Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale AIKIDO to sport w kazdym sporcie sa kontuzje
Napisano Ponad rok temu
ale AIKIDO to sport w kazdym sporcie sa kontuzje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
irimi nageDiabli by to...po wczorajszym treningu nie jestem zbyt zadowolony. Rozwalilem nochala mojemu uczniowi. Tylko i wylacznie z mojej winy. NIedostosowania umiejetnosci uke do wykonania przeze mnie techniki. No coz. Zdaza sie. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Tomasz wielkie sorry!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co jest, tylko ja mam jakies wrazenia po treningach?!
dzisiaj bylo cudownie! jestem padnieta... no i lezka sie w oku kreci bo z wejscia do shihonage robilismy rzut biodrowy, ktory pamietam z judo, o-goshi ;D
a poza tym bylo zabawowo, bo robilismy tez shihonage z mawashi geri, no i mielismy smiechawe z tego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) bo z wejscia do shihonage robilismy rzut biodrowy, ktory pamietam z judo, o-goshi ;D
2) a poza tym bylo zabawowo, bo robilismy tez shihonage z mawashi geri, no i mielismy smiechawe z tego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo widzisz tu pewnie chodzi o to że po założeniu shihonage, np. tylko do wychylenia kopiesz mawashi aż uke się przewróci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shihonage to calkiem standardowa technika w aikido, a mawashi to zupelnie standardowy atak nie tylko w aikido. Jakich jeszcze technik nigdy nie widzieliscie w reakcji na mawashi? Ikkyo? Irimi-nage? Kote-gaeshi?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu