Czy nie zauważyliście, że odkąd staliście się użytkownikami komputerów mniej czasu macie na uprawianie sportu? Nieznacznie nabraliście na wadze i przy jakimkolwiek wysiłku fizycznym szybko się męczycie? Chcecie to zmienić, jednak nie macie ochoty rozstawać się z ulubionym zajęciem?
Chyba znaleziono dla was rozwiązanie. Jest nim BodyPad stworzony przez francuską firmę BigBen. Urządzenie to pozwala sterować bohaterami gier za pomocą ruchów ciała!
Wystarczy nałożyć na siebie wchodzące w skład zestawu sensory na kolana, łokcie i dłonie oraz połączyć je z paskiem, który komunikuje się drogą radiową z umieszczonym przy konsoli odbiornikiem. Zaletą takiej innowacji nie jest jedynie wymuszenie na graczach ruchu, lecz także poprawienie jakości zabawy, szczególnie z "bijatykami", grami sportowymi i tanecznymi, gdyż reakcje ciała przenoszone są do komputera szybciej niż za pomocą joysticka, co z pewnością uatrakcyjnia grę.
Na chwilę obecną BodyPad współpracuje jedynie z dwiema konsolami: PlayStation2 i Xbox, ale producenci zapewniają, że w krótce powstanie odmiana przeznaczona także na PCty. Pewnie interesuje was cena. Za przyjemność z używania BogyPada trzeba bowiem zapłacić 50 Euro - przyznacie, że nie jest to zbyt wygórowana cena. Zainteresowanym polecam oglądnięcie krótkich filmików reklamowych na stronie producenta. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bodypad ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajny bajer, ciekawe czy faktycznie tak szybko reaguje jak piszą ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie zaden bajer...
Napisano Ponad rok temu
p.s. czy wiesz moze mesjaszu co to było "paris metro"??
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie gadżet rewelacyjny, szczególnie że jestem fanatykiem tekkena
Napisano Ponad rok temu
dla mnie rewelka:)
pomyslcie jaki to by byl trening przejsc VF albo Tekkena. to jak godzinka albo wiecej walki z cieniem, pod warunkiem ze techniczie wykonywalibysmy ciosy. jak bede w stanach na wakacje to poszukam tej zabaweczki
Napisano Ponad rok temu
a mianowicie pong i strzelanie pistoletem w bialy kwadrat.
Z kumplem jak gralismy, to wykombinowalismy, ze jesli strzelamy w lampke (lub inne intensywne swiatlo) to trafiamy
Ciekawe, czy jesli tutaj zrobie przysiad to mi salto, i kopniecie o 520 stopni zrobi
Pomysl fajny, poczekamy - zobaczymy
Napisano Ponad rok temu
nikt ci nie broni kopać technicznie wciskajac przyciski normalnego pada trzymanego w lapach.... :roll:mesjasz nikt ci nie broni kopać normalnie, technicznie.
jak dla mnie gadżet rewelacyjny, szczególnie że jestem fanatykiem tekkena
IMO żadna róznica...
stare lightguny dzialaly dzieki temu ze w momencie nacisniecia spustu cel na ekranie na ulamek sekulndy sie rozswietlal,a element swiatloczuly w lufie sprawdzal czy jest oswietlony...:)strzelanie w lampe to stara sztuczka...Z kumplem jak gralismy, to wykombinowalismy, ze jesli strzelamy w lampke (lub inne intensywne swiatlo) to trafiamy
Messiah da oldschool console gamer
Napisano Ponad rok temu
kopniak to byl x reka to O i trzebaw bylo kombinacje robic ktore sie mialy nijak do walki na ekranie.
Napisano Ponad rok temu
mesjasz nie do końca, jakaś tam kombinacja tych róchów jest, moze bardziej zwiazana np z tym pilotem, ale to i tak zawsze leprze niz klawiaturka
Kiedyś(daaawno temu) ten sprzęt był opisywany w NEO+...ja większe nadzieje wiąże z drugim opisywanym wtedy urządzeniem:kabina przeznaczona do salonow arcade,w ktorej wiazki laserowe(chyba... nie pamietam dokladnie) odczytuja polozenie czlowieka w srodku i przekladaja dokladnie na dedykowana gre...
no wiesz trudno zapomnieć ta knajpe gdzie,po tym jak przeniosla sie tam ekipa inkubatora,ludzie siedzieli w kółkach na ziemi po przy stolikach nie bylo miejscap.s. czy wiesz moze mesjaszu co to było "paris metro"??
pomyslmy:
kilka dziesiatek przelizanych dziewczyn
2 razy zlamany nos w bojkach z nazi-metalami
i moja impreza z okazji 19...
fajne wspomnienia z tamtąd mam...
swego czasu IMO najfajnisza knajpka w k-ce...
domyslam sie ze znamy się stamtad...?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sklepy MA w Krakowie ???
- Ponad rok temu
-
Początki i geneza sztuk walki
- Ponad rok temu
-
FULL vs LIGHT kontakt