No to się pochwal czego Cię tam uczyli na temat snu.Tak, ja
Senność
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jakoś nie widziałem, żeby ktoś proponował bankowcom: "Napisz wszystko co wiesz o kredytach" a Fiodorowi np "wszystko co wiesz o tworzeniu stron". Sorry, ale nie chce mi się poświęcać najbliższego tygodnia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czytałem także (i sprawdziłem na sobie) system drzemki metodą "wilczą", czyli kilka kilkunastominutowych drzemek w ciągu doby. Wbrew pozorom da się tak funkcjonować i można się nauczyć "szybko spać" :-)
Masz jakieś materiały o tym ? Strony www, pdf-y, artykuły ? I jak przygotowałeś organizm ? Da się tak wytrzymać przez dłuższy czas ? Na przykład kilka lat ?
Napisz proszę, bom bardzo ciekawy. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale da się tak przeżyć 7,5 miesiąca (sprawdzone). Znam przypadki takiego spania nawet przez okres 3 lat, póki pacholę nie odstawiło naturalnego pokarmu w nocy.
Czy metoda jest dostępna dla osób innych, niż matki karmiące - nie wiem. Można spróbować. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem, że tym sposobem ( 15 minut co 4 godziny ) spali m.in Da Vinci i Napoleon.Ale nie wiem, na ile to plotka, na ile prawdziwa historia. I dlatego pytam się, czy coś takiego jest fizjologicznie możliwe. I jak trzeba przygotować organizm, żeby być przez cały czas sprawnym.
Zdaję sobie sprawę, że można tak wytrzymać tydzień, dwa, ale na przykład 3 lata ? I to bez odsypiania np. w weekendy po 15 godzin .... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wy sobie bekę kręcicie, a ja pytam poważnie
Ależ ja ci odpowiadam poważnie. Sama spałam może nie po 15 minut, ale po godzinie, więc fizjologicznie jest możliwe. Nie odsypiałam w dni wolne, bo dzidziusie nie uznają weekendów i cały czas żądają karmienia. Początkowo nawet i 20 karmień na dobę!!
Inna rzecz, że kobieta po porodzie jest nakręcona przez hormony, które dodają jej niewyobrażalnego speedu. Nie tylko w kwestii snu. Dlatego wyrażam obawę, czy można się samemu zaprogramować na taki tryb życia.
Napisano Ponad rok temu
pobudka o 6:00 bo o 7:20 pierwsza lekcja .
wracam przecietnie o 14.
obiad
następnie nauka ,
następnie pomagam mamie w racy (jest ogrodnikiem w pewnej krakowsiej firmie i o dziwo w czasie zimy jest masa pacy)
wracam o 18 kłade sie spac do 19 .
trening o 20:00 lub 20:30
wracam gdy jets godzina 23 z groszami
chwila na zjedzenie czegoś
przygotowanie do szkoły
sen od około 23:45
no i musze szczerze powiedizec ze ten tryb zycia jakos mi nei odpowiada bo wiecznie jestem zmęczony i w szkole jakos trudno o koncentracje a co za tym idzie dobre rezultaty
treningi jakos podnoszą moją sprawość i pobudzają ale na cały dzien to nei wystarcza :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zapal sobie
- Ponad rok temu
-
uzupelnianie tluszczow w diecie
- Ponad rok temu
-
Expander (odżywka)
- Ponad rok temu