Jeszcze o podejściu społeczeństwa do noża
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myslenie ma przyszłosci
Napisano Ponad rok temu
Kiedys gdzies juz o tym piaslem.ale bylem w Krakowie gdzies na imprezie na rynku,wchodze do lokalu i "ochroniaż" mnie sprawdza,przyczepil sie do kluczy ktore mialem w kieszeni,ze niby moge cos komus nimi zrobic,no ale spox jakos prezszły.Ja zapomnialem ze mam przy pasku multitoola w skórzanej pochewce,no i myslalęm ze bedzie cyrk."Ochrona"patrzy na pasek i mowi do drugiego,patrz jakie fajne etui na komorke.......i puscili mnie bez słowa.A dziewczynkę za mna staszyli policja i wiezieniem za to ze miala obcinaczeke do paznokici z malym nozykie.
Myslenie ma przyszłosci
przestraszony - wedle ich założeń ,do końca zycia z pierdla bym nie wyszedł .....
Napisano Ponad rok temu
sie ludzie dziwuja, z trwoga patrza, a jak trzeba to sympatycznie o nozyka poprosza 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dajcie se spokój i zachowajcie energię i talent na inne posty, bo ten temat jest popularny, bumerangowaty, nudny i do niczego nieprowadzący.
MY WIEMY O CO CHODZI i nie musimy o tym rozmawiać ...już, czy znów jak kto woli.
Rozmawiać trza z tymi ufoludami - jesli chcą, a jak są niereformowalni i nie chcą zmienić choć na chwilkę punktu widzenia - trudno ich mać.
Na forum o psach moglibyśmy pogadać o pittbullach rotveilerach itp. czy służą do zabijania, czy głaskania.
ROZMOWA BEZ PRZYSZŁOŚCI - SZKODA CZASU+ NARA :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha, koleżanka zamówiła sobie w zeszłym tygodniu Bear Clawa CRKT, bo po tym, jak dowiedziała się, ile kosztuje Mnandi, zmieniła półkę cenową
Także nienachalna rozmowa i spokój działają i to zaskakująco skutecznie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
po prostu wyciągałem nóż w domu i w pracy, kiedy był potrzebny, bez sensacji, jak ołówek z przybornika biurkowego, po zakończeniu cięcia chowałem z powrotem do kieszeni,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ci swoje w koncu zapytalem co na to ustawa o broni,pada odowiedz"ze noży nie można takich nosic ze soba"........kolejne 15 minut telefon do przełozonego i okazlo sie ze można stwierdzam ze skoro policja nie wie co wolno a czego nie, i jak sie sprawdza ostrosc noza to ja nie mam pytan.
No właśnie, milicja po prostu - nie wolno, bo ja tak mówię i już! Co ciekawe oni mają BROŃ PALNĄ, więc Ustawę o Broni i Amunicji oraz akty wykonawcze do niej powinni znać prawie na pamięć, tak jak to jest bezwzględnie wymagane każdego "cywilnego" posiadacza broni. Kiedy kolejny raz czytam o kompletnym braku znajomości przepisów o broni u "funkcjonariuszy", to mnie normalnie szlag trafia. Jak takich osobników można dopuszczać w ogóle do pistoletu!? I ja płacę podatki na takich "stróżów prawa" , k..wa mać, prawa wymyślanego na prędce wg. aktualnego widzimisię, albo humoru jaśnie pana "krawężnika", bo na inne określenie taki postkomunistycznie rozumujący niedouk nie zasługuje.
Napisano Ponad rok temu
Kilka miesiecy temu trafiłem na Policjanta który w trakcie tzw rutynowej kontroli zatrzymał mnie i kontrolował dokumenty samochodu. W trakcie kontroli zauwazyl moj folder. Porozmawialismy na temat nozy i pogadalismy o cenach. MIla kulturalna rozmowa. Cos czego w zyciu nie spodziwałbym sie po policji.
Napisano Ponad rok temu
Zresztą zacytuję jeden ciekawy post nawet związany trochę z "nożami":
"Muszę się podzielić. Bo nie wytrzymam.
Jak już kiedyś pisałem, handluję bronią białą. Sprzedawałem dzisiaj rapier.
Jako, że nie miałem zby wiele czasu, spotkałem się z klientem pod dworcem PKP w Gliwicach.
Klient miał wybrać sobie głownię - więc staliśmy obaj obok mojego samochodu i klient oglądał obie głownie.
Podchodzi do nas policjant, bardzo bojowo nastawiony, spogląda z miną marsową (dłoń na kaburze) i groźnym głosem pyta:
- Pozwolenie na broń białą macie?
*
*
*
*
No i co?
Ręce mi opadły...
Sam nie wiem dlaczego, zaczęłem durniowi tłumaczyć, że na BROŃ BIAŁĄ dzięki Bogu jeszcze w Polsce pozwoleń nie trzeba...
I teraz nurtuje mnie pytanie - czy palant nie wiedział, że nie jest mi potrzebne pozwolenie na broń białą, czy to może standardowa procedura policyjna - jak coś dziwi, pytać "a pozwolenie na to jest?"
I jedna z odpowiedzi:
"> Widzisz oni to maja we krwi. Na wszystko pozwolenie... Przeciez te tak
> zwane kadry sa z poprzedniej epoki. Dlatego sie czepiaja.
Ale to był młody chłopak! W moim wieku, albo niewiele starszy (mam 25 lat).
>
> Jak sie skonczyla ta seksualna przygoda? (seksualna bo sie policjant
> wpier..... w wasze sprawy).
Wytłumaczyłem głupkowi, dałem do zrozumienia, że może mnie w rzyć całować, i zmył się, jak niepyszny, upominając mnie wcześniej, ze mam nie trzymać ręki w kieszeni jak z nim rozmawiam."
Napisano Ponad rok temu
"> Widzisz oni to maja we krwi. Na wszystko pozwolenie... Przeciez te tak
> zwane kadry sa z poprzedniej epoki. Dlatego sie czepiaja.
Ten tekst powala. Wyjatki potwierdzaja regułę, tak jak to bylo w moim przypadku. Ale zgadzam sie ze jeszcze daleka droga do normalnosci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kajdanki to chcieli zabrac bo maja braki w wyposażeniuco do sadów to naprawde uwazajcie mojego kumpla zwineli z moimi kajdankami cale szczescie oddali a ja mu tylko na randke pozyczylem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja 2 tygodnie temu wracałem się z sądu, bo był wykrywacz metali. Miałem standardowy "zestaw" - CS Voyager, yawara z kolcami poprzecznymi i pepper spray. W zasadzie chyba nie ma przepisu zakazującego wnosić to do budynku sądu, ale dyskusja na ten temat z antyterrorystami nie miała chyba większego sensu.
Nie było tam depozytu ?
Napisano Ponad rok temu
Zaczepi mnie koles na ulicy, ze chce komorke. Dziabne go nozem i potem musze mojego strider'a gdzies do studzienki czy innego kosza wyrzucic.. bez sensu..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka ostrzalke doradzacie
- Ponad rok temu
-
co najglupszego zrobiliscie z nozem ??
- Ponad rok temu
-
Cuda Maxx 5'5, a moze BM Skirmish?
- Ponad rok temu