DZIEWCZYNY NA TRENINGACH
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W karate tradycyjnym, które trenuje, na szczęście nie ma takich problemów, o których piszecie. Nie ma znaczenia, z kim ćwiczysz. Czy jest to 2 metrowy drągal, kobieta czy 12 letni brzdąc. Wynika to z faktu, że wszystkie techniki wykonywane podczas treningów kumite muszą być kontrolowane. Kontrolowane, czyli nieczyniące partnerowi „krzywdy”. Szczególnie mam tu na myśli strefę jodan. Dla mnie osobiście to naprawę nie ma żadnego znaczenia czy ćwiczę z facetem czy z kobietą. Niejednokrotnie przekonałem się na treningu ze laski tez potrafią być szybkie i dynamiczne a niektóre mają niekiedy lepsze „walnięcie” niż ich męscy rówieśnicy. Uważam, że każdy podczas treningu kumite wymaga szacunku. Z każdym partnerem należy ćwiczyć z dużym zaangażowaniem a odpuszczanie kobietom to właśnie taki brak szacunku z naszej strony. Czyli generalnie należy „lać baby”…Siła ciosu wypływa z dynamiki, więc nawet nie muszę się specjalnie starać aby cios był silny - wystarczy że zrobię to szybko i dynamicznie...I co wtedy? Gdy nie wkładamy siły w cios, a on i tak jest bolesny? Musiałbym go wykonać bez dynamiki i znacznie wolniej - ale jaki jest sens wykonywanie takich ciosów w walce?
Byle po treningu z nami wyglądały równie pięknie jak przed
Pozdro dla Włochatej
Napisano Ponad rok temu
W karate tradycyjnym, które trenuje, na szczęście nie ma takich problemów, o których piszecie. Nie ma znaczenia, z kim ćwiczysz. Czy jest to 2 metrowy drągal, kobieta czy 12 letni brzdąc. Wynika to z faktu, że wszystkie techniki wykonywane podczas treningów kumite muszą być kontrolowane. Kontrolowane, czyli nieczyniące partnerowi „krzywdy”. Szczególnie mam tu na myśli strefę jodan.
ee nudy zasnol bym na takim kumite
Pozdrawiam
Lukew
Napisano Ponad rok temu
Nudy, czy nie nudy kazdy osadza wg wlasnych upodoban.ee nudy zasnol bym na takim kumite...
No i kazdy ma prawo do snu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja własnie podziwiam macp za to ze potrafi zaangazowac sie tak bardzo, ze kazda walka jest swietna. To własnie dzieki takim karatekom chce sie walczyc bo jest sens. wiem ze jak sie nie obronie to bedzie zle, nawet bardzo:] dzieki macp kazdy moze sie czegos nauczyc i zdobyc doswiadczenia z TAKIMI fest zawodnikami:] pozdro macpW karate tradycyjnym, które trenuje, na szczęście nie ma takich problemów, o których piszecie. Nie ma znaczenia, z kim ćwiczysz. Czy jest to 2 metrowy drągal, kobieta czy 12 letni brzdąc. Wynika to z faktu, że wszystkie techniki wykonywane podczas treningów kumite muszą być kontrolowane. Kontrolowane, czyli nieczyniące partnerowi „krzywdy”. Szczególnie mam tu na myśli strefę jodan. Dla mnie osobiście to naprawę nie ma żadnego znaczenia czy ćwiczę z facetem czy z kobietą. Niejednokrotnie przekonałem się na treningu ze laski tez potrafią być szybkie i dynamiczne a niektóre mają niekiedy lepsze „walnięcie” niż ich męscy rówieśnicy. Uważam, że każdy podczas treningu kumite wymaga szacunku. Z każdym partnerem należy ćwiczyć z dużym zaangażowaniem a odpuszczanie kobietom to właśnie taki brak szacunku z naszej strony. Czyli generalnie należy „lać baby”…Siła ciosu wypływa z dynamiki, więc nawet nie muszę się specjalnie starać aby cios był silny - wystarczy że zrobię to szybko i dynamicznie...I co wtedy? Gdy nie wkładamy siły w cios, a on i tak jest bolesny? Musiałbym go wykonać bez dynamiki i znacznie wolniej - ale jaki jest sens wykonywanie takich ciosów w walce?
Byle po treningu z nami wyglądały równie pięknie jak przed
Pozdro dla Włochatej
Napisano Ponad rok temu
Nikt nikomu nie zabrania cwiczyc, ale zdanie jakie mam takie mam i mnie od niego nie odwiedziesz
Napisano Ponad rok temu
Nikt nikomu nie zabrania cwiczyc, ale zdanie jakie mam takie mam i mnie od niego nie odwiedziesz
Spokojnie 8) nikt Cie nie chce od niczego odwodzic
A wrecz, przeciwnie- pochwalamy to, ze masz swoje zdanie, ze trwasz przy nim mimo wszelkich przeciwnosci i niezrozumienia, z jakim spotykasz sie na forum. Szczerze gratuluje postawy i zycze wytrwalosci i determinacji w walce o zachowanie swietego prawa do wlasnego zdania i wolnosci slowa. Obys na Twej drodze forumowego rozwoju nie spotykal wiecej oponentow i ludzi zlych zamiarow . Z pozdrowieniem
Napisano Ponad rok temu
kok.o -
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Lukew
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zostawmy wszystko na rzecz krav maga i samoobrony
Byłam na kravce i jakoś nie mam zamiaru wymienić Karate dla kravki
To co jak ktoś sobie nie radzi na SW to niech na kravke idzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przyszło Ci do głowy że dziewczyny chcą czegoś 'na hardkorze'
Kurs samoobrony, najlepiej dwutygodnowy z kimś tam z policji
Twardy trening sztuk walki dla twardych ludzi. Samoobrona też dla ludzi. Tylko kwestia wyboru, raczej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zostawmy każdemu wybór.
Napisano Ponad rok temu
Po prostu lubię walczyć( na treningach oczywiście).
Po mimo tego, że jestem jedna na 30 facetów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oyama Karate w byłym zielonogórskim
- Ponad rok temu
-
Zabić jednym ciosem!
- Ponad rok temu
-
Tomasz Kucharzewski