ktokolwiek widział ktokolwiek wie - Fisher Space Pen
Napisano Ponad rok temu
Oto fotka delikwenta
Napisano Ponad rok temu
ale 70zł za wkład to trochę dużo ...
a [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] dwa rayz taniej i aukcja trwa jeszce 5 dni ...
a może [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] na stronie producenta ? ...
jest online shop i są wkłady ...
Napisano Ponad rok temu
Amerykanie potrzebowali czegos, czym ludzie mogliby pisac w czasie podrozy kosmicznych, co bedzie pisalo w kazdej temperaturze, nie rozmywalo sie i nie zostawialo kleksow, tak powstaly Space Pens, niestety ich wada bylo to, ze byly kosztowne.
A Rosjanie ?
Rosjanie zabrali ze soba olowki Dlatego ja tam zawsze i wszedzie pisze olowkiem.
Ale to taka nieco offtopikowa historia w sumie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mialem kiedys identyczny;)
faaajny byl
Napisano Ponad rok temu
Przypomniala mi sie anegdota nt tych Space pens.
Amerykanie (...)
Juz kiedys o tym pisalem - program kosztowal ponad milion dolcow, a przy okazji badan nad wkladem, z ktorego caly tusz nie wycieklby od razu w stanie niewazkosci zdobyli duzo ciekawych doswiadczen, ktorych nie maja Ruscy.
To tyle o wyzszosci olowkow nad kosmicznymi dlugopisami, nie dziwie sie w sumie, bo anegdotka zabawna, tylko niestety pokazuje, ze malo kto rozumie o co w badaniach naukowych chodzi, jakie moga z nich byc korzysci itp.
lukaszki - mam go, ale, ze nie uzywam za czesto, to nie mialem nigdy potrzeby szukania wkladu.
Brat mi mowil, ze tak te dlugopisy, jak i wklady do nich sa juz od dluzszego czasu - przynajmniej u nas - w co drugim dobrze zaopatrzonym sklepie z artykulami do pisania.
Moze jak przejdziesz sie do jakiego wiekszego lokalu z takimi zabawkami, to tez beda mieli?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze jak przejdziesz sie do jakiego wiekszego lokalu z takimi zabawkami, to tez beda mieli?
jak dotąd nie znalazłem - a wypisał mi się kilka tygodni temu, ale poszukiwania trwają chociaz wydaje mi się że oficjalnie tego do Polski nikt nie sprowadza.
Napisano Ponad rok temu
Ale jest PiterM
Napisano Ponad rok temu
jak byc gadzeciarzem to na calego
Napisano Ponad rok temu
dzięki Piter
kupić chyba raczej za granicą, albo na allegro
Napisano Ponad rok temu
Wiesz moze jakie sa ceny tych dlugopisow...bo tez bym sie dorzucil do zamowienia .lukaszki, wrzuć mi emaila... jak chwilkę poczekasz, to ci wezmę przy okazji jak będę na początku marca za Odrą, bo do swojego też będę kupował.
Napisano Ponad rok temu
Jak to tlumaczyc, czy jest to jakis magiczny, niekonczoncy sie wklad,NITROGEN PRESSURIZED INK CARTRIDGE, INK WILL LAST A LIFETIME, WILL NEVER NEED A REFILL CARTRIDGE
czy poprostu ma on trwalosc taka, ze nigdy nie wyschnie (gdy nie uzywany) ?
Napisano Ponad rok temu
tylko ... jest rozpieczętowany [byłem ciekawy jak pisze] no i nie jestem pewien czy chcę się go pozbyć
więc traktuj mnie jako wyjście awaryjne :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
karabinki do mocowania wyposażenia
- Ponad rok temu
-
Wyczerpanie się baterii w Surefire
- Ponad rok temu
-
GDZIE ZNALEŹĆ Buty Magnum w Warszawie?