Ulica.... jest sliska
Napisano Ponad rok temu
Ludzie zaniedbuja odsniezanie i jest cholernie slisko.
I jak tu walczyc na ulicy?
Chce sie komus zaj*** a tu orla mozna wywinac:/
Radzicie sobie jakos, ci ktorzy mieli nieprzyjemnosc napieprzac sie przy sliskiej nawierzchni?
Napisano Ponad rok temu
Kazde kopniecie wiąże sie z utrzymaniem równowagi na jednej nodze przez jakiś czas, co na zlodzonej ulicy może być ryzykowne. Ja na pewno nic bym nie kopał gdybym miał walczyć na ulicy w takich warunkach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na śliskie powierzchnie aikido rulessssssssss
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ćwiczyć trzeba równawage. Zamykamy oczy wystawiamy dłonie do pszodu i podnosimy jedną nogę, lewą przez kilka minut a potem prawą no i tak codzinnie.
I to zapewne pomoże na utrzmanie równowagi po mocnym kopnięciu NA LODZIE ?
Napisano Ponad rok temu
ćwiczyć trzeba równawage. Zamykamy oczy wystawiamy dłonie do pszodu i podnosimy jedną nogę, lewą przez kilka minut a potem prawą no i tak codzinnie.
I to zapewne pomoże na utrzmanie równowagi po mocnym kopnięciu NA LODZIE ?
Napewno pomoże , zamykając oczy wyłaczasz jakieś bodzce (jakie dokładnie bodżce to nie wiem nie jestem lekażem) które pomagają utrzymać równawage, zaczynasz miotać się na boki ale jest to do opanownia jak wytrzymasz 15min to masz naprawde dobrą równawage i silne ręcę bo cały czas je trzymasz w górze skupiasz się na tym aby nie zaliczyć glebe, poćwicz miesiąć a zobaczysz rezultaty, tylko pisze, codziennie w tedy ma to sens...
Napisano Ponad rok temu
Noo, moi drodzy, zima jeszcze tzryma.
Ludzie zaniedbuja odsniezanie i jest cholernie slisko.
I jak tu walczyc na ulicy?
Chce sie komus zaj*** a tu orla mozna wywinac:/
Radzicie sobie jakos, ci ktorzy mieli nieprzyjemnosc napieprzac sie przy sliskiej nawierzchni?
Kapral skarbie to pytanie powinienes zadac na forum NHL
Napisano Ponad rok temu
a styl niby z tropików
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napewno pomoże , zamykając oczy wyłaczasz jakieś bodzce (jakie dokładnie bodżce to nie wiem nie jestem lekażem)
To narząd równowagi który znajduje się w uchu wew. i sklada sie z 3 kanałów półkolistych, kazdy z nich jest do siebie prostopadly, srodek tych kanałów wypelnia limfa czyli plyn, a bodzcami są komórki zmyslowe wrazliwe na ruchy plynu oraz kamyki sluchowe. Wlasnie przed chwiląto na lekcji mialem , a i tak dla ciekawostki powiem ze choroba morska to raczej nie choroba tylko dowód na to ze narząd równowagi pracuje dobrze, co nie znaczy ze ten kto nie odczówa "choroby morskiej" ma uszkodzony narząd aczkolwiek moze znaczyc :wink:
A i jeszcze powiem na koniec ze nie mozna wylączyc tego naządu przez zamknięcie oczu, czy zaklejenie pempka , wogole sie na go wylączyc mozna jedynie go przyzwyczaic do np. fal morskich jesli sie duzo na morzu przebywa.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
oprócz błędnika informacje o równowadze dostarcza do mozgu również wzrok - mózg na podstawie tego co "widzi" orientuje się w naszym położeniu wzgledem otoczenia, w tym i podłoża. Często sie zdarza, że od nadmiaru szybko zmienijących się, wirujacych swiateł zaczyna kręcic się w głowie. Podobnie ciżęko jest utrzymać równowage w ciemności.
Napisano Ponad rok temu
Za gówniarza w podstawówce często grałem w nogę przed zajęciami. Graliśmy pratycznie przez caly rok, nawet w zimę. Takie wjazdy w nogi były wtedy najczęstszym sposobem odebrania piłki. Raz tylko zaliczylem tęgi nokaut po upadku i cały dzień wypadł mi z życiorysu
To były czasy :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak jest ślizgo to jest problem. podchodzi do lamusa na szykbiego i mimo że on jest cień można niepozamiatać. i potem kih samemu za ciote
kurwa, a po polsku?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Walki psów
- Ponad rok temu
-
Pajacyki na komendzie
- Ponad rok temu
-
Zaczepia cie koles, od czego najlepiej zaczac walke??
- Ponad rok temu
-
Muay-Thai a ulica...
- Ponad rok temu
-
Psychika, technika - niech to ktos przeczyta
- Ponad rok temu
-
Psychika Kibica (kibola? hools'a?)
- Ponad rok temu
-
dresiarze