Kung-Fu we Wrocławiu
Napisano Ponad rok temu
We wrześniu 2005 najprawdopodobniej będę uczył się we Wrocławiu i chciałbym rozpocząć tam też naukę Kung-Fu od podstaw... Czy moglibyście podzielić się informacjami, na temat szkół/treningów zarówno polecanych jak i odradzanych (aby wiedzieć, czego unikać), które odbywają się w tym mieście ? Po długim wertowaniu budo.net.pl i z pomocą google natrafiłem jedynie na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] -> niestety, spotkałem się z kilkoma negatywnymi opiniami na temat tej szkoły, więc chciałbym prosić Was, jako rzeczoznawców, o primo - opinię na temat ymaa, secundo - podanie godnych polecenia szkół kung-fu we Wrocławiu.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Theriel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
idziesz, próbujesz treningu - i wtedy podejmujesz decyzję czy chodzic czy nie :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie byłbym sobą gdybym Ci nie poleciał także WT (ades strony w mojej stopce) :> na osłode dodam że w tej chwili stosunek kobiet do facetów jest 4:2 czyli 2:1 czy jakoś tak
co jest jeszcze z kungfu we Wrocławiu?
Napisano Ponad rok temu
no wzdloz Odry :-)Wlasnie doszly mnie plotki ze sie YMAA we wroclawiu rozpadla na jakies 2 grupy, ciekawe jak dziela strefy wplywow? Wzdloz legnickiej:)?
Napisano Ponad rok temu
Jakie to negatywne opinie?Witajcie.
....[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] -> niestety, spotkałem się z kilkoma negatywnymi opiniami na temat tej szkoły...
Ja tam ćwiczę jakiś czas, a nie jest to moja pierwsza szkoła KF i nie narzekam ,wręcz przeciwnie - jest bardzo ok, nauka idzie powoli ale konsekwentnie. Ludzie w porzo są, jedyny problem jest taki, że niestety...trzeba z siebie dać naprawdę sporo.
Poza tym, z tego co wiem, ymaa.org jest szkołą bezpośrednio i blilsko współpracującą z kwaterą główną w Polsce i na świecie, a także innymi szkołami w Polsce i na swiecie.
Dzięki temu uczestniczymy w seminariach i obozach międzynarodowych - czego jakoś nie stwierdzam w przyp. ymaa.wroc.pl. Żeby nie być gołosłownym wejdź np. na od niedawna działające forum [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to się mniej więcej zorientujesz kto jest skąd (dodam że większość osób tam z Wrocka to właśnie ludzie z ymaa.org na hutniczej). No i oczywiście bardzo zapaszam (w imieniu trenera, a i nas ćwiczących) na trening.
A kto niby jest tym rzeczoznawcą?... więc chciałbym prosić Was, jako rzeczoznawców, o primo - opinię na temat ymaa, secundo - podanie godnych polecenia szkół kung-fu we Wrocławiu.
A pana Żwirka to w ogóle z ostatnich semiariów czy obozów nie kojarzę - sam więc podejmij decyzję, kto jest kto i co dla ciebie lepsze.
Napisano Ponad rok temu
Tak, biegamy wzdłuż Odry z Brzegu Opolskiego do Brzegu Dolnego jednym brzegiem, a potem z powrotem, i tak kilka razy: bieg, żabki, panterki itp.no wzdloz Odry :-)
Nie tyle rozpadła się ile raczej wykształciła się nareszcie jedna porządna, choć jeszcze skromna i stosunkowo nowa (2 lata).Wlasnie doszly mnie plotki ze sie YMAA we wroclawiu rozpadla na jakies 2 grupy, ciekawe jak dziela strefy wplywow? Wzdloz legnickiej:)?
Co do strefy wpływów (choć to raczej z gangsterstwem mi się kojarzy) to zobacz na mapie gdzie jest ul. Hutnicza (ymaa.org.pl), a gdzie szkoły (ymaa.wroc.pl), a mimo to liczba osób jest porównywalna - fakty i wnioski do własnej interpretacji.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ul.Chełmońskiego 43 - obiekt AR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio zauważyłem plakat reklamujący we Wrocku styl Mizong (Mi- zhong). Wpadłem do nich na chwilkę na trening do IX LO, z ciekawości. Prowadziło dwóch trenerów, w tym jeden starszy i łysy (lub krótko ostrzyżony). Mówią, że kiedyś mieli we Wro grupę Choy Lee, a Mizong nauczyli sie od jakiegoś gościa z Tczewa. Ktoś ich zna, wie co to za ekipa...? Nigdy wcześniej nie słyszałem o obecności tego stylu w Polsce.
gość z Tczewa - najprawdopodobniej Marek Flisikowski, a wspomniani goście pewnie uczyli na Braniborskiej...
nie byłem u nich, nie znam osobiście, nie komentuję :wink:
ale tyle mogę powiedzieć 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
4702- Rok Koguta
- Ponad rok temu
-
Dlaczego zamykacie nie które tematy ?
- Ponad rok temu