mlodociane czarne pasy
Napisano Ponad rok temu
Bracia maja 9 i 6 lat.
Wiecej tutaj:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
z jednej strony podchodzi pod komercje, ale z drugiej dlaczego nie docenic dzieciaka jak jest naprawde sprawny? ale 6 czy nawet 9 lat to chyba jednak przesada....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie to czarny pas poza umiejętnościami powinien mieć nie tylko umiejętności, ale i jakieś doświadczenie (także życiowe)
nie uwierze, że te dzieciaki mają
marketing?/kasa?...podpucha??...
w itf jest granica dolna wieku 14-16 lat (nie jestem pewien)
9 i 6 8O
nie chciałbym
wątpie żeby rozumieli dobrze co ćwiczą, dla nich to pewnie zabawa, nawet nigdy nie walczyli
Napisano Ponad rok temu
W WTF generalnie do ukończenia 15 lat można otrzymać stopień poom - młodzieżowy równoważnik dana, różniący się certyfikatem i kolorem pasa (czarno-czerwony). W sumie zabieg jest czysto techniczny, bo po ukończeniu 15 lat posiadacz pooma automatycznie jest traktowany jako posiadacz dana. Koreańczycy zresztą przeginają w tym maksymalnie, jest tam masa dzieciaków noszących 2, 3 i 4 poomy, z czego wielu miałoby problemy z zaliczeniem 1 pooma u niektórych europejskich egzaminatorów.
Znając z własnego doświadczenia możliwości dzieciaków w wieku 6-10 lat sądzę, że te stopnie to duża przesada....
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"About two weeks ago, the brothers earned their black belts after 30 months of instruction at World Martial Arts Academy, a tae kwon do school in the Oakville area of south St. Louis County.
"
30miechów / 12 = 2,5 roku...śmiech na pustej sali...
Napisano Ponad rok temu
ale po cytacie widzę, że komercha, KASA...
po ch... tak okłamywać ludzi dając im czarne paski, gdy nieumieją na nie a na np. zielone??
i najgorsze że ludzie się na to łapią
"Czarny pas w XXX po 2 latach treningu? Świetnie - wysyłamy młodego"
żal ich i ich rodziców
oby nie wypalili się po czymś takim ("Heh mam już czarny pas, ale to TKD proste. To może teraz czarny w Jujitsu zrobię? Akurat 2 lata do gimnazjum")
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
no nie ?
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam podobne odczucia.Zawsze mam mieszane uczucia, kiedy patrzę na trenujące dziecko, które za dużo umie...
Gizmo
Inną sprawą jest to zderzenie z prawdziwą odmianą treningu, brutalnością walk i jak to się mówi ciężkim wpier... Nagle bezpieczny świat zabawy (bo taki jest trening dla dzieciaków)przestaje być taki. Nie wszystkim sie to podoba.Zresztą niewielu lubi zmiany ,które utrudniają życie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koreańszczyzna
- Ponad rok temu
-
Konrad Raczkowski...
- Ponad rok temu
-
seminarium z trenerem Jedutem, torun 19-20/ 02
- Ponad rok temu
-
Wasze osiągnięcia !!! - pochwalcie sie ;)
- Ponad rok temu
-
Kontuzje
- Ponad rok temu
-
Siła a prędkość ....
- Ponad rok temu
-
Reklama Onet, albo dlaczego tkd jest najlepsze :)
- Ponad rok temu
-
Egzamin u Jeduta!!
- Ponad rok temu
-
IO 2004
- Ponad rok temu
-
confusion
- Ponad rok temu