Ciekaw jestem waszych opini na ten temat, co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
KravMaga+samoobrona kobiet
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oto, co sądzę:
http://www.budo.net....5519&highlight=
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
PODSTAWĄ jest jednak to by powiedzieć tym paniom na kursire że to są podstawy, wyrobienie sobie odruchu obronnego, jakaś podstawa prawidłowej reakcji na atak A NIE NAUCZĄ się walczyć takich kitów nie powinno się wciskać bo to głupie i nie etyczne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja podchodzę sceptycznie do tego co robią bo dla mnie KM to jednak typowo militarny system dla służb porządkowych a to co jest teraz prezentowane to rozmienianie się na drobne w pogoni za szmalcem. Bardziej by mnie to przekonywało gdyby to były zamknięte szkolenia dla małych grup. Tworzonych na podstawie wewnętrznej rekrutacji.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
mają super skuteczny marketing.
z tym akurat daja rade
Bardziej by mnie to przekonywało gdyby to były zamknięte szkolenia dla małych grup. Tworzonych na podstawie wewnętrznej rekrutacji.
dokladnie tak jest, ale zyc z czegos trzeba
combaty swietnie nadaja sie na ulice o czym chyba nikogo przekonywac nie trzeba, bo co w normalnej dyscyplinie zabronione tutaj wskazane, a czy dla sluzb porzadkowych hm.. raczej dla takich ktore wprowadzaja ostateczny porzadek..
Napisano Ponad rok temu
Nie czaje, jak maja sie bronic przed facetami trenujac z kobietami, to chyba cos nie tak.
eh, bo to jest tak, że na treningu dla pań facet służy do "bicia"
mogą technikę poznawać ćwicząc w parze pani + pani ale już skuteczność i ewentualne poprawki są w parze pani + pan "pozorant"
Albo kurs jest otwarty i wówczas dla pań lepiej jest ćwiczyć z panem, ale pan z tego treningu nie wiele skorzysta ;(
Jeśli jednak kurs jest kursem samoobrony dla pań to mamy inną metodykę i inne techiki specjalnie przystosowane pod panie które na co dzień nie trenują sztuk walki. w związku z tym obecność panów nie wskazana bo się panie będą krępować. Ideałem byłoby połaczenie typu 10 pań i 10 "pozorantów" na każdym treningu wymiana w parach by się nie przyzwyczajać do jednego partnera - ale ile taki kurs by kosztował !!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wykrecanie reki
- Ponad rok temu
-
kochac i być kochanym , Szacunek Szanowac i byc Szanowanym ?
- Ponad rok temu
-
Z nozem na dziewczyne
- Ponad rok temu
-
Taser X26
- Ponad rok temu
-
Samoobrona dzieci
- Ponad rok temu
-
kursy i treningi dla kobiet