WKF na eurosporcie
Napisano Ponad rok temu
W tej chwili na eurosporcie (od 19:55 do 22:30) transmitowane są zawody WKF. Miłego oglądania .
Napisano Ponad rok temu
IMHO jest do dupy.
Napisano Ponad rok temu
Nie podoba mi sie ta formula walki...
IMHO jest do dupy.
Niech zgadne cwiczysz kyokushin....., a tak na serio to rzeczywiscie dziwne te walki, ale szczerze mowiac zawody kyokushin tez mi sie nie podobaja (zakaz piesciami w twarz - brak slow :twisted: )
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje bystrosci (a moze umiejetnosci czytania podpisu).Niech zgadne cwiczysz kyokushin.....,
BTW, czemu niektorzy ludzie z Kyokushin najezdzaja na inne style a ludzie z innych styli najezdzaja na trenujacych Kyokushin?
Wyrazilem swoje zdanie dotyczace tej formuly walki. Nie kazdy musi sie z nim zgadzac. Uwazam, ze przerywanie walki po kazdej akcji jest bez sensu. No ale to tylko zawody, na treningach pewnie poszli do przodu i wprowadzili parter, walke w pelnym kontakcie i nie zatrzymuja ciosow przed przeciwnikiem. Jezeli tak nie jest to ciesze sie ze nie trenuje tego stylu.a tak na serio to rzeczywiscie dziwne te walki, ale szczerze mowiac zawody kyokushin tez mi sie nie podobaja (zakaz piesciami w twarz - brak slow :twisted: )
Co do ograniczenia technik recznych na glowe to wyobraz sobie ze takowe wystepuja w formule Clicker. Natomiast w "normalnym" kumite rzeczywiscie ich nie ma. Dlatego karateka Kyokushin sa przystojniejsi niz bokserzy ale nadal moga sobie powalczyc :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A walka przerywana po kazdej akcji jest jak stosunek przerywany - do niczego wiekszego nie dojdziesz a przyjemnosci mial nie bedziesz.
Napisano Ponad rok temu
A teraz macie możliwość porównania z drugą formułą - właśnie zaczynają transmitować zawody kyokushin . No to miłego oglądania jeszcze raz!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żeby przyjął to z należytą powagą musisz mu przez godzinę tłumaczyć zasady WKF
A ile osob potrafi odroznic axla od rydbergera i tulupa w luzwiarstwie figurowym??
Dyscyplin sportowych, w ktorych przepisy sa dosyc mocno niezrozumiale jest na peczki, a jak ktos sie nimi bardzo interesuje to je pozna.
BTW. Jaki procent z pasjonatow pilki noznej wie kiedy jest spalony?? - 10%
A ja nie chcę, by ktokolwiek patrzył na mój styl walki poprzez pryzmat...
I sa tacy ktorzy pilke nozna okreslaja jako bezsensowna kopanine.
Napisano Ponad rok temu
W tej chwili na eurosporcie (od 19:55 do 22:30) transmitowane są zawody WKF. Miłego oglądania .
Moze nagrywasz i moglbys sie w jakis sposob podzielic??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga liczmistrz byles w wawie wtedy? Jak dla mnie imprezka byla bardzo udana.
Napisano Ponad rok temu
PS. U nas na treningach jest kumite w ktorym nie ma wiekszosci ograniczen, jak ktos dostanie w gebe to znaczy ze zle blokowal i tyle :-) , a parteru nie ma, ale narazie mi tego nie brakuje, moze kiedys...
Napisano Ponad rok temu
WKF na Olimpiadzie, to tak jakby do olimpijskich dyscyplin dołączyć nurkowanie swobodne... tylko ponieważ jest to niebezpieczne i mało medialne, to wprowadzić drobne zmiany w zasadach nurkowania ..... nurkować bez wody, w poziomie i na stadionie, wtedy nikomu się nic nie stanie i widzowie będą mieli show ;-)
Napisano Ponad rok temu
Łyżwiarka szlifuje axle, czy inne tulupy, bo na tym polega łyżwiarstwo firurowe...
No tak, ale np. nie trenuje lyzwiarstwa szybkiego, hokeja itp. itd.
Nalezy zwrocic jeszcze na jeden element uwage - lyzwiarstwo figurowe, szybkie... to odrebne dyscypliny sportowe. A Karate WKF to nie dyscyplina a organizacja karate (najwieksza na swiecie) dzieki ktorej staraniom (przepisy) moga ze soba rywalizowac zawodnicy reprezentujacy rozne (czesto bardzo) style.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SEITEDO - SHIDOKAN
- Ponad rok temu
-
Siła nóg!!!!!- co zrobić gdy jej brak???
- Ponad rok temu
-
Techniki
- Ponad rok temu
-
temat bez teamtu - wolna myśl ku tolerancji i zrozumieniu
- Ponad rok temu
-
Burza w PZK
- Ponad rok temu
-
Maturo ??
- Ponad rok temu
-
razem czy osobno
- Ponad rok temu
-
Garda w karate.
- Ponad rok temu
-
nie karmic trola
- Ponad rok temu
-
Różnice techniczne w polskim Kyoushinkan i kai.
- Ponad rok temu