Na survival...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Się skupić na tych nożach nie można.
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
Uważam bardzo podobnie jak Zelażny Wilk. Według mnie duży to wcale nia znaczy maczeta powyżej 7" , a raczej nóż z zapasem mocy do cięższych prac od 4" do 7" np.Fallkniven A1,SRK,BK7,TAK ;BKT-2 Campanion; BKT-10 Crewmen Utility;A ja Ci powiem, że dobrze jest mieć przy sobie duży i mały... :twisted:
lub CQB 1 wystawiony obecnie przez Ezi. Jeżeli dopuszczasz nieznaczne podniesienie budżetu to akurat Cynik wystawia Shadow III,
GB 5,5" lub 7" ale to juz inna kasa.
Drugi mały i tu bym zwrócił większą uwagę na jakość stali i użytkowość ostrza (żadne tanto - piszę to na podstawie własnych błędów ) gdyż to ten mniejszy bedzie wykonywał większość prac. Mój wybór w tym miejscu, jako odpowiedni stosunek jakość-cena to Fallkniven F1, H1, TK2 lub jakiś folder.
Napisano Ponad rok temu
lub CQB 1 wystawiony obecnie przez Ezi
8O
no chyba to nienajlepszy pomysl :? proponujesz mu wydac sporo kasy na noz ktory jest przeznaczony do zupelnie innych celow. Podajesz obok dobre propozycje i nagle to? 8O
Napisano Ponad rok temu
A do survivalu, to klinga cali + jakieś maleństwo. Mój wybór to RAT-7 i Vicek.
Taką kombinację mogę każdemu polecić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr. Surval
P.S. Do papu - nóż z wojskowego niezbędnika.
Napisano Ponad rok temu
lub CQB 1 wystawiony obecnie przez Ezi
8O
no chyba to nienajlepszy pomysl :? proponujesz mu wydac sporo kasy na noz ktory jest przeznaczony do zupelnie innych celow. Podajesz obok dobre propozycje i nagle to? 8O
A dlaczego by nie , czym CQB 1 tak na prawdę różni się od wcześniej wymienionych - może tym, że jest od większości z nich droższy. Dobra stal ATS 34, prawie 6" ostrze ponad 4mm grube i w tym konkretnym przypadku dobra cena, prawie 1/2 sklepowej ( ok , polskiej sklepowej ).
Nie mniej chętnie zapoznam się z Twoim punktem widzenia , jaki powinien być prawdziwy nóż survivalowy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowości SOG
- Ponad rok temu
-
porównanie - talonit; s30V; 3V
- Ponad rok temu
-
Zastosowanie