Dzisiaj bawiłem się swoim C3 o dość mocno żółtym już światełku, kiedy latarka po prostu zgasła. Przypuszczam, że baterie były już dość słabe, ale do ostatniej sekundy nie chciałbym w to światło spojrzeć. Czy tak gwałtowne wyczerpanie się baterii w SF to norma, czy raczej szukać awarii? Od razu mówie - to był pierwszy zestaw baterii mojej pierwszej latarki taktycznej.
Wyczerpanie się baterii w Surefire
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Wyczerpanie się baterii w Surefire
Na podstawie słabszej E2 mogę powiedzić, że na żarniku zgaśnięcie następowało bardzo szybko. Zdawało się że latarka świeci jeszcze w miarę OK i wciągu mniej niż minuty następował szybki "zjazd" do całkowitej ciemności. Mocne żarniki zasilane bateriami litowymi są pod tym względem zdradliwe, ze względu na właśnie taką charakterystykę baterii litowych. Warto o tym pamiętać, czasami może nie starczyć czasu na znalezienie zapasowych baterii, jeśli są schowane gdzieś głęboko w ekwipunku.
Jeszcze jedns sprawa: Na candelpwerforum trafiłem kilkakrotnie że różne osoby, które się skarżyły na batelie litowe SureFire, że przytrafia się im "sudden death syndrom". Działa to tak, że latara świeci niby OK, ale po wyłączeniu, już się więcej nie zapala :-(
Jeszcze jedns sprawa: Na candelpwerforum trafiłem kilkakrotnie że różne osoby, które się skarżyły na batelie litowe SureFire, że przytrafia się im "sudden death syndrom". Działa to tak, że latara świeci niby OK, ale po wyłączeniu, już się więcej nie zapala :-(
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
GDZIE ZNALEŹĆ Buty Magnum w Warszawie?
- Ponad rok temu
-
jakie Flyersy?
- Ponad rok temu
-
jak to SF uratowało mi d...
- Ponad rok temu