czy aikido nie jest zbyt lekkie i za mało skuteczne ?????
Napisano Ponad rok temu
widziałem w pewnym filmie jak Myszka Mickey pokonala słonia - czy Myszka Mickey jest autorytetem?
zajrzyj do archiwum poszukaj tematów o "skuteczności aikido" tam było wszystko
"I żeby być autorytetem w jakiejś dziedzinie wcale nie trzeba jej praktykować"
ożesz kurwa jego mać - RAAAAAAAATUUUUNKUUUUU!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
A najlepiej to jeszcze raz zamknąć, bo moi przedmówcy zaraz wystąpią na udeptaną ziemię...
W.
Napisano Ponad rok temu
Po drugie jeżeli chodzi o autorytet St Seagala to akurat on jest w tej dziedzinie wybitny..mówie o AiKIDO ... Mieszkał przez 15 lat w Japoni i w Osace prowadził swoje DOJO..
Jako pierwszy w histori "biały" nie azjata.. trenował w Japońskich szkołach Japończyków...
Do 5 DAN w AIKIDO doszedł cięzkimi treningami... następne 2 stopnie do 7 DAN otrzymał za propagowanie AIKIDO na świecie... Ma również czarny pas w karate i judo. trenował również Kung fu... Generalnie związany jest z AIKIDO i ma kilka swoich DOJO na świecie..
Zaprzeczanie autorytetu Seagala zakrawa przynajmniej o głupote..albo brak wiedzy...
Interesujesz się historią ale zastanawiam sie w której to książce używają takich dziwnych słów jakich ty używasz... Mam wielu kolegów którzy interesują sie historią i jakoś mi się wydaje że są bardziej elokwentni...
Wydaje mi sie że pomyliłeś fora..
Napisano Ponad rok temu
na matę, ring lub do klatki jeżeli chodzi o ścisłość - od piachu, błota itp brudzą sie nasze białe wdziankaKto otworzył raz już zamknięty wątek ?? kto ? no kto ? przyznać się tu zaraz
A najlepiej to jeszcze raz zamknąć, bo moi przedmówcy zaraz wystąpią na udeptaną ziemię...
W.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po drugie: nie wkładaj w moje usta słów, których nie powiedziałem/napisałem o trenowaniu w ogóle
Napisano Ponad rok temu
Wiara to podstawa każdej dziedziny życia.. wiara to motywacja... nawet w chorobie jak nie wierzysz ze wyzdrowiejesz to bedzie Ci źle... Wiara to życie z pasją... co kolwiek robisz...
I czerpanie z tego przyjemności...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
get lost
Napisano Ponad rok temu
Czytam twoje wypowiedzi jedyne, co widzę to taki ogromny ładunek naiwności i braku doświadczenia, nie tylko na macie, ale i w życiu. Faktem jest, iż z tego wynika wielka energia do działania. To się młodzieńczy zapał nazywa. Nadzieja matką głupich, a chcieć nie znaczy móc. Obyś nie musiał weryfikować swoich poglądów. Im większe twoje nadzieje i marzenia /ideały/ tym większe będzie rozczarowanie...
Zacznij słuchać jak się do ciebie mówi bo, że zacytuję moderatora, "Są na vortalu ludzie którzy ćwiczą dłużej niż ty żyjesz".
Napisano Ponad rok temu
Jezeli chodzi o moj idealizm to tak jak mówilem wczesniej jest to dla mnie dobra motywacja ... która podtrzymuje moje życiowe działania... a że oskarżasz mnie o naiwnośc to jest oczywiste... zawsze miałem ze swoim pogodnym i optymistycznym nastawieniem problemy... stety ja dzieki takiej pozytywnej motywacji sporo osiągnąłem... i pewne sprawy dla Ciebie mogą być przejawem mojej naiwności... ale pamietaj że to tylko definicja...dla mnie nic innego jak energia do działania ,bo wole widzieć w czymś jasne strony niż ciemne.... tego nauczyło mnie życie... a wierz mi wiem o czym mówie... mam 27 lat a przeżyłem tyle w życiu złego żebyś osiwiał jak bys wiedział... i wierz mi potrafie przyjmować w życiu niepowodzenia.. i porażki...
w przeciwnym razie ten naiwny o którym mówisz juz dawno by się obraził i by go na forum nie było.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
E tam, właśnie by sie nie obraził.w przeciwnym razie ten naiwny o którym mówisz juz dawno by się obraził i by go na forum nie było.
pozdrawiam
Poza tym bardzo dokładnie mnie sparafrazowałeś
Skrajny przykład optymizmu, z filmu "Głupi i głupszy":
On - Czy jest jakaś szansa, żeby dziewczyna taka jak ty, z facetam takim jak ja?
Ona - Jest, powiedzmy 1 na 100 tysięcy.
On - Więc jest jakaś szansa! /radośnie/
Ona - Nie, raczej 1 na milion...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moze jestem naiwny w sprawach AIKIDO ale nie w życiu... ta naiwnosc w AIKIDo wynika
z mojej chęci do osiągnięcia czegoś... i jest to naiwnośc świadoma...
czy jest coś złego w tym że człowiek motywuje się w czymś ? Ja wybieram pozytywną
motywację... a któres tam z moich stwierdzen ze AIKIDO jest skuteczne to nie jest chyba błąd... wierz mi najbardziej czego nie trawie u ludzi to cynizmu... pisałem już kiedyś na poscie chyba... jak w 1999 byłem w Chinach w Cantonie w pewnym klubie... i był tam taki jeden z wielu europejczyków, który sobie drwił z tubylców.. ze co oni tam beda... koleś był wielki...i tylko stał i krytykował i zaczepiał... niestety jeden mały Chinczyk tak wierzył w swoje KI ze zdzielił tamtego z pólobrotu w r..j... nie bede pisał co bylo potem...a raczej czego juz nie było...
I jeżeli Ci wszyscy mali po ok 165 cm wzrostu Chinczycy w szkole Kung Fu którą odwiedziłem mieli by posłuchac że są zamali i za słabi... albo za naiwni...
Nie twierdze że kiedyś będe mocarzem... bo moze nawet nie dotrwam do brązowego pasa..
wczesniej łamiąc noge ... i dziękując...
Kto nie wierzy i nie ryzykuje ten nie jedzie... lepiej stać w cieniu, stać sie kolejnym
małym trybikiem wielkiej machiny...bo tak bezpieczniej..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ZAMYKAM ten temat...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
"Pierwotnym celem bujutsu było zabicie wroga jednym uderzeniem; stąd każda technika może być śmiertelna. Stosuj się do wskazówek instruktora i nie wdawaj się w próby sił."
Pewnie większość forumowiczów wie skąd powyższy cytat pochodzi.
Dla tych którzy nie wiedzą podaję odpowiedź: BUDO autor Morihei Ueshiba
I tyle mam w tym temacie.
Dla zaciekawionych mogą podać stronę i akapit.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
czy mozna cos dodac do dyskusji ???
dzieki za wsyztskie wypowiedzi - najbardziej mnie denerwowaly ticza.
Ticz dzieki za tajne informacje i nowowsci typu - "aikido wywodzi sie z jiujitsu" naparawde to niesamowite
ciekawy jestem czy jeszcze trenujesz to ktory to juz miesiac....???
Napisano Ponad rok temu
W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
12 godzinny trening
- Ponad rok temu
-
AIKIDO JAKO DROGA
- Ponad rok temu
-
Kinomichi, Ki-Aikido i inne fake-Aikido
- Ponad rok temu
-
wedlug Ciebie nie ma problemu z szacunkiem dla M. Ueshiby?
- Ponad rok temu
-
aikido to budo czy zajęcia ruchowe w dojo?
- Ponad rok temu
-
Chwiejny tenkan
- Ponad rok temu
-
"duchowa" otoczka
- Ponad rok temu
-
Dziadek uczył też mistrzów karate...
- Ponad rok temu
-
KLUB AIKIDO W KRAKOWIE!!!
- Ponad rok temu
-
do Aikido powinno ciagnac przede wszystkim ludzi z mma?
- Ponad rok temu