Paski do spodni
Napisano Ponad rok temu
A przecież na nich nosimy w większości noże, latarki i część innych gadgetów.
Jakich używacie, skórzanych, parcianych, wąskich, szerokich, cywilnych, militarnych?...
Jakieś przykłady modele, firmy...
A może to mało ważny detal...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chce ktos kupic kontraktowy pas US ALICE nowke?
Napisano Ponad rok temu
Chce ktos kupic kontraktowy pas US ALICE nowke?
A za ile?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do paskow - mnie denerwuje, ze co nowsze spodnie to trudniej wcisnac w to pasek policyjny, innych po prostu nie zunaje, totez dopierdzielma tylko w M65 na zmiane z jednymi cywilnymi spodniami, ktore dzieki bogu maja suport takiego paska
Napisano Ponad rok temu
Ale jestem w trakcie robienia takiego "taktycznego"
Trochę mi się czasu jeszcze z tym zejdzie, ale jak zrobię to pokażę
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
na akcje nosze taki:
I szykuje sie do kupna tego:
Napisano Ponad rok temu
Cynik: Z cywilnych spodni poszukaj sobie w sklepach Wranglera spodni marki "Maverick". Ta firma ma dość fajne cywilne bojówki i całą masę różnych jeansów. I w te bojówki i w te jeansy taki milicyjny pasek wchodzi bez problemów - spodnie są w dobrych cenach i dobrej jakości.
Wiem bo też mam taki pasek.
Pozdrowionka[/b]
Napisano Ponad rok temu
Tak, tylko strasznie waskie na dole nogawki... a tego strasznie nie lubie :?Ta firma ma dość fajne cywilne bojówki i całą masę różnych jeansów.
A paski? Zalezy do czego...
Bojowki - jakis parciany zielony militarny... ale jaki to model - za cholere nie wiem...
Sztruksiaki itp. - skorzany (nubuk) Quiksilver - wytrzymale bydle, chociaz waskie...
Gajer - Wittchen
Napisano Ponad rok temu
Koszta materialow 15 PLN, robota 30 PLN.
Czasami wystarczy pomyslec.
Napisano Ponad rok temu
A ja zrobilem tak.Poszedlem do sklepu gorskiego i zakupilem klamerki plastikowe do pasow nosnych od plecakow.Wytrzymale bestie sa.Kupilem tez czarna tasme szeroka na pas i waska na szlufki.Czarne nici wytrzymale nylonowe w pasmanterii + rzepy.Zanioslem sobie to do krawcowej a ona za 30 zeta uszyla mi piekny pas taktyczny ze szlufkami, cudami, wisiorkami.Pas jest z podwojnej tasmy i ma wewnetrzna kieszonka na ukrycie np kasy.W zasadzie z kazdego pasa ktore pokazaliscie podobalo mi sie cos innego, wiec kazalem zrobic tak jak mi sie podobalo.I takiego pasa nie ma nikt a spelnia wszystkie moje czekiwania.
Koszta materialow 15 PLN, robota 30 PLN.
Czasami wystarczy pomyslec.
hehe. to ja właśnie kombinuje coś w tym stylu
Też podwójna taśma, klamerki, szlufki, no i jeszcze kilka innych rzeczy
A może zapodałbyś zdjęcia jakieś tego pasa
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ale to w sumie niewazne.Wykonannie tego jest naprawde nieskomplikowane.Wystarczy podejrzec kilka wyrobow profesjonalnych i dobrze wytlumaczyc krawcowej o co chodzi.
Tzn w punktach obciazonych podwojne szwy,koperty itp. Odrobina wyobrazni i ma sie pas jak marzenie.A i kasy zostaje sporo w kieszeni.
Napisano Ponad rok temu
Ale to w sumie niewazne.Wykonannie tego jest naprawde nieskomplikowane.
Wiem, dlatego robie (szycie również) sam.
Hehe, oczywiście mam pościagane sporo zdjęć przykładowych pasów i osprzętu dodatkowego. No i chciałem zobaczyć też Twój, im więcej przykładów tym lepiej. Ale dobra, nie będę Cię już gnębićWystarczy podejrzec kilka wyrobow profesjonalnych
i dobrze wytlumaczyc krawcowej o co chodzi.
jak mówiłem, robię sam
Tzn w punktach obciazonych podwojne szwy,koperty itp. Odrobina wyobrazni i ma sie pas jak marzenie.A i kasy zostaje sporo w kieszeni.
Otóż to, robię sam bo te gotowe to raz że drogie, a dwa może nie do końca takie jakbym chciał.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Hmm to znaczy ze masz maszyne porzadna ?dlatego robie (szycie również) sam.
Ja nie posiadalem takowej a to jest podstawa.
To musi byc naprawde solidna maszyna przemyslowa zeby pociagna dwie tasmy i gruba nylonowa nic.Dlatego dalem krawcowej.Ona taka miala.
Zycze powodzenia i jak cos juz sklecisz to zarzuc na forum.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm to znaczy ze masz maszyne porzadna ?dlatego robie (szycie również) sam.
Ja nie posiadalem takowej a to jest podstawa.
To musi byc naprawde solidna maszyna przemyslowa zeby pociagna dwie tasmy i gruba nylonowa nic.Dlatego dalem krawcowej.Ona taka miala.
Zycze powodzenia i jak cos juz sklecisz to zarzuc na forum.
Nie mam maszyny w ogóle Szyje ręcznie. Powoli się wprawiam, jak pisze Fredi rzeczywiście potrzeba dużo cierpliwości. Nieraz się pruje i kilka razy poprawia, ale warto. Poza tym wg. mnie ręczny szef jest chyba mocniejszy niż maszynowy, przynajmniej ja jestem go bardziej pewien. Wbrew pozorom szycie nie jest najgorszą częścią takiej robótki. Najgorsze to zakup materiałów niestety (może w innych miastach jest lepiej, ale w Lublinie to tak sobie jest z tymi taśmami).
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
w Łodzi sa fajne sklepiki z dodatkami krawiecko kaletniczymi, wszystko tam jest, nawet to o czym nie snilismy
Napisano Ponad rok temu
No w Lublinie to tylko w niektórych pasmanteriach są taśmy.w Skierniewicach w wiekszosci pasmanterii sa tasmy, fastexy, nici, igly, wiec nie ma problemu.
w Łodzi sa fajne sklepiki z dodatkami krawiecko kaletniczymi, wszystko tam jest, nawet to o czym nie snilismy
A w tych co są to nie wszystkie rozmiary. I np. 4cm to ze świeczką szukać.
A jak się znajdzie 4cm, to taka jak na damskie paski a nie na pasy taktyczne.
Ale w końcu znalazłem hurtownię w której _będzie_ ta taśma
Póki co robię wersję 3cm
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
LED-LENSER Magic
- Ponad rok temu
-
Potrzebuję czerwonej nakładki na latarkę mini mag lite?
- Ponad rok temu
-
FatBoy Versipack Maxpedition - mini foto teścik
- Ponad rok temu
-
Mały przegląd latarenek
- Ponad rok temu
-
Chadzał ktoś ?
- Ponad rok temu
-
Brytyjskie mundury.