Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kick boxing w Warszawie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

budo_miron
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 431 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kick boxing w Warszawie

... MOżna trenować formy full, light i semi (ja wybrałam semi, ale cóż, pokrav madze, to pewnie zbyt delikatne;)..

Może nie do końca - zależy czego ktoś na treningach szuka. Semi uczy precyzyjnych ataków ale do pierwszego czystego uderzenia potem walka jest przerywana przez sędziego i zawodnik otrzymuje punkt. Na ulicy trzeba dla wyjścia z opresji trzeba walic mocne serie dla jak najszybszego unieszkodliwienia przeciwnika albo dla umożliwienia sobie poprostu ucieczki z niebezpiecznego miejsca. W semi przecież można potrenować dużo uników, które się mogą przydać. Myślę ze zawsze i z tego można coś dla siebie wynieść też pod ulicę - może nie będzie tego zbyt wiele ale zawsze. Jeden precyzyjny cios w szczenkę nie załatwi przeciwnika ale może dać przewage żeby się szybko ulotnić. Zresztą to tylko teoretyczne gadanie bo wszystko i tak okazuje się w praktyce. Różnie bywa..
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W sobotę odwiedziłem szkłe Red Tiger i muszę przynać, że się zawiodłem :/
Pierwszy minusem był nie odpowiadający telefon. Aby dowiedzieć się czy szkoła dzisiaj pracuje musiałem dzwonić po informacjach PKiN.
Jednak kiedy już dostałem się na do holu sekcji pewien miły Pan Woźny powiedział iż mamy szczęscie, że udało nam się tu wejść ponieważ dzisiaj jest anbór do szkoły tancznej. Po klku minutach przyszedł "trener", który nawet się nie przedstawiwszy zaczął rzucać nam głodne kawałki o tym jaki to kick-boxing jest genialny, efektywny na ulicy itp.
Niezrażony zapytałem czy jest możliwość zobaczenia jak wygląda trening i niestety nie ma takiej opcji. Żeby zobaczyć jak wygląda trening musiałbym zapłacic miesięczny abonament wynoszący 150zł.
Niestety jednak podziękuje Panon z Red Tigera. Rozumiem, że można nie dawać pierwszego treningu gratis ale żeby nie można było zobaczyć treningu to już chyba przesada.
Teraz została mi jeszcze druga sekcja.

Pozdrawiam

No i bardzo dobrze że nie można wejść tak to by się obcy pałętali, mi właśnie przeszkadzało to, teraz jest spokój to chyba jedyny taki klub co znam dlamnie to jest genialne, w innych klubach się pałetali i rozpraszali
  • 0

budo_rip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 414 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No i bardzo dobrze że nie można wejść tak to by się obcy pałętali, mi właśnie przeszkadzało to, teraz jest spokój to chyba jedyny taki klub co znam dlamnie to jest genialne, w innych klubach się pałetali i rozpraszali

czyli wg. ciebei ok jest to zeby zobaczyc trening to trzeba wplacic kase od razu a potem jak sie nie spodoba to chodzic z przymusu albo kasa przepadnie..
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czyli wg. ciebei ok jest to zeby zobaczyc trening to trzeba wplacic kase od razu a potem jak sie nie spodoba to chodzic z przymusu albo kasa przepadnie..

Sorry zapomniałem napisać że trzeba z góry zapłacić, trener szuka osób którym zależy im na treningu, te zarządzenie jest od grudnia 2004roku. Jest ochrona, zapobiega to kradzieżą i kręcenie się różnych kolesi. Pytanie czy się nie spodoba, nie było takiej osoby, fajny klimat, sporo osób i duży wybór sztuk walk.
  • 0

budo_miron
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 431 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... Pytanie czy się nie spodoba, nie było takiej osoby, fajny klimat, sporo osób i duży wybór sztuk walk....

W sobotę odwiedziłem szkłe Red Tiger i muszę przynać, że się zawiodłem :/ ...

:) :) :)
  • 0

budo_mesjasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1074 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Ninjitsu

Napisano Ponad rok temu

Pytanie czy się nie spodoba, nie było takiej osoby, fajny klimat, sporo osób i duży wybór sztuk walk.

HEj, ja trenuję od jakiegoś czasu w klubie o który pytasz i jestem bardzo zadowolona. Przeniosłam się tam z Red Tigera, (który jest FATALNY).

:) :) :)
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kurde no nie nie wiem mi jakoś się podoba, a byłem ogólnie w wielu klubach , ogólnie te zarządzenie że wpłacasz i wchodzisz jest dlamnie wtrafne. W pewnym klubie miałem nie miłą niespodzianke, ćwiczymy sobie a jakiś kilka gostków sobie przyszło i chciało się z nami lać. Nieżle co , trening został przerwany , naszczęście skończyło się tym że sobie poszli. Albo kurna mamusie i tatusie przychodziły. Ogólnie trenowało mnie ok 12 trenerów bo chodząc na karate jeszcze posmakowałem inne style VVD,TKD i kilka klubów karate, więc mam rozeznanie i wiem że Olgierd jest bardzo doświadczony, można się dyżo nauczyć.Jagnieszka może trenowałaś u pszczoły moim zdaniem dziwnie trenuje, po roku idziesz do Andrzeja Dzidko i to naprawde jest fachowiec,
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

HEj, ja trenuję od jakiegoś czasu w klubie o który pytasz i jestem bardzo zadowolona. Przeniosłam się tam z Red Tigera, (który jest FATALNY).
treningi są trzy razy w tygodniu, trenerzy to mistrz europy i mistrz Polski. MOżna trenować formy full, light i semi (ja wybrałam semi, ale cóż, pokrav madze, to pewnie zbyt delikatne;)
Ogólnie rzecz biorąc jestem zachwycona. Jeśli chcesz się spytać o coś wiecej wal śmiało, albo napisz maila.pozdrawiam

Ja też mam 3 razy wtygodniu, wow no coty ja też mogę trenować full, light i semi. Ile tam byłaś 1-2 miesiące bo na to wygląda, byłaś w grupie początkującej i sobie poszłaś z niej. He
  • 0

budo_jagnieszka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja też mam 3 razy wtygodniu, wow no coty ja też mogę trenować full, light i semi. Ile tam byłaś 1-2 miesiące bo na to wygląda, byłaś w grupie początkującej i sobie poszłaś z niej. He[/quote]
Wiesz co, faktycznie trenowałam tam pół roku, ale nie uważam, że to za mało, żeby coś ocenić. Ja trenuję z chęcią i się przykładam i oczekuję od drugiej strony tego samego. A jak w RED Tigerze co drugi trening prowadził kto inny w dodatku nie zorientowany co ma robić i co my już robiliśmy (czyli bez planu pomyślunku i sensu) to wiesz co, wiele się nie nauczyłam.
POza tym jakoś jesteś jedyną osobą, która broni REd Tigera (ciekawe czemu;) a krytykujących oprócz mnie jest jeszcze kilku. Kolejna sprawa, jak widać po wypowiedziach nie tylko ja znam sekcję na Orlej (pozdrawiam dziewczyny!:D) więc może jednak troszkę z sensem gadam co?
A tak na marginesie pokaż mi podział na semi, light i full w Tigerze...
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote name="budo_Jagnieszka"]Ja też mam 3 razy wtygodniu, wow no coty ja też mogę trenować full, light i semi. Ile tam byłaś 1-2 miesiące bo na to wygląda, byłaś w grupie początkującej i sobie poszłaś z niej. He[/quote]
Wiesz co, faktycznie trenowałam tam pół roku, ale nie uważam, że to za mało, żeby coś ocenić. Ja trenuję z chęcią i się przykładam i oczekuję od drugiej strony tego samego. A jak w RED Tigerze co drugi trening prowadził kto inny w dodatku nie zorientowany co ma robić i co my już robiliśmy (czyli bez planu pomyślunku i sensu) to wiesz co, wiele się nie nauczyłam.
POza tym jakoś jesteś jedyną osobą, która broni REd Tigera (ciekawe czemu;) a krytykujących oprócz mnie jest jeszcze kilku. Kolejna sprawa, jak widać po wypowiedziach nie tylko ja znam sekcję na Orlej (pozdrawiam dziewczyny!:D) więc może jednak troszkę z sensem gadam co?
A tak na marginesie pokaż mi podział na semi, light i full w Tigerze...[/quote]

W piątki masz sparingi, nie byłaś, oprucz tego w grupie zawansowanej masz sparingi, jeśli masz badania zrobione jesteś w grupie sportowej, druga bez badań rekreacyjnie ćwiczy. No tak trafiłaś do grupy Pszczoły, trzeba było iść do Olgierda chociaż on w czwartki zastępuje pszczołe. Ale spoko mogłaś nie wiedzieć. Pozdrawiam
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dla ciekawskich daje link do filmiku o kick-boxingu w Red Tiger [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_proxopata
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 225 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ej stary po co to wszystko mowisz to tym swoim klubie , qwa nikogo i tak nie przekonasz poza tym ta jebnieta cena 8O ja place 40zl za 3 treningi :) w tygodniu i mam grupe 7-10 osob, czasami jeszcze mniej, zreszta powiedz mi co ci przeszkazdzaja ludzie tam ?? co ci przeszkadza ze jakis kolo siadzie se na lawce czy gdzies i obejrzy trening ?
  • 0

budo_seiryuu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tt48... Dziwne macie zasady z tym zakazem ogladania treningu. To cos jak kupowanie kota w worku... Kazdy zanim sie gdzies zapisze chce obejrzec jak wyglada taki trening.. Piszesz o kradziezach? Wystarczy szatnie zamknac.... Skupienie? Zajac sie treningiem a nie rozgladac...
Cena 150zl za 2-3 treningi tygodniowo jest mocno przesadzona...

pzdr
  • 0

budo_rip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 414 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...150 zł? O_o 8O 8O 8O ....
2, 3 treningi?.. co wy macie pozłacany parkiet czy worki z platyny?
  • 0

budo_jagnieszka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

TT48, co to za bzdury z tym, że przeszkadza jak ktoś ogląda trening i tym, że trener potrzebuje tych, którzy są zdecydowani?? A kupił byś coś gdybyś tego nie widzial w ogóle?
Ciekawe skąd wniosek, że nie byłam w grupie u OLgierda tylko u Pszczoły. BYłam u Olgierda, ale niestety po dwóch miesiącach przestał prowadzić tę grupę i zaczęła się mieszanka trenerów. A sparingi w piątki? No, faktycznie atrakcja przyjść, żeby się ponapieprzać trzy razy a potem siedzieć i patrzeć na innych.
Poza tym coś nie piszesz na temat podziału na semi, light i full...
W kickteamie na Orlej, podział jest wyraźny a technik uczy się osobno i znależytą starannością...
A jeśli te argumenty nie przemawiają do CIebie (bądź innych), to przyznaj , że jak na 150 zł miesięcznie to mały korytarzyk be z wentylacji i dwie salki o powierzchni 20m to chyba trochę mało...
Pozdrawiam.
  • 0

budo_proszek997
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widzę, że nawiazała się tu poważna dyskusja ;)

proszek997, sprawdź sekcje kicka na AWFie oraz na ul.Felińskiego (przy placu Wilsona).
Instruktorem jest Bogdan Sawicki.Według mnie świetny trener,były mistrz świata w full kontakcie.

Pozdrawiam

Możesz mi podać jakieś namiary na nich?

Co do tego oglądania treningu. Nie chodzi mi o to, że każdy może sobie zawsze wejść ale o to że jeżeli ktoś jest zainteresowany to powinien móc przycupnąć sobie z boczku i popatrzeć. Nie mówie też o tym że w wielu sekcjach pierwszy trening jest darmowy :/

W takim razie w sobote odwiedze kickteam ;)
  • 0

budo_jagnieszka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widzę, że nawiazała się tu poważna dyskusja ;)

W takim razie w sobote odwiedze kickteam ;)

Zajrzyj Proszek! A nuż CI się spodoba. Zwłaszcza, że we wtorek będą już nasi trenerzy, bo byli w zeszłym tygodniu na zawodach w Austrii... A może przywieźli coś?!:D
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jagnieszka nie gadam bzdór, wiem doskonale że oprucz zapisów z panem Pałysem nie rozmawiaś. Na drugi raz pisz argumenty bo co z tego że jakaś grupa miała dwuch trenerów, to nawet lepiej. Grup jest kilka trenerów jest kilka trzeba było przejść do innej grupy a nie teraz opluwać redtigera.

Po grubie nie zawansowanej możesz nawet 4-5 razy w tygodniu chodzić.

proszek997 szczeże przeginasz, nie wiesz nic o tym klubie a się udzielasz, nieznasz Lecha Pałysa, nie wiesz nic. Koniec tematu

Dobra koniec basta. Wam się nie podoba mi się podoba i koniec tematu. Każdy trenuje gdzie chce i ma do tego prawo
  • 0

budo_jagnieszka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jagnieszka nie gadam bzdór, wiem doskonale że oprucz zapisów z panem Pałysem nie rozmawiaś. Na drugi raz pisz argumenty bo co z tego że jakaś grupa miała dwuch trenerów, to nawet lepiej. Grup jest kilka trenerów jest kilka trzeba było przejść do innej grupy a nie teraz opluwać redtigera.

No to mamy nie dość, że spotowca to jeszcze i psychologa...
Tylko wiesz co, byłam w kilku grupach, więc tu Cię intuicja zawiodła... A co do p.Pałysa to przepraszam bardzo, ale czemu go nagle go tu mieszasz? I po co miałabym z nim rozmawiać? Zdaje się, że specjalnych osiągnięć w kickboxingu nie ma.
No i niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale ja akurat argumenty przytaczam całkiem logiczne. Co do opluwania, ja tylko krytykuję, może jednak warto pomyśleć o paru zmianach, skoro kilka osób ma podobne zdanie?
Acha, bzdury nie "bzdóry" bo tego nie dość, że gadać to i pisać się nie da.
  • 0

budo_tt48
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 437 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to mamy nie dość, że spotowca to jeszcze i psychologa...
Tylko wiesz co, byłam w kilku grupach, więc tu Cię intuicja zawiodła... A co do p.Pałysa to przepraszam bardzo, ale czemu go nagle go tu mieszasz? I po co miałabym z nim rozmawiać? Zdaje się, że specjalnych osiągnięć w kickboxingu nie ma.
No i niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale ja akurat argumenty przytaczam całkiem logiczne. Co do opluwania, ja tylko krytykuję, może jednak warto pomyśleć o paru zmianach, skoro kilka osób ma podobne zdanie?
Acha, bzdury nie "bzdóry" bo tego nie dość, że gadać to i pisać się nie da.

Interesują cię osiągi proszę tu tataj masz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest jednym z trenerów kadry narodowej.
To nie wszystko [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pod tym linkiem masz jeszcze inne osiągi.
Wystarczy ci już ,? Chyba dałem obszerny materiał
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024