Skocz do zawartości


LG SCIENCES - Lipotropic Protein


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

GośćGuest_GOLIAT_*

Guest_GOLIAT_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

LG SCIENCES - Lipotropic Protein
Lipotropic Protein - to odżywka białkowa, która w swoim składzie zawiera mieszankę białek o zróżnicowanym czasie wchłaniania wzbogaconą o dodatek L-Tauryny i Betainy.

* PIĘĆ ŹRÓDEŁ BIAŁKA
* ZRÓŻNICOWANA SZYBKOŚĆ WCHŁANIANIA
* ŚWIETNA ROZPUSZCZALNOŚĆ I SMAK
* DODATEK L-TAURYNY I BETAINY


W skład Lipotropic Protein wchodzą:

Koncentrat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.

Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferynę, czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydazę, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy, co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.

Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA:
# L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

# L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

# L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

Kazeina Micelarna - podobnie jak białko serwatkowe, tak i kazeina otrzymywana jest z mleka. Charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami, skutecznie powstrzymując katabolizm na długie godziny.

Izolat Białek Mleka – wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej Laktozy, Cholesterolu i Nasyconych Kwasów Tłuszczowych. Zawiera Sprzężony Kwas Linolenowy (CLA, związek pomocny w ograniczaniu ilości tłuszczu magazynowanego przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej), peptydy Glutaminy (bardzo ważny aminokwas) czy tez Laktoferynę (najlepiej przyswajalne żelazo, wykazuje silne właściwości bakteriobójcze).

Izolat Białka Jaja Kurzego – powszechnie uważana za białko wzorcowe – zawiera profil aminokwasowy najbardziej odpowiadający naszemu organizmowi pod względem wykorzystania do budowy tkanki mięśniowej (wartość biologiczna BV=100). Uniknięcie procesu denaturyzacji pozwala na zachowanie najwyższej jakości białka.

Betaina Bezwodna – w naszym organizmie wykazuje dwa główne działania: pomaga w pozbyciu się, szkodliwej dla naszego zdrowia, Homocysteiny (może być przyczyną m.in.: miażdżycy) oraz uczestniczy w powstawaniu Sarkozyny, jednego z prekursorów Kreatyny.

L-Tauryna – pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi, wykazuje działanie antykataboliczne (ogranicza proces rozpadu białek), zwiększa stężenie azotu w organizmie oraz pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Bardzo istotny jest fakt, że Tauryna stymuluje trzustkę do wydzielania insuliny. Czyni to jednak w inny sposób niż glukoza, a tym samym zmniejsza ryzyko powstania insulinoodporności, która prowadzi do rozwoju cukrzycy. Dzięki temu możemy cieszyć się wszystkimi zaletami insuliny – silnego anabolika – bez obawy o nasze zdrowie. Dodatkowo, zwłaszcza w połączeniu z kofeiną, wykazuje właściwości psychostymulujące.

Lecytyna sojowa - jest dla organizmu podstawowym źródłem choliny, z której organizm produkuje acetylocholinę - bardzo ważny neuroprzekaźnik. Substancja ta odpowiedzialna jest za przepływ sygnałów pomiędzy komórkami nerwowymi, aktywność umysłową, zdolność koncentracji i proces uczenia się. Acetylocholina jest jednocześnie przekaźnikiem sygnałów pomiędzy komórkami nerwowymi, a mięśniowymi, odpowiedzialnym za siłę mięśni i wydajność ich pracy. Suplementacja lecytyną może powodować wzrost poziomu acetylocholiny, dzięki temu organizm lepiej znosi skutki napięć nerwowych.

Inulina - naturalny węglowodan, rozpuszczalny w wodzie, zaliczany do grupy prebiotyków (stymuluje rozwój prawidłowej flory jelitowej jelit). Pomaga neutralizować toksyny pokarmowe, chroni przed rakiem, wspomaga układ odpornościowy, zwiększa biodostępność niektórych minerałów, poprawia metabolizm tłuszczy.

Acesulfam Potasu – Potas jest niezbędny w procesie syntezy białek, reguluje równowagę wodną organizmu, utrzymuje prawidłowy rytm serca, wpływa na równowagę kwasowo-zasadową.

SKŁADNIKI AKTYWNE Lipotropic Protein
Porcja jednorazowa 1 miarka (32,875g)
Ilość porcji w opakowaniu 68
Opakowanie 2268 gram
Zawartość w 1 porcji (32,875g) zaw: % DZ
Kalorie 115cal
Tłuszcz 1g
Węglowodany 1g
Białko 26g
Mieszanka białek:
Izolat Białka Gemma
Koncentrat Białka Serwatki
Izolat Białka Serwatki
Kazeina Micelarna
Izolat Białka Jaja Kurzego
Betaina Bezwodna
L-Tauryna
Lecytyna sojowa
Inulina
Acesulfam Potasu 100mg


Zalecane Dzienne Dawkowanie
# Rozpuścić jedną miarkę (33g) w 200-300ml wody niegazowanej bądź mleka. W zależności od indywidualnych potrzeb spożywać jedną do trzech porcji dziennie.

# Dz. T.: Porcja (33g) rano, zaraz po przebudzeniu, 30 minut przed treningiem oraz bezpośrednio po treningu.

# Dz. NT.: Porcja (33g) rano, zaraz po przebudzeniu, następne w odstępie kilku godzin, najlepiej w przerwach pomiędzy posiłkami.

# UWAGA - produktu nie należy traktować jako substytut pokarmu, a jedynie czasem jako zamiennik.

Załączone pliki





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024