Ontario/RAT Wayfarer
Napisano Ponad rok temu
Dla porównania zdjęcie poprzedniego prototypu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zrezygnowano z choil oraz (niestety) ze stali D2 (na rzecz AUS8). Na pocieszenie dorzucili klipsa z czterema mozliwosciami mocowania.
Nóz powinien trafić do sklepów przed wakacjami. Cena jak narazie nie znana, choć ma byc niezbyt wysoka. Powstaną także wersje combo i z czernionym ostrzem.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy to kwestia poznej pory, czy tez moze rzeczywiscie tak jest, ale jak tak patrze na tego folderka to rekojesc wydaje mi sie duzo dluzsza niz ostrze, jakby po zamknieciu jeszcze kupa miejsca do konca byla...
Napisano Ponad rok temu
No dobra, wiem, ze mi sie wydaje, dokladniej mu sie przyjrzalem... ;-) Ale jak mu sie nie przygladam, tylko rzucam na niego okiem to caly czas mam takie wrazenie... ;-)
Ekhem, ja to juz lepiej spac pojde, bo dzisiaj to juz na prawno nic konstruktywnego nie wymysle... ;-)
Napisano Ponad rok temu
Prostota, użytkowość i dyskrecja.
Wystarczająco "łagodny" by zabrać go do biura, ale też i dość mocny by postrugał patyczki, pokroił kanapki na wypadzie za miasto.
Bardzo pierwszoklaśne urządzenie
Napisano Ponad rok temu
szkoda tylko tej stali, chociaż z drugiej strony, ta ósemka, też zła nie jest i ma swoje zalety...
a ten pełen płaski szlif - istny miód ależ on będzie ciął :twisted:
ciekawe czy cena będzie konkurencyjna wobec manixa? a jak tak, to co wtedy byscie wybrali?
starego poczciwego pająka czy to cudo?
i faktycznie wyglada łagodnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
szkoda tylko tej stali
Ano szkoda D2.....
W planach były jeszcze wersje z VG10. Na razie postawili na AUS8 jako najlepszy wybór jakość/cena.
Nie wykluczone, ze kiedys pojawią się wersje "premium".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
ktos madry kiedys napisal, w nozy najwazniejsza jest funkcjonalnosc i ergonomia, stal nie powinna decydowac o "kupie-nie kupie"
Napisano Ponad rok temu
Uwazam, ze Manix wyprzedzi ten folder pod wzgledem stali i ergonomii o glowe.
Napisano Ponad rok temu
Na przykład gdy idziesz na tydzień w las i masz do wyboru wziąć nóż z mocnej, trudno tępiącej się stali, albo aus-8 + ostrzałka(-i) - no to chyba mało kto się będzie zastanawiał...
Jeśli jedziesz nad wodę, na przykład na łodki - wybierzesz raczej nierdzewność, bo ostrzałki targac nie musisz, więc nie robi Ci to za bardzo, za to wszechobecna wilgoć i konieczność ciągłego pieszczenia ostrza - może trochę przeszkadzać...
Napisano Ponad rok temu
Wysz, są jakieś dane odnośnie wielkości?
Całkowita długość: 8.62"
Waga: 4,7 oz.
Vince, ja bym tak od razu nie dyskwalifikował AUS8. To całkiem zacna stal.
A z założenia ma to własnie być przyzwoity i niedrogi folder terenowy.
Taki Al MAR S2K dla studentów.
Napisano Ponad rok temu
Vince, ja bym tak od razu nie dyskwalifikował AUS8. To całkiem zacna stal.
A z założenia ma to własnie być przyzwoity i niedrogi folder terenowy.
Nie no jasne, ale o ile piekniej byloby z d2. No i jestem ciekaw ceny, bo jesli przekroczy 100$, noz bedzie mial naprawde silna konkurencje.
Napisano Ponad rok temu
Całkowita długość: 8.62"
Waga: 4,7 oz.
Dzięki. Całkiem sympatyczna długość, trzeba będzie zobaczyć, jak w ręku leży - za jakiś czas rzecz jasna.
Aczkolwiek odnośnie robienia konkurencji Manixowi, to bym nie przesadzał, jest pomiedzy tymi modelami znaczna różnica jednak. Ale jak na "pierwszy przyzwoity folder" to jest to będzie to chyba niezła opcja, o ile oczywiście cena nie będzie powalać. Ja bym raczej powiedział, że jest to wchodzenie w rynek CRKT i niższej półce Spyderco ewentualnie.
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-same okrągłości - aż mdli (wygląda jakby się przytopiła i powyginała)
-po co tyle śrubek
-no i wygląda na gładką ale to akurat najmniejszy problem
Napisano Ponad rok temu
Co do ergonomii, to raczej byłbym spokojny, po tym co oferuje linia fixedów.
Stali też bym nie dyskredytował do końca, bo można z niej sporo uzyskać, przy odpowiedniej obróbce cieplnej. Moja Salsa jest z tej właśnie stali i nie mam najmniejszych powodów do narzekań.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS: A okładziny oczywiście G10 - jakby ktos się nie jorgnął
Napisano Ponad rok temu
Lepiej ,że nierdzewny . Chociaż może zrobia w różnych wersjach stali ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco Viele2
- Ponad rok temu
-
www.junglewarehouse.com
- Ponad rok temu
-
Śruba męczący mie temat
- Ponad rok temu
-
Spyderco Meerkat Drop Point
- Ponad rok temu
-
Co myslicie o Spyderco Spyderco Byrd Meadowlark?
- Ponad rok temu
-
Timberline Worden
- Ponad rok temu
-
Wysyłka białej broni za granice.
- Ponad rok temu
-
.:Nowy:.
- Ponad rok temu
-
Na survival...