą to spierdajaj- jutsu... :) :) I każda sztuka walki, która uczy obrony nieuzbrojonego przed łopatą zwyczajnie oszukuje ludzi!! :twisted: :lol:
  • 0

budo_malachi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 325 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I każda sztuka walki, która uczy obrony nieuzbrojonego przed łopatą zwyczajnie oszukuje ludzi!!

Mam tu książkę o Karate Tsunami. Najbardziej podoba mi się rozdział o "użyciu w walce różnych przedmiotów". :wink: Miejscami Rysio pisze jak najbardziej sensownie, jednak większość tekstów i zdjęcia są utrzymane w identycznym klimacie jak te z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Z tyłu, na okładce polscy mistrzowie z 10 danami wypowiadają się o tej publikacji w samych superlatywach :?
  • 0

budo_kapral
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3301 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Tak mi sie własnie przypomniało że swego czasu znajomy nosił przytroczoną do plecaka wojskową saperke LWP z zamiarem użycie w obronie właśnej... nigdy jej nieużył... zawsze sam widok tego sprzętu skutecznie odstraszał napastników....
Zainteresowanym użyciem tego typu broni polacam "Specnaz" W. Suworowa

Tylko gryzon jest do tego zdolny :twisted: :twisted: :twisted:
  • 0

budo_mmaakkss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 156 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

- skracaj dystans przy przeciwniku uzbrojonym w łopatę,

ooo bede na pewno pamiętał twoją przestroge jak tylko zobacze kogos z łopatą !! :D :DD:D HAHAHA niezle ziomek ;)
  • 0

budo_peterskin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 820 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

e mradu ty takich rzeczy nie pisz, ze jak ktos kradnie to od razu zlodziej

Miejcie litość

Jak kradnie to powinno mu sie ręce upier......ć przy samej dupie
Ja nie mam willi w Wilanowie i nie kradne bo jestem przyzwoitym człowiekiem
Ktoś kto żyje na z pracy innych jest zwykłym pasożytem
Przestępców tego rodzaju powinno się piętnować niech każdy widzi z kim ma doczynienia
  • 0

budo_zanshin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

e mradu ty takich rzeczy nie pisz, ze jak ktos kradnie to od razu zlodziej

Nie, siostra miłosierdzia... :?
  • 0

budo_arbuz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 168 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

- skracaj dystans przy przeciwniku uzbrojonym w łopatę,

ooo bede na pewno pamiętał twoją przestroge jak tylko zobacze kogos z łopatą !! :D :DD:D HAHAHA niezle ziomek ;)

no... w sumie to można jescze spiepszyć
miałem na myśli (czego zapomniałem wspomnieć) jeśłi już niemasz wyjścia... bo zaistniała taka sytuacja i tyle (a dlaczego to można snuć teorie godzinami)... jednye moja doświadczenie w takiej sytuacji wynosze z walki w drużynie wojów wikińskich (grupa rekonstrukcji chistorycznych) z kimś uzbrojinym w topór duński (topór na około 1,6m trzonku)... menel z łopatą na uicy mi sie nietrafił...

Tak Kapral... to Gryzoń :twisted:
  • 0

budo_kapral
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3301 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

saperka to nic...
Gryzon juz z Kukri wyskakiwal ;)
  • 0

budo_baca
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 129 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

E tam najlepszy jest kilof
  • 0

budo_arbuz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 168 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

saperka to nic...

wiem, w katowicach go jakieś typy zaczepiły. On zawsze ma coś nietypowago, oprucz wspomnianej saperki kiedyś jakiś delikwent co mał do niego problem prawie chałerem M1 w pychol zarobił, teraz przechandlował kukri wiec sobie nowej zabawki bedzie musiał poszukać... może łopate?? :twisted:
  • 0

budo_yokot
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 340 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

saperka to nic...

By the way: czytaliście może "Specnaz" Suworowa? We wstępniaku jest zajefajny opis użycia saperek przez piechotę a potem przez żołnierzy Specnazu - w ogóle cała książka jest niezłym hmm... paradokumentem, później w tekście autor porusza temat saperki jesze raz. Ogólnie polecam
  • 0

budo_rzozio
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

rzozio*, w którym pierdlu są komputery z dostępem do netu ?
słyszałem o skazanych co rwali laski korespondencyjnie
ale żeby szukać sobie kolegów - to pierwszy raz widzę.
A jak myślisz, znalazłeś tu kumpla ?

no nie potrafię inaczej sobie wytłumaczyć tego zjawiska*
takie poglądy, taka argumentacja - to chyba tylko z tamtąd
chyba, że to jakiś chory człowiek się bawi naszym kosztem

Nie jest to przyjemne jak sie takie rzeczy czyta. Gdzie ja napisalem, ze teraz mi sie prawo zdarza omijac? Nie mowie oczywiscie o trzepaniu na podatkach i lewuchach bo to kazdy robi jak ma okazje.
Troche mnie jeszcze lamie to co o pieniadzach piszecie. Jak wy uwazacie ze tyle co ja mam to jest duzo to ja nie moge skumac jak to jest, ze tacy inteligentni i ambitni kolesie nie maja wiecej. Przeciez na rodzine 10 kola / miesiac to raczej musi byc. Jak jest dobry miesiac to 25 dochodze i wtedy dopiero mozna cos do domu kupic o przyszlosci dzieci pomyslec. A to, ze pisze, ze golej pensji mam te 5-7 i to dla mnie malo to porownuje sie nie ze srednia krajowa ale z tym co proponowali mi w usa, uk, can. Ale nie pojade za granice bo kto dzieciaki obroni no i baba sie moze zaczac puszczac.
A ludziom ktorzy maja mniej wspolczuje a znajomym, ktorzy maja problemy to pomagam czasami.

Chce skonczyc juz ten watek, ale ciagle nie moge, bo jakies glupie pomowienia.
I co ja mam uwierzyc, ze to co piszecie o sobie to wszystko prawda, ze nikt nie bujal sie w gangach i byl juz kazdy taki swiety od poczatku? Taka nawijka to nie do mnie bo troche sie juz zyje.
  • 0

budo_dar75
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3410 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

hmm...
rzozio niedługo bedzie zarabiał 1mln miesięcznie i padnie z głodu
z postu na post zarabia coraz wiecej i coraz bardziej bieduje

kurwa mać, człowieku!!! 90% społeczeństwa zarabia ułamek tego, co ty twierdzisz, że zarabiasz (a coraz mniej chce mi sie w to wierzyć), a mimo to pozostaje ludźmi uczciwymi.
Masz jakieś kompleksy co do swojej pozycji społecznej, że tylko pierdolisz ile to ty zarabiasz!? To jest forum o SW, a pieniądze moga Ci tu pomóc o tyle, że będziesz miał na rehabilitację jak ci ktoś ten stary, durny łeb zamieni na miejsca z dupą!!! :twisted:
Forum ogolnodostępne i publiczne nie oznacza, że można pochwalać jak ty krętactwo, złodziejstwo, sadyzm i zwykłe skurwielstwo.
Aby cię zdrowo tramwaj jebnął :evil:

do modów: miało być bez wyzwisk i obelg, ale jak czytam rzozia to mnie roznosi
  • 0

budo_warhead
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4469 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Nie karmic Trola
  • 0

budo_rzozio
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Im spokojniej wyjasniam tym wieksza agresja. Nie rozumiem tego, dar co ty za glupoty piszesz? Przeciez w w-wie srednia pensja to cos okolo 2 kola i w to sie wlicza sprzedawczynie z supermarketow i ochroniarzy. Mysle, ze ludzie po studiach, specjalisci z 4 maja, a ci lepsi z 6. Wiec pod wzgledem stalej pracy to jestem ledwo w normie. A to, ze biore projekty i dorabiam to tylko moja sprawa, nie?
Cos wam chcialem tu przekazac, ze ciezka praca i sprytem mozna do czegos dojsc i to robiac to co sie lubi, ale chyba mi nie wyszlo. Tylko glupie odpowiedzi sprowokowalem. Wstyd rzozio, wstyd.
  • 0

budo_sombre
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 296 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I co ja mam uwierzyc, ze to co piszecie o sobie to wszystko prawda, ze nikt nie bujal sie w gangach

Tak, wyobraź sobie, że to forum to nie jest miejsce spotkań byłej gangsterki, kurwa.Nie przyrównuj ludzi do swojej miary.
  • 0

budo_cassini
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1739 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie weim Rzozio nie wiem. Można było inaczej np: święty nie byłem. Dorastałem w srodowisku.......(chodzi o kolegów z ulicy). A nie tak, jak przedstawiłeś to Ty. Wybacz, ale jakoś po przeczytaniu wszystkich Twoich wypowiedzi (w tym wątku) jakoś nie jestes dla mnie wiarygodny :?
  • 0

budo_gregbal
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No coz, rzozio jak widac kwalifikuje sie do zakladu zamknietego. Trudno tylko sie zdecydowac jakiego (moze zrobimy sondaz):
1) zamkniety osrodek leczniczy (wskazania: sprzeczne wypowiedzi wskazujace na rozdwojenie jazni i mitomanie)
2) osrodek zamkniety innego typu (wskazania: hmm... specyficzne podejscie do wlasnosci prywatnej)
  • 0

budo_marianek
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czytaliście może "Specnaz" Suworowa?

"Żołnierze wolności" A.Suworowa też polecam;) ciekawie są opisane wszystki ściemny itp jak to było w ZSRR
  • 0

budo_mar1an
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[...]. Przeciez na rodzine 10 kola / miesiac to raczej musi byc. Jak jest dobry miesiac to 25 dochodze i wtedy dopiero mozna cos do domu kupic o przyszlosci dzieci pomyslec. A to, ze pisze, ze golej pensji mam te 5-7 i to dla mnie malo to porownuje sie nie ze srednia krajowa ale z tym co proponowali mi w usa, uk, can. [...]

z tego co wiem to srednia pensja w polsce to okolo 1000pln...
mozesz nam powiedziec na co wydajesz te marne 10 koła miesiecznie na rodzine??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025