Taniec Lwa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z reguly jest to dodatek do programu szkolenia i rowniez nauczany jako czesc tradycji danej szkoly. z kaset video nie wiem czy mozna sie tego nauczyc, najwyzej podpatrzyc, porownac do innych. materialow jest sporo ale ja nie kolekcjonuje
Napisano Ponad rok temu
w tang lang quan nie ma tanca lwa
W tanglang quan uczonym w HK jest taniec lwa. Nie ma w tanglang z Chin kontynentalnych.
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym się dowiedzieć które style Kung Fu w Polsce nauczają Tańca Lwa oraz czy ktoś posiada jakieś materiały video do nauki tej sztuki?
Czesc,
Jow Ga Kung Fu uczy Tańca Lwa, z tym ze osobiscie a nie za posrednictwem kaset video :roll:
W jednym z numerow Swiata Neijia z 2003 jest artykul na temat Tanca Lwa.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W tanglang quan uczonym w HK jest taniec lwa. Nie ma w tanglang z Chin kontynentalnych.
no czyli nie ma :wink:
Napisano Ponad rok temu
dzieki za sprostowanie. wiedzialem ze w HongKongu cwicza taniec lwa w szkole Modliszki ale nie bylem pewny co do Chin.W tanglang quan uczonym w HK jest taniec lwa. Nie ma w tanglang z Chin kontynentalnych
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem ale cz ty wszystkie techniki jak jakies LWY czy Zurawie itd sa praktyczne. Pozatym co byscie zrobili jakby na was szedł np. koles co ćwiczy boks. Czy wtedy tez opłaca sie stoswac jakies style:?:
najprawdopodobnie sie myle wiec wytłumaczcie mi to.
Napisano Ponad rok temu
Witam panowie
Z całym szacunkiem ale cz ty wszystkie techniki jak jakies LWY czy Zurawie itd sa praktyczne. Pozatym co byscie zrobili jakby na was szedł np. koles co ćwiczy boks. Czy wtedy tez opłaca sie stoswac jakies style:?:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
tak, jak najbardziej. przydaja sie w tancu z partnerka i nie tylko. jak chodzisz na dyskoteki to powinienes sobie zafundowac taki kurscz ty wszystkie techniki jak jakies LWY czy Zurawie itd sa praktyczne
Napisano Ponad rok temu
Witam panowie
Wiele lat temu widziałem w Malezji Mistrzostwa Świata w Tańcu Lwa coś zajebistego podchodzącego tylko pod cyrk. Nie ma to nic wspólnego z walką ale chwyta ...............
Napisano Ponad rok temu
chwyta, oj chwyta. z walka to moze nic nie ma ale ksztatuje cechy motoryczne. zajebista reklama dla szkol kungfu no i "muppet show" dla dzieciNie ma to nic wspólnego z walką ale chwyta ...............
Napisano Ponad rok temu
Witam panowie
taniec lwa to jest el. kultury... to tak jakby zarzucac karatekom ze orygami jest malo skuteczne albo twierdzić że zdjęcia z groźnymi minami przed walkami bokserów są bez sensu
Napisano Ponad rok temu
dzieki za sprostowanie. wiedzialem ze w HongKongu cwicza taniec lwa w szkole Modliszki ale nie bylem pewny co do Chin.W tanglang quan uczonym w HK jest taniec lwa. Nie ma w tanglang z Chin kontynentalnych
wydaje mi sie, ze taniec lwa w HK wynika bardziej z tradycji chin woo, tak jak sam system ktory wchlonal wiele z innych uczonych w tym stowarzyszeniu. dlatego pisze, ze w modliszce nie ma tanca lwa.
Napisano Ponad rok temu
Może ktoś, w którego stylu jest Taniec Lwa wypowie się na ten temat w pełni profesjonalnie. Czy jest to tylko element chińskiej kultury wpleciony w sztuki walki, czy coś więcej. I dlaczego tylko kilka systemów kung fu trenuje Taniec Lwa, a inne nie. Dlaczego?
W Internecie znalazłem kilka filmików z zawodów Tańca Lwa, ale czy ma ktoś kasety szkoleniowe, które zawierają jakieś podstawy Tańca Lwa?
Napisano Ponad rok temu
Witam panowie
Technika "Lew Na Smyczy" jest zabójczo skuteczna. Także w starciu z kolesiem co ćwiczy boks.
Napisano Ponad rok temu
Wiele osób wypowiada się w tym temacie (taniec lwa) ale w sumie nic sensownego nie powiedzieli!!!!!
Może ktoś, w którego stylu jest Taniec Lwa wypowie się na ten temat w pełni profesjonalnie. Czy jest to tylko element chińskiej kultury wpleciony w sztuki walki, czy coś więcej. I dlaczego tylko kilka systemów kung fu trenuje Taniec Lwa, a inne nie. Dlaczego?
W Internecie znalazłem kilka filmików z zawodów Tańca Lwa, ale czy ma ktoś kasety szkoleniowe, które zawierają jakieś podstawy Tańca Lwa?
Tu jest link do artykułu o którym wspominałem; może nie jest w pełni profesjonalny, ale zawsze to coś; :-)
Każda szkoła nauczająca swojego Tańca Lwa, robi to w ścisłym związku z ćwiczonym stylem. Nawet jeśli ktoś sprzedaje jakieś szkoleniówki nie sądzę, żeby były kompletne, a przede wszystkim przydatne bez regularnych treningów danego systemu. Trzeba też odróżniać zawody Tańca Lwa z elementami "cyrkowymi" od bardziej tradycyjnych wykonań związanych z danymi szkołami.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zhaobao taiji
- Ponad rok temu
-
DKWSzW
- Ponad rok temu