wielkosc noza wg policji
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie, jaka jest dopuszczalna wielkosc noza noszonego przy sobie po ulicach itd
chodzi o to ze jak policja mnie zlapie to zeby nie miec problemow przez to ze noż jest za duzy o 1.5 cm ://
slyszalem ze to sie jakos mierzy dlugosc ostrza do szerokosci dloni czy jakos tak?
prosze wyjasnijcie mi to )
sorki ale nie wiedzialem do jakiego dzialu dać ten temat ://
Napisano Ponad rok temu
[edit]
dobra nie czepiam się już :roll: ...
Poczytaj, masz tutaj odpowiedź na swoje pytanie ...
Napisano Ponad rok temu
po za tym ja prosze o pomoc a jesli nic nie masz ciekawego do powiedzenia to po co sie odzwywasz ??
Napisano Ponad rok temu
Jak widać powyżej, NIE MA OGRANICZEŃ CO DO ZWYKŁEJ BRONI BIAŁEJ!!! Brak jest ograniczeń co do jej rozmiarów, więc nie piszcie, proszę, że na posiadanie katany potrzebne jest pozwolenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no taki już jestem :roll: ...
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej sprawdzić w ustawie o broni i amunicji (można ja znaleźć np. na stronie sejmu).
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Albo na VB czyli tu gdzie podal linka Smoke w 1 odpowiedzi w tym temacie...Najlepiej sprawdzić w ustawie o broni i amunicji (można ja znaleźć np. na stronie sejmu).
Napisano Ponad rok temu
Z tego co pamiętam kiedyś noże o dł ostrza większej niż 14 cm podlegały rejestracji (przynajmniej w myśl ustawy). Ale teraz pewnie uległo to zmianie....
Mit, piszę po raz n-ty. Kiedyś z fachmanem (doktor prawa karnego UW) przeszukaliśmy wszystkie bazy danych (ciekawi skąd się bierze to xxx cm). Otóż jednym przepisem jaki znaleźliśmy, a który mówił coś o długości ostrza, były jakieś przedwojenne wymagania co do broni dopuszczalnej w pojedynkach
Napisano Ponad rok temu
a jesli nic nie masz ciekawego do powiedzenia to po co sie odzwywasz ??
Jako nieokrzesane i złośliwe bydlę dodam że mógłbyś być grzeczniejszy, a po drugie Smoke linka Ci zapodał, nie?
Napisano Ponad rok temu
Mit, piszę po raz n-ty.
Dzięki za informację.
Pozdrowienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JKD+Eskrima na ulicy
- Ponad rok temu
-
Pytanie
- Ponad rok temu
-
mocne plecy
- Ponad rok temu
-
szczenka na akcje
- Ponad rok temu
-
co jest najlepsze dla osoby ktora nic nie trenowala ?
- Ponad rok temu
-
Jak walczyc w autokarze
- Ponad rok temu
-
zeby nie robic balaganu ...
- Ponad rok temu
-
Zabić
- Ponad rok temu
-
złamany nos