czyzby jakas alternatywa broni na ulice??
Napisano Ponad rok temu
nadalo by sie do obrony?? a jako ciekawostka tanto bylo wykorzystywane do seppuku(harakiri)...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no podobno najtwardsi popelniali seppuku bambusem zamast ostrza ale mysle ze tanto z drewna nie daliby rady:)
Tantō - sztylet japoński. Długość maksymalnie do 30 centymetrów. Używany najczęściej do rytualnego samobójstwa (seppuku). Popularny również wśród japońskich kobiet do towarzystwa (tzw. geish) ze względu na niewielkie rozmiary i łatwość ukrycia.
Produkowany zgodnie z tradycją i kunsztem wytwarzania katan.
i nie odbiegajmy od tematu ok??
Napisano Ponad rok temu
a tak naprawde najpotezniejsza bronia na ulicy jest sprawnie dzialajacy mozg (a uwazna lektura "Zawsze Bezpieczna" moze mocno pomoc)
Napisano Ponad rok temu
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na moje takie tanto tez sie nie nadaje na ulice, juz chyba lepsza byla by noga od taboretu no bo jak chcesz kogos pokonac drewnianym tanto ??
zablokowac cios(i dokonczyc ,,naturalna bronia")?? chyba ze pokanac to wg ciebie zabic to wtedy lepiej prawdziwy noz.
Napisano Ponad rok temu
na moje takie tanto tez sie nie nadaje na ulice, juz chyba lepsza byla by noga od taboretu no bo jak chcesz kogos pokonac drewnianym tanto ??
Wiesz, może i by się dało, ale tylko pod warunkiem, że przeciwnik byłby nieuzbrojony at all. Jak go porzadnie dziabniesz tym w brzuch to możesz zrobić dużą krzywdę zakładając że czysto trafisz etcetera etc...
Oko też wydłubiesz i nocha rozkwasisz.
Ale zacząć należy od tego co powiedziałem wcześniej, wyciągnąć to na ulicy byłoby naprawdę nierozsądne. W najbardziej sprzyjających warunkach po prostu się ośmieszysz.
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
jak takie cos wyciagniesz to tylko sobie nagrabisz.
od razu widac ze lama.
jak chcesz w razio co robic za obcykanego to najlepszy zwykly motylek
Napisano Ponad rok temu
mina "obled, szalenstwo i smierc w oczach" wycwiczona przed lustrem + tasak. cos w ten desen:
ja bym sie posral 8O
Napisano Ponad rok temu
zajrzalem na allegro i to widzialem.
jak takie cos wyciagniesz to tylko sobie nagrabisz.
od razu widac ze lama.
no wlasnie tak myslem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy sie nada? nada sie nawet zwinieta gazeta.
POD WARUNKIEM ŻE PRZECIWNIK JEST NIEUZBROJONY.
Albo do stracenia masz już tylko życie.
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko lepsze niz puste rece.
Niewątpliwie masz rację, Mradu, lecz to zależy od sytuacji. Spójrz na posty powyżej. Czy wyciągniesz gazetę i zaczniesz ją zwijać gdy koleś wystartuje do Ciebie z kosą albo inną bronią ? Wątpię, nawet jeżeli wiesz że chce Cię zabić, a nie (tylko) okraść.
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
na miescie latwo sie wylapuje pozera.
a to cos z allegro raczej nie wyglada zawodowo
Napisano Ponad rok temu
to inny przyklad - plecak. jezeli mam plecak, a atakuje mnie gosc z nozem, to uzyje plecaka.wszystko lepsze niz puste rece.
Niewątpliwie masz rację, Mradu, lecz to zależy od sytuacji. Spójrz na posty powyżej. Czy wyciągniesz gazetę i zaczniesz ją zwijać gdy koleś wystartuje do Ciebie z kosą albo inną bronią ? Wątpię, nawet jeżeli wiesz że chce Cię zabić, a nie (tylko) okraść.
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
adam nie zgadzasz sie z tym co napisalem?
no.
uwazam ze tasak jest znacznie bardziej przerazajacy niz motylek.
Napisano Ponad rok temu
chcesz na sile postawic na swoim.
to tak samo jak widzisz punola ale takiego nie tru tylko takiego co pol godziny przed wyjsciem na miasto sie stroi i taki ci jeszcze wyciaga kose 30cm za 1000 zeta to chyba jasne ze ciot, nie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CZY TO MOŻLIWE ŻE KTOŚ NIE CZUJE BÓLU??
- Ponad rok temu
-
nunchaku na ulicy??
- Ponad rok temu
-
Społeczni pedagodzy, m.in. karatecy sposobem na chuliganów??
- Ponad rok temu
-
Walka w wodzie(basen)
- Ponad rok temu
-
Dlaczego dzieciaki wołają CHWDP (art. w "Polityce"
- Ponad rok temu
-
Litości!
- Ponad rok temu
-
Panowie - co noszą przy sobie Wasze ładniejsze połowy ???
- Ponad rok temu
-
Ulica.... jest sliska
- Ponad rok temu
-
Walki psów
- Ponad rok temu
-
Pajacyki na komendzie
- Ponad rok temu