Jak lać Mańkuta??!!
Napisano Ponad rok temu
Z góry DzięX
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a raczej po prostu nie sparowalem z na tyle dobrym, zeby mi sprawialo to roznie.
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O RANYYY!! ZAMKNĄĆ TEMAT
...............:wink: ( jestem leworęczny :twisted: )
Trenując ze mną niektórzy zmieniają pozycję, inni pozostają w "lustrzanej"- z jednymi i drugimi ćwiczy się dobrze. :-)
Z praworęcznymi juz jestem przyzwyczajony,
czasami trzeba tylko troche zmodyfikować technikę- ale to żaden minus,a wręcz przeciwnie!
A jak się trafi inny szmaja to też sie ciesze (myślę sobie:
"o,nareszcie jakiś "normalny")
Pozdro :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Musisz troche przygotować się do takich walk. Zmienić postawę, tak aby nie nadziewać się na jego lewą rękę. Podczas walki zachodź go w jego prawą stronę, tak aby jak najdłużej pozostawać w odległości niepozwalającej mu zadanie ciosu lewą ręką. Popracuj też nad prawy bezpośrednim. Będzie to odpowiedź na jego prawy prosty, a jednocześnie odejście od jego lewej ręki. Pozycja po zadaniu prawego bezpośredniego pozwala na zadanie kolejnego ciosu twoją lewą (hak, sierp...).
Ciężko tak szybko odpowiedzieć na to jak walczyć z leworęcznym. Trzeba by zrobić serię osobnych treningów, gdzie popracujesz nad technikami koncentrując się na obronie przed jego lewymi.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
centralnie w oko wyluzuj jesteś w rękawicy krzywdy mu nie zrobisz,
Ps:chyba że chodzisz po ulicy w rekawicach 8O
luz,żartuje! :wink: :wink: :wink: Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Atakuj lewym prostym lub lewym sierpem na głowę, jak zacznie myśleć o głowie zaatakuj prawym prostym wątrobę 8)
greetz
BP
Napisano Ponad rok temu
jesli sie juz troche cwiczy to twoje wlasne odruchy beda Ci prowadzily.. im wiecej myslisz tym wiecej dostajesz.. dlatego tyle godzin przeznaczamy na treningi aby wyksztalcic sobie odpowiednie nawyki..co z tego ze wiem jak to zrobic jak tego nie cwicze..prawde mowie? :wink: od czasu jak przestalem myslec, od razu jest lepiej
Napisano Ponad rok temu
od czasu jak przestalem myslec, od razu jest lepiej
hmmm no mi raczej trudno byłoby się zgodzić z tą tezą. IMHO nie ma co popadać w skrajności - walka nie polega ani na filozoficznym rozmyślaniu nad planowanymi posunięciami taktycznymi, ani na waleniu na oślep... Ja wyznaję zasadę złotego środka
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje ze juz wszystko jasne
Napisano Ponad rok temu
...chodziło Ci po prostu o to, że starasz się wyczuć przeciwnika, right? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zmieniam postawe(taki trening to dobre doswiadzenie dla ludzi ktorzy nie trenuja obu postaw)
fajne uczucie jak zauwazysz ze teraz twoim silniejszym ciosem mozesz dalej siegnac
na ale musisz trzymac dystans bo gosc bedzie mial silniejszy i szybszy cross od twojego(no ale zawsze mozesz po prostu wejsc w klincz)
w kazdym bac razie sprawdz jak ci bedzie szlo jak zmienisz postawe
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ROCKY MARCIANO HL
- Ponad rok temu
-
Seminarium Muay Thai : Kamil Bober
- Ponad rok temu
-