Seminarium we Wroclawiu marzec 2005
Napisano Ponad rok temu
We Wroclawiu odbedzie sie najwieksza impreza karate w Polsce. Bedzie okazja zeby pocwiczyc pod okiem mistrzow swiata WKF (Biamonti, Gomis i innych), a takze z reprezentantami Poski. Jak co roku zapewne obecna bedzie cala elita polskiego karate. Zapraszam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest to seminarium karate WKF, wiec raczej niekontaktowe. Na pewno jednak warto zobaczyc jak wyglada to w wykonaniu najlepszych na swiecie. Odbedzie sie tez przyjacielski mecz Polska - Francja.
Od 2002 roku jezdze do Wroclawia na staze i zawsze jest tam mnostwo ludzi (ok. 200 trenujacych w kazdej grupie). Sadze ze drugiej tak wielkiej imprezy nie ma nigdzie w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, nie zwrocilem uwagi:) wybacz i mam nadzieje ze sie nie obrazisz. Wyslalem wszystko mailem.Perminator jakbys mogl to przeslij... i jestem kobieta..
Napisano Ponad rok temu
przecież na ulcy ktos uderzy takiego z WKF a ten nie znając co to ból padnie jak decha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A na ulicy jak ktos do Ciebie podejdzie, Ty go powalisz a on zaraz wstanie i wyjmie batona albo noz albo klamke, to sadze ze zadne karate czy inne umiejetnosic Ci nie pomoga:)
Napisano Ponad rok temu
Perminator napisałe,że to karate bezkontaktowe więc jak walczyc i wygrywac skoro nie wolno mi uderzyc przeciwnika ? to bez sensu ?
przecież na ulcy ktos uderzy takiego z WKF a ten nie znając co to ból padnie jak decha
a uderzyles kiedys takiego z WKFu na ulicy ze tak mowisz??
Napisano Ponad rok temu
WKF jako sport tez dla mnie żadne widowisko.Róbcie to sobie ale fajnie by było jak nie pisali,że to karate bo ludzie sie smieją
Napisano Ponad rok temu
W Polsce niestety jeszcze nie wszyscy trenerzy tego nauczaja, dlatego na pewno warto pojechac i zobaczyc jak rozni sie poziom swiatowego WKF-u od naszego.
A jezeli karateko chcesz podyskutowac na temat czy to karate jest lepsze od innego czy gorsze to prosze zaloz nowy post i sobie podyskutujemy, ale wczesniej powiedz mi czy lyzwiarstwo figurowe jest lepsze od lyzwiarstwa szybkiego, czy light contact w KB jest lepszy od full, czy streetball jest lepszy niz koszykowka halowa i wreszcie czy hokej na trawie jest lepszy od hokeja na lodzie. Moim zdaniem takie syskusje sa bez zadnego wiec dyskutuj o tym w swoich tematach :wink:
Napisano Ponad rok temu
robili sobie WKF czyli co to znaczy?? robili z siebie literki??!! jezeli juz to walczyli na zasadach WKF.... a najlepiej jezeli sie na czyms nie znasz to sie nie wypowiadaj na ten temat i nie rob z siebie posmiewiska, bo w tym momencie to ja sie z Ciebie smieje..
a o ile mi wiadomo to WKF to nie jest odmiana karate tylko federacja...
"robiaca"WKF Dżewa
Napisano Ponad rok temu
Ps. Jak chcesz kogoś szkolić to zacznij od sędziów ,gdyz to od ich przyznanych punktów zalezy kto wygrał. Zawodnik żadko ma cos do powiedzenia przy takim systemie punktowania.
Napisano Ponad rok temu
I wlasnie dlatego chcialem zachecic wszystkich cwiczacych karate by zobaczyli najwieksza impreze tego typy w Polsce! Bo w zadenym sporcie walki nie widzialem by tyle osob bylo cwiczacych na sali i prosze was jest to temat GLOWNIE o tym, a ja nie mowie ze WKF jest najlepszym stylem ani nie bede sie w bawal w tego typy dyskusje. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A o olimpiadzie możesz pomarzyc bo wchodzi Kung-fu czyli wu-shu
Ale potem ma nastapic redukacja i są zapendy aby wu-shu ,karate, TKD połączyc w jedną całoś oprawywując jakies wspólne zasady.
A na koniec to wiedz ,ze w PZK WKF to ich nic nie interuje bo tam wszytko układa KK a im do WKF to tak jak krowie do salnów
Napisano Ponad rok temu
Co do tego ze malo sportow widzialem to jestes w duzym bledzie. Nie wiem co sam cwiczysz i jak napisalem nie twierdze ze zasady WKF sa wspaniale (sam nie raz bylem dyskwalikfikowany za to ze koles lekko dostal w leb i sie od razu podkladal), nie slyszalem tez o tym ze na olimpiade wchodzi kung fu.
Napisano Ponad rok temu
jakie tam znasz powody,że wkf jest nie lubiany w związku ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Turnieje Karate
- Ponad rok temu
-
Gala BUSHIDO- 26.02.2005 Szczecin
- Ponad rok temu
-
Mała refleksja
- Ponad rok temu
-
KLUBY KARATE
- Ponad rok temu
-
Mecz Karate Kyokushin i Gala Sztuk Walki 30.01.2005
- Ponad rok temu
-
Jakie rękawice do Shidokan?
- Ponad rok temu
-
MP WKF Kalisz
- Ponad rok temu
-
Kyokushin vs WKO
- Ponad rok temu
-
Który z rodzajów karate jest według was najlepszy ???
- Ponad rok temu
-
Kata - Seipai
- Ponad rok temu