dylemat
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Piekny noz, aczkolwiek podoba mi sie bardzo ostrze typu tanto i Ka-Bar to chyba generealnie lepsza firma.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Glownie chodzi mi o jakosc ktora firma jest bardziej niezawodna, wytrzymalosc, noze sa w b podobnych cenach wiec na nia tak nie patrze chodzi ktory wyrob bedzie bardziej niezawodny. Albo przejde sie jeszcze do Swiata Nozy i moze tam wybiore cos za te cene.
Napisano Ponad rok temu
Albo przejde sie jeszcze do Swiata Nozy i moze tam wybiore cos za te cene.
Tak zrob. I odpusc sobie szmelc, juz lepiej rpzepic te 50 zl niz wydawac na te repliki nozy.
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=72093
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety ani firma, ani kraj produkcji nie jest wyznacznikiem jakości, tylko cena
Hmmm... a jak się ma cena do jakości Kershaw Boa? Słyszałem o nim duuużo niepochlebnych opinii.
Napisano Ponad rok temu
Na co zwracać uwagę przy zakupie noża??
Materiały, ergonomia, dokładność wykonania.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm... a jak się ma cena do jakości Kershaw Boa? Słyszałem o nim duuużo niepochlebnych opinii.
A ja dla odmiany slychalem wiele pochlebnych, jedynie co poniektorzy mieli zastrzezenia co do stali, ktora ma dosc hmm "charakterystyczne" wlasciwosci (dobra do ciecia, niezalecana do podwazania).
Napisano Ponad rok temu
niezalecana do podwazania
No właśnie. Nie lubię uważać na nóż: "Oj ostrożnie, żeby się nie złamał". Gdybym chciał kupić nóż tylko do cięcia ludzi, nie do innych celów, to kupiłbym emersona. Jak dla mnie ten nóż się nie nadaje do pracy, a jak na kosałkę do walki, to można dostać znacznie lepsze.
Napisano Ponad rok temu
Uważaj - żebyś się nie zdziwił....niezalecana do podwazania
No właśnie. Nie lubię uważać na nóż: "Oj ostrożnie, żeby się nie złamał". Gdybym chciał kupić nóż tylko do cięcia ludzi, nie do innych celów, to kupiłbym emersona. Jak dla mnie ten nóż się nie nadaje do pracy, a jak na kosałkę do walki, to można dostać znacznie lepsze.
Mój Spec War (6000000000 testów pozytywnie) spadł w kuchni na podłoge i złamał mu się czubek....
Jak ktoś ma pecha, to od siostry syfa złapie. To wszystko legendy są....
Boa - NIC tak cudnie pizzy nie ciacha :wink:
Do podważania jest wynalazek pt. "łom".
Nóż to narzędzie. Nie otwiera się dłutem konserw. Nie rzeźbi śrubokrętem. Etc...
Napisano Ponad rok temu
Do podważania jest wynalazek pt. "łom".
otoz to!
i dobry ten tekst z syfem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lepiej nie bo sie zniechecisz... Juz lepiej dozbierac i kupic cos lepszego niz rozwalic taka tanioche i stracic.Witam wiem ze takie tematy nie sa lubiane ;] ale mam dylemacik. Wiec jestem nowym pasjonatem nozy. i chce rozpoczac moja przygode z tanszymi modelami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie jak mowi vince i woj - boa(jak i wiekszosc nozy!) ma swoje wady a takze zalety zeby miec o nim opinie to nalezy przemyslec i jedne i drugie pod katem potrzeb. Emersony to taka legenda, mit ze sa super wytrzymale i duzo wytrzymalsze od boa...Osobiscie sadze ze Sebenza pobije je w kazdej kategorii mimo ze nie jest 'taktyczna'.Hartowanie maja srednie i jakosc wykonania jak na ich cene jest tez baardzo srednia. Mialem mini commandera ktory byl wykonany prefekcyjnie ale to raczej wyjatek niz zasada...Boa swietnie tnie i lezy w reku, mnie osobiscie nie pasuje ze wzgledu nakrucha stal i klips niszczacy bardzo kieszen ale flipper jest miodny!
No, tą argumentacją mnie skasowałeś. + dla ciebie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ta kosa (nóż) jest dobra ...
- Ponad rok temu
-
MK.VI - co noszę w rękojeści