Żegnam uczestników tego forum
Napisano Ponad rok temu
Nie dają wiedzy. Wprowadzają zamęt. Obok ekspertów wypowiadają się ignoranci. Początkujący adepci, czy zainteresowani nauką nie wiedzą kogo słuchać. Ktoś po paru treningach przekrzykuje eksperta swojego stylu. Ktoś kto o danym stylu trochę tylko poczytał i wyrobił sobie całkowicie błędne wyobrażenie poucza jego przedstawicieli, a gdy mu tłumaczyć, że nie wie o czym mówi, i jak jest, wymyśla kolejne bezsensowne argumenty, byle tylko być tym, który ma ostatnie słowo. To nie służy rozwojowi wiedzy o kung-fu, a tylko pogłębieniu zamętu.
Wystarczy. Odchodzę. Kto docenia to co mam do zaoferowania, znajdzie mnie, tak jak znajdzie innych ludzi, którzy mają pojęcie o swoich stylach.
Napisano Ponad rok temu
Po kilku latach udzialu w tym forum, stwierdziłem, ze wystarczy. To nie ma sensu. Takie fora niczemu pozytywnemu nie służą.
Nie dają wiedzy. Wprowadzają zamęt
to prawda, ale skoro...
...to trzeba z tym walczyc i prostowac. tepic oszolomstwo! po to sa fora dyskusyjne by wyjasniac i rozmawiac, pytac. wiadomo, ze czasem to jest walka z wiatrakami, ale trzeba, inaczej ludzie zaczynaja wierzyc w byle wciskane bzdury. traca na tym wszyscy. polemika jest dobra ale tylko gdy jest na poziomie.Obok ekspertów wypowiadają się ignoranci. Początkujący adepci, czy zainteresowani nauką nie wiedzą kogo słuchać. Ktoś po paru treningach przekrzykuje eksperta swojego stylu. Ktoś kto o danym stylu trochę tylko poczytał i wyrobił sobie całkowicie błędne wyobrażenie poucza jego przedstawicieli, a gdy mu tłumaczyć, że nie wie o czym mówi, i jak jest, wymyśla kolejne bezsensowne argumenty, byle tylko być tym, który ma ostatnie słowo. To nie służy rozwojowi wiedzy o kung-fu, a tylko pogłębieniu zamętu
szok, nie moge w to uwierzyc.Wystarczy. Odchodzę
Napisano Ponad rok temu
Tomek , VG , Ty .i kilku innych ludzi ktorych lubie czytac...co zostanie ?
PS
...a moze masz racje, ja tez czasami tak mysle , zostawmy internet dla virtualnych fighterow ....a sami po prostu cwiczmy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Peter
Napisano Ponad rok temu
Wierzę, że się jeszcze odezwiesz dacheng:)
Napisano Ponad rok temu
Zostań z nami. Gdyby nie Ty nie wiedział bym, że istnieje np. YIQUAN.
Zostań, a może w jakiś sposób przyczyni się to do tego że YIQUAN dotrze w moje okolice
Nie mówię, że od razu ja zacznę ćwiczyć. Ale może inni będą chcieli. Może moje dzieci (jak będę je miał) będą ćwiczyć. Myślę, że poprzez to forum ludzie rozpoczęli przygodę z YIQUAN, czy też z innym stylem.
Kung fu trochę, jak by tu powiedzieć troszkę traci na popularności, a może to tylko moje odczucie, młodzi chińczycy nie chcą ćwiczyć.
Jesteś jednym z ludzi, dzięki którym niedługo chińczycy zaczną do polski przyjeżdzać uczyć się kung fu
NIE ODCHODŹ!!!!
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Przylaczam sie do apelu: NIE ODCHODZ
Napisano Ponad rok temu
fakt - ostatnio się dzieciarnia rozpanoszyła na forum :wink:
ale są tez inni, dla których Twoje posty są źródłem wiedzy,
bez Twojej obecności forum duuuuuuuużo straci
Pozdrawiam serdecznie
Żwirecki
Napisano Ponad rok temu
a ze troche potrwa weryfikacja osob rejestrujacych sie jako trenerzy...to dobrze......to tylko przysluzy sie fachowosci wypowiedzi.
i mozna by sprzatac , kasowac nic nie wnoszace posty oraz wypowiedzi by forum bylo janse i fachowe...
zaijian
Napisano Ponad rok temu
zrobcie (zrobmy) (to moj drugi post) podzial wypowiadajacych sie na osoby ponizej stopnia instruktora i powyzej. wtedy b. jasno kto sie wypowiada i w jakim mowi tonie....oraz co trenuje.
a ze troche potrwa weryfikacja osob rejestrujacych sie jako trenerzy...to dobrze......to tylko przysluzy sie fachowosci wypowiedzi.
i mozna by sprzatac , kasowac nic nie wnoszace posty oraz wypowiedzi by forum bylo janse i fachowe...
zaijian
To dobre jest! pozdrówki
Napisano Ponad rok temu
P.S. - popierdol wszystkich którzy pierdolą bzdury.(jebać kmieciów)
dzieki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dacheng żegnał się ostatnio już z innym forum poświęconym wyłącznie nei jia ale jakoś wrócił
Albo facet lubi żeby go błagano, albo sprytnie chce wymusić zbanowanie pewnych osób na tym forum które z tego co można wyczytać w ich postach mają także coś do powiedzenia ale jest to dosyć odmienne od tego co pisze Dacheng.
Wiedza Dachenga o kung fu - 10 pkt.
Sposób bycia Dachenga na forum - 0 pkt. :blus:
No to hejka chłopaki :wink:
Napisano Ponad rok temu
...po prostu nie przystoi :-)
Serdecznie Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
lepiej jest stworzyc swoja strone i umieszcac tam artykuly....lub odpowiedzi na pytania zadawane na stronie...przez ogladajacych...
cale forum wg mnie powino wygladac tak"
2 opcja
dzial poswiecony na pytania...
potem odpowiedzi rzetelnych osob...lub mniej to zalezy od pytania....
a na koncu eliminacja nic nie wnoszacych wypowiedzi lub postow z przeklenstwami...
>>>>>>>>>>>>>>>
fight for peace.
Napisano Ponad rok temu
pytania i odpowiedzi padaja przy kazdym temacie, gorzej gdy zaczyna sie jatka
dlatego uwazam, ze kazdy uczestnik tego forum , mimo iz uzywa pseudo, powinien podpisywac swoje wypowiedzi pelnym imieniem i nazwiskiem.
osobno przydalaby sie dodatkowa opcja w profilu jak: wiek, styl i staz treningowy uzytkownika
wiele by to wyjasnialo i zaoszczedzilo nerwow
Napisano Ponad rok temu
dlatego uwazam, ze kazdy uczestnik tego forum , mimo iz uzywa pseudo, powinien podpisywac swoje wypowiedzi pelnym imieniem i nazwiskiem.
osobno przydalaby sie dodatkowa opcja w profilu jak: wiek, styl i staz treningowy uzytkownika
wiele by to wyjasnialo i zaoszczedzilo nerwow
Jestem za
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Porzadek musi w koncu nastac, bo za duzo bylo poblazania. Zreszta, ostatnie dzialania Admina mowia za siebie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
skutecznosc w walce stylu wingtsun-opinie
- Ponad rok temu
-
CO NAM DAJE MEDYTACJA??
- Ponad rok temu
-
Taniec Lwa
- Ponad rok temu