PO TRENINGU :) - wyraź co czujesz!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale AIKIDO to sport w kazdym sporcie sa kontuzje
grzrzrzrzrzrzrzrzrz......nie czujesz jak ziemia drży po tym coś powiedział ?przestraszony przestraszony przestraszony
AIKIDO TO NIE SPORT :twisted: :twisted: :twisted:
To sztuka miłości i harmonii (i wyprowadzania ze złej drogi tych co zbłądzili i skrzywdzić Cię kcom za pomocą gruchnięcia nimi o beton tudzież złamaniem ręki w 3 miejscach :wink: )
Nazywaj to już lepiej formą aktywności fizycznej, bo widzisz co się dzieje odrazu
Moc Ci wybaczy, boś nowy na forum
Ważne żeby trening zmęczyć potrafił a nie w kontuzje obfitował. Kontuzje oznaczają brak odpowiedniego nadzoru starszych nad młodszymi i mści się to w wypadaniu ich z zajęć na miesiąc i uszczupleniem wpływów sekcji ze składek w efekcie...
A swoją drogą, to Twój nick jakoś nie licuje z Aikido :twisted:
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
ale AIKIDO to sport w kazdym sporcie sa kontuzje
Aikido to nie sport tylko budo :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
irimi nage :twisted: :twisted:Diabli by to...po wczorajszym treningu nie jestem zbyt zadowolony. Rozwalilem nochala mojemu uczniowi. Tylko i wylacznie z mojej winy. NIedostosowania umiejetnosci uke do wykonania przeze mnie techniki. No coz. Zdaza sie. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Tomasz wielkie sorry!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzisiaj bylo cudownie! jestem padnieta... no i lezka sie w oku kreci bo z wejscia do shihonage robilismy rzut biodrowy, ktory pamietam z judo, o-goshi ;D
a poza tym bylo zabawowo, bo robilismy tez shihonage z mawashi geri, no i mielismy smiechawe z tego
Napisano Ponad rok temu
co jest, tylko ja mam jakies wrazenia po treningach?!
dzisiaj bylo cudownie! jestem padnieta... no i lezka sie w oku kreci bo z wejscia do shihonage robilismy rzut biodrowy, ktory pamietam z judo, o-goshi ;D
a poza tym bylo zabawowo, bo robilismy tez shihonage z mawashi geri, no i mielismy smiechawe z tego
"shihonage z mawashi geri" 8O 8O 8O 8O
możesz opisać detale? przecież mawashi geri to kopnięcie, wysokie, okrężne... jezeli mnie pamięć nie myli. jak robilista z tego shihonage?? 8O 8O 8O
kurm (zaintrygowany tak, że ho ho)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) bo z wejscia do shihonage robilismy rzut biodrowy, ktory pamietam z judo, o-goshi ;D
2) a poza tym bylo zabawowo, bo robilismy tez shihonage z mawashi geri, no i mielismy smiechawe z tego
hmmmm.... kolega Ninja ma kłopoty z czytaniem tekstów do końca?
zresztą - zakładając nawet, że były to same wejścia do shiho nage, to jak to wyglada w obronie przed mawashi dalej nie kumam.
kurm (obudzony i dalej czekajacy z niecierpliwością...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo widzisz tu pewnie chodzi o to że po założeniu shihonage, np. tylko do wychylenia kopiesz mawashi aż uke się przewróci.
aha. czuję się usatysfakcjonowany otrzymaną odpowiedzią ;-)
pozdrawiam
kurm (obiecujący sobie kopanie mawashi przy kazdym shiho nage :twisted: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shihonage to calkiem standardowa technika w aikido, a mawashi to zupelnie standardowy atak nie tylko w aikido. Jakich jeszcze technik nigdy nie widzieliscie w reakcji na mawashi? Ikkyo? Irimi-nage? Kote-gaeshi?
zadnej z nich. opisz po krótce, bo jakoś nie mogę tego sobie wyobrazić..... po prostu nie mam pojecia jak shiho nage, które wykonywane jest przecież poprzez rękę (chyba, ze sie mylę) można zastosować w reakcji na wysoki kop w łepetynę.
no kurdę nie mam pojecia mimo iż sie wysilam niemożebnie ;-)
Napisano Ponad rok temu
Np bardzo sympatyczne yonkyo mozna zrobic na nodze atakujacego, niekoniecznie zeby zaraz kopal ta noga. Przykladowo: gosciu probuje zlapac ci ramie a ty schodzisz nagle w dol i cyk yonkyo 8)
Co do wysokich kopniec okreznych to chyba tylko sie one nadaja do pokazow :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ParteR
- Ponad rok temu
-
Jak tam było w Opolu na pierwszym stażu PSA ???
- Ponad rok temu
-
Time to let go..
- Ponad rok temu
-
Coś się dzieje w PFA czy się nic nie dzieje ?
- Ponad rok temu
-
"Trenuj z profesjonalistami"
- Ponad rok temu
-
Kokusai - jak przetłumaczyć
- Ponad rok temu
-
Właściwa droga-Aikido?
- Ponad rok temu
-
Jeszcze o dzwigniach