Krav Maga Maor
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeglądałem stronke - natknąłem się na porady..
Myślę że moga być one niebezpieczne dla napadniętęgo. Człowiek który nigdy niczego nie trenował, nie znajdował sie w sytuacji zagrożenia może spróbować nieudolnie to zastosować i srodze oberwać. Chodzi mi oczywiście o ilustrowane porady.
Myślę że wielu ludzi ulegnie łatwości wykonania tego co zobaczą na obrazku a rzeczywistosc może być zgoła inna.
Owszem może to i niezłe rady ale dla ludzi z jakimś tam stażem treningowym i nie odrazu do przyswojenia tylko od samego patrzenia. Trzeba byłoby to przećwiczyć i oczywiście utrawalić w podświadomości bo tego typu ataki napewno przebiegną szybko i nie będzie czasu myśleć za bardzo.
Ilustrowana porada co do obrony przed nożem jakoś mi nie leży - mam ostrze noża przy gardle i mam mocno przycisnać głowę do barku i zablokować rękę z nożem. Mam nóż na gardle każdy mój ruch jest potencjalnie niebezpieczny i grozi zranieniem.
Mam wrażenie że kolejny combat który wmawia wszystkim że stworzy supermenów po serii treningowej..
Napisano Ponad rok temu
To wiadomo, że niczego nie mozna sie anuczyć od patrzenia w obrazki ale atrapa kosztuje parę złotych, wystarczy jeden kumpel i już mozna cos takeigo przećwiczyć.
Ja bym sie raczej przyczepił do tej sytuacji w parku. Dążenie do zejścia w parter przy dwóch napastnikach jest mocno ryzykowne. Wystarczy, że ten drugi zablokuje nam nogi i juz jest kicha:-/ Nasza głowa pod butami tego pierwszego i brak mozliwosci kopnięć. NIeszcęśliwy pomysł jak dla mnie.
Ale w każej z tych sytuacji możan znaleźć jakieś ciekawe elementy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"synku - rzekla mamusia wypluwajac do umywalki wybitego zeba i zdejmujac z palcow kastet. - Wiedz, ze zawsze jak cie wiara opadnie to spierdalaj gdzie pieprz rosnie, jak nie mozesz to przypieprz najwiekszemu i nie daj sie zbutowac. A teraz nasci tu kastecik"te porady to faktycznie dobre. tylko że mausia mi je wpajała od małego
Napisano Ponad rok temu
"synku - rzekla mamusia wypluwajac do umywalki wybitego zeba i zdejmujac z palcow kastet. - Wiedz, ze zawsze jak cie wiara opadnie to spierdalaj gdzie pieprz rosnie, jak nie mozesz to przypieprz najwiekszemu i nie daj sie zbutowac. A teraz nasci tu kastecik"
Panie Mradu, moja Mama to nie zabijaka, jakżeś napisał. A jeśli chcesz zacząć zabawę w obrażanie, to nie ze mną bo mnie nudzą takie rzeczy. A tacy ludzie nudzą mnie jeszcze bardziej. Pozdrawiam, narx
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy zauważyliście, ale ogólnie sektor Administracji i systemów bezpieczeństwa, dobrze wykorzystany jest całkiem dochodowy.
I taki super-spec, pokombinuje troche i zarobi sobie.
Mi to wsio rybka, byleby dobrze uczył.
Napisano Ponad rok temu
Wporzo, Sytuacja pod kontrolą, zachowanie wzór konspekt jak w podręczniku
Napisano Ponad rok temu
Dostałem zaproszenie egzamin na poziom Basic ale nigdzie nie znalazłem wymaganych technik
To co oni tam będą kazali pokazywać na tym egzaminie?
Pozdrawiam
Gorathek
Napisano Ponad rok temu
powracając do porad "sytuacja w parku" nadaje się do scenariusza filmowego..
sytuacja z windy a raczej technika obronna myslę, że spotykana jest w wielu systemach obronnych. Mnie jej uczono na jiu jitsu podkreślając procentowo moje szanse z nożownikiem za plecami..
KMM nie będę opiniował bo się z tym nie spotkałem , jeśli kiedykolwiek będę miał przyjemność wtedy podzielę się swoimi "wrażeniami"..
Acha swego czasu Hawryszko udzielał rad w "CKM-ie" akurat tamten artykuł mimo swego strasznego tytułu( "mistrzowie sztuk walk radzą" czy "nauczą Cię przetrwać na ulicy" coś w rodzaju takiej tandety) był nawet praktyczny..
Napisano Ponad rok temu
przyznaje się do bledu bez bicia i potwierdzam artykulik był w MH..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Krav Maga Maor to po prostu Krav Maga policyjna (przypominam ,że jest jeszcze cywilna i wojskowa)
Coś Ci się pomyliło z tą policyjną KM.Chyba,że jaja sobie robisz.
Tak na marginesie,co by zrobili Ci biedni żołnierze,policjanci bez Krav Magi.Żyć bez niej nie mogą
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krav Maga w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Kto mam wywiad Polko z CKM?
- Ponad rok temu
-
KRAV MAGA NOWA SEKCJA WAWA REMBERTOW
- Ponad rok temu
-
SEMINARIUM SZKOLENIOWE "COMBAT" SOSNOWIEC
- Ponad rok temu
-
Broń w systemach Combat
- Ponad rok temu
-
Combat56 ? Crav Maga? dlaczego nie wspominacie o SDS
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie mozna potrenowac Krav Maga?
- Ponad rok temu
-
Nowe filmy w avi na stronie
- Ponad rok temu
-
Stowarzyszenie Combat56
- Ponad rok temu
-
Korosu=>artykuł w Komandosie
- Ponad rok temu