Jeszcze o podejściu społeczeństwa do noża
Napisano Ponad rok temu
- Czy jest może "Encyklopedia noży"?
Pani robi wielkie oczy 8O i odpowiada:
- A co to jest?
Więc ja:
- No, taka książka o nożach :-)
Na co pani z autentycznym obrzydzeniem:
- No coś pan! Nigdy bym nie zamówiła takiej bandyckiej książki!
Podziękowałem ładnie. Wychodzę i rzucam jeszcze okiem na wystawę, i co tam widzę? Kilka książek o znamienitych tytułach - "Cudowne dziewiątki" (o broni krótkiej), "Karabiny i karabinki", "Siły zbrojne na świecie" i kilka innych No cóż... Ale to nóż jest dla społeczeństwa narzędziem bandyckim Pozdrawiam.
Heh! Chyba pomyliłem działy! Bardzo przepraszam i jakby któryś moderator był tak uprzejmy i przeniósł w odpowiednie miejsce... Byłbym bardzo poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zła wszelakiego. Ta pani z ksiegarni jest tylko typowym przykładem.
Napisano Ponad rok temu
dziewucha tak sie zestresowala ze zapomniala mi podziekowac a troche sie nameczylem, kurwa. Acha i nozyk mial 3,5 cali wiec zaden fighter. No generalnie czesto sie spotyka takich cipkowatych ludzi, "jezu on ma noz!!", hue heuehe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sie niecipowaty odezwałNo generalnie czesto sie spotyka takich cipkowatych ludzi, "jezu on ma noz!!", hue heuehe
teraz coś szybciutko napisz o trollach!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy np. ja piszę, że jak ktoś się obawia broni to jest cipowaty?
Dla mnie to pisze DARK, to informacja, która przez młodych kolesi będzie odebrana "jak się nóż nosi to raczej cipowatym się nie jest".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego wynika ze cipkowaty=niecipkowaty.Nasze społęczeństwo jest.........cipkowaty = boi sie nozy. niecipkowaty = nozy sie boi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie sadze, ze wszystko zalezy tez od rodzaju noza, Sebka sprawia wrazenie zwyklego scyzoryka, nie to co Boa, Commander czy np Skirmish.
Napisano Ponad rok temu
Generalnie sadze, ze wszystko zalezy tez od rodzaju noza, Sebka sprawia wrazenie zwyklego scyzoryka, nie to co Boa, Commander czy np Skirmish.
Moja żona kiedyś pomyliła wejścia do sądu i zamiast machnąć legitymacją radcy wlazła na bramkę. Nie chciało się jej iść naokoło, to dała teczkę do prześwietlenia. Znaleźli yaware-ninja (taką z kolcami, zabrała mi ) i kazali jej oddać do depozytu. Uśmiałem się strasznie, bo ja ostanio tam wlazłem z wielkim zębatym liner-lockowatym Victorinoxem. Położyłem posłusznie na tacy, logo do góry, przysypałem komórką, kluczami do autka i domowymi, przeszedłem , zgarnąłem zabawki i poprzypinałem
Bo jak kiedyś S. Mitin zauważył "Victorinox to narzędzie - nie nóż". Marketing firmy pracuje skutecznie.
Napisano Ponad rok temu
Znajomka na wykladzie raz zobaczyla u mnie na pasku Amphibiana, pytala, co to jest, ja mowie - noz, wyciagam, klak, otwarty a ona "ooo... to ty niebezpieczny jestes??". Tragedia... No ale trza siac siac siac! U mnie na uczelni juz ludzie wielu patrzy innaczej na kogos kto nosi noz, poznali mnie, widza, ze ja nie jestem jakis chuligan czy morderca, czesto chca sie bawic moimi zabawkami, pozyczaja i w ogole jest fajnie, jeden juz nawet chce sobie sprawic jakies swoje EDC
Napisano Ponad rok temu
Jeden artysta pomacał, pomacał, oddał i mówi "eee, to nie dla mnie". No i od słowa do słowa wydusił z siebie rewelację:
"No i po co Ci ten nóż? Będziesz chciał kogoś postraszyć, to Ci go zabierze i jeszcze krzywdę zrobi"
Najpierw zrobiłem 8O potem zapytałem gościa czy wyglądam jak idiota, później uświadomiłem że nie noszę noża "do straszenia", a na koniec zaproponowałem, że przyniosę atrapę bo naprawdę chciałbym żeby mi zademonstrował jak on sobie wyobraża zabieranie noża.
Ogólnie się zmieszał, nie skomentował (ale jego mina mówiła "i tak wiem swoje"), a propozycję zabawy z atrapą olał.
Wnioski w trzech słowach:
Nie chce się ludziom zrozumieć, łatwiej jest "myśleć" stereotypami :?
Pozdrawiam,
AdamD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka ostrzalke doradzacie
- Ponad rok temu
-
co najglupszego zrobiliscie z nozem ??
- Ponad rok temu
-