film quest - smiech na sali
Napisano Ponad rok temu
A co do filmu to mi sie podobal chocby dlatego ze jest o SW i mozna bylo sobie popatzec, niedopracowania i rozne dziwne zeczy w filmie bywaly np ten koles z Hiszpani 8O , ale najbardziej to mnie rozjebala garda tego boksera wtedy kiedy "walczyl" z van dammem o zaproszenie.
Napisano Ponad rok temu
rzeczywiście filmy z van Damme bidne są ale:
Lwie serce, Kickboxer to masa
ten gościu z Francji to chyba savate prezentuje ???? tak mi się jakoś kojarzy, ale oczywiście mogę się mylić.
Tak w ogóle to jak byłem dużo mniejszy to też się jarałem filmami z Vandammem, ale jak się je teraz ogląda......
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Van Dam nie trenował kyokushin tam trzymają gardę jak cie mogę , ale jest zabronione ręką na twarz, między innymi dlatego zrezygnowałem z karate kyokushin. Van dam trenował Shotokan tam wogóle nie trzymają gardy wykonują sztywno techniki nie ma sparingów ect... wogóle szkoda gadać, wiesz jak nawalić gościa z kyokushin?? Nawalać po gębie wogóle twarzy nie chronicie , low kick tylko wsadzacie, raz sobie zrobiłem sparing z gostkiem z kuokushin 100% wlazło na twarz jak masło on ani razu nie mógł bo nauczony jestem kryć twarz przed pieścią za wszelką cene..
Urzekła mnie twoja historia :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mamy:
Thaiboksing (Syjamczyk), boks (Mongoł), kickboks (Szkot), zapasy (Rosjanin, Grek), sumo (Japończyk), kung-fu (Chińczyk) savate? (Francuz?) i trochę specyficznych sposobów walki, trudnych do nazwania (Hiszpan, Niemiec?)
...a widowiskowość (techniki z obrotu, z wyskoku, wysokie kopnięcia, egzotyczne sposoby walki, dziwne gardy) ma się zwykle nijak do skuteczności!
Napisano Ponad rok temu
Quest = podstawowy atut filmu to widowiskowość, odwołanie się do idei konfrontacji stylów!
Mamy:
Thaiboksing (Syjamczyk), boks (Mongoł), kickboks (Szkot), zapasy (Rosjanin, Grek), sumo (Japończyk), kung-fu (Chińczyk) savate? (Francuz?) i trochę specyficznych sposobów walki, trudnych do nazwania (Hiszpan, Niemiec?)
...a widowiskowość (techniki z obrotu, z wyskoku, wysokie kopnięcia, egzotyczne sposoby walki, dziwne gardy) ma się zwykle nijak do skuteczności!
była jeszcze Capoeira(Brazylijczyk)..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiedzialem gdzie to dac, ale van damme to kickboxer , poza tym bylo tez troche muay thai, co uwazacie o tym filmie ?? na moje to smiech na sali jak w temacie , kazdy kto choc troche sie zna na SW mogl sie usmiac, caly ten turniej byl o kant dupy, akurat capoeira np jest taka skuteczna. albo koles z hiszpanii , co on kurwa toreador ?? :twisted: :twisted: :twisted:
Dziwi Cie coś? Przecież to właśnie film. Myślisz że przecietny zjadacz chipsów przed telewizorem chciałby oglądać przez pół godziny dwóch facetów walczących w parterze? Jeszcze tam zabrakło aikidoki ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jeśli chodzi o elementy które powtarzają się z innych filmów ,można zauważyć iż większość z dostępnych tematów została już po wielokroć wyczerpana
ile w dzisiejszych czasach wychodzi naprawdę dobrych filmów ? (można policzyć na palcach)
a jeśli chodzi o elementy walki , to nie ma co wymyślać iż to czy tamto nie ma przełożenia na rzeczywistość to tylko FILM...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja osobiscie od filmow o sw nie wymagam zbyt duzo , a jak chce poogladac dobre,realne walki to sobie sciagam z mma tracker i juz 8)
Napisano Ponad rok temu
Jesli to "Legend of Fist" to daj znac na adres [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bo to mam i moge Ci jakos udostepnic. Pozdrawiamogladnijcie sobie film Legendarna Pieść z Jet Li .... kiedys go ogadalem na kompie ale nigdzie go teraz nie mozna dostac. Chyba najlepsze sceny walki jakie ogladalem. Polecam :-)
Napisano Ponad rok temu
Wprawdzie niektóre walki były mało realne, ale to przecież nie był prawdziwy turniej.
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem Quest to fajny film.
Wprawdzie niektóre walki były mało realne, ale to przecież nie był prawdziwy turniej.
jak to nie ???
Mnie się wydaje, że na końcu jest mowa o tym że ten turniej się odbył
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zdominowany przez MT
- Ponad rok temu
-
Boks z archiwum 15 najwspanialszych rund wszech czasów
- Ponad rok temu