Jakie rękawice do Shidokan?
Napisano Ponad rok temu
Robert
Napisano Ponad rok temu
Sadze,ze na poczatek stykna ci zwykle rekawice boxerskie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozatym watpie zeby jakikolwiek trener wywalilby Cie z treningu za to ze masz rekawice z linka czy bez.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli dopiero zaczynasz mma, to watpie, by ci sie przydaly grapplerskie. bo raczej bedziemy robic osobno parter, osobno stojke i osobno sprowadzanie. dopiero za jakis czas beda sparringi mma - dopiero wtedy by sie rekawice przydaly. a i w bokserskich mozna porobic parter, tyle ze chwytac bedzie gorzej. do tego dostac bokserska a grapplerska w glowe to roznica jest, a o sparring partnerow trzeba dbac :wink:
tak mi sie to widzi.
ps. tez sie bede staral wybrac na oboz, ale nie wiem, jak starsi na to zareaguja :?
Napisano Ponad rok temu
(opdowiadam odnośnie tematu częsciowo forum) To zależy od tego jak ma walka wyglądać. W polsce turnieje są raczej podzielone , to znaczy można walczyć w sumo, sumo-grappling, bare knuckle, thai boxing, mma. Jednak taką typową walką Shidokan jest walka w kimonach i bez żadnych ochraniaczy, przy czym nie można uderzać rękami na głowę. Wszystko inne wchodzi, do tego dochodzi walka w parterze. Grapplingówki takie typowe pod mma, fajnie jest mieć, jednak wydaje mi się, że dużo rzadiej będą używane na treningach niż zwykłe rękawice bokserskie. Praktycznie tylko przy sparringach.Witam, moje pytanie brzmi: jakie rękawice chwytne są najlepsze, bo trudno znaleźć coś na ten temat tutaj? I jakie w ogole są dozwolone w grapplingu? Czy np. coś takiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest mozliwe? I warte kupienia? I co sądzicie o rękawicach marki Action oraz Montana? Jakiej firmy są najlepsze? Zakładamy teoretycznie, że nie ma granicy cenowej No i ewentualnie coś w granicach 150 zł, jeśli da radę. Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Robert
Napisano Ponad rok temu
Pogadaj najlepiej z trenrem, bo to on najlepiej bedzie wiedzial jaki sprzet bedzie ci potrzebny
Napisano Ponad rok temu
ty jestes ten, co sie pytal o grapplerskie przed treningiem? :wink:
Heheh, no to ja A Ty, to kto? :>
Dobra, to mniejsza już o te treningi, wstrzymam się na razie z tymi rękawicami, kit tam Ale pytałem w sumie, bo czasem naparzamy się z kuzynem i dlatego chcieliśmy na chwytne Ale nieważne już, dzięki za wszystke rady
A co do Węgierskiej Górki, to jesli tylko zaliczę ten semestr to raczej pojadę Pozdrawiam,
Robert.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MP WKF Kalisz
- Ponad rok temu
-
Kyokushin vs WKO
- Ponad rok temu
-
Który z rodzajów karate jest według was najlepszy ???
- Ponad rok temu
-
Kata - Seipai
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Karate Kyokushin w kat. wagowych
- Ponad rok temu
-
Pytanie o pojecia
- Ponad rok temu
-
Historia Wado-Ryu Karate